"Door UW sta ik sterker op de arbeidsmarkt"

Dick

Twee uur per dag maak ik via UW schoon voor Koninklijke Woudenberg. Dit bouwbedrijf doet de verbouwing van de Stadsschouwburg in Utrecht. Ik ben er gedetacheerd.

"Ik kijk naar de belangrijke zaken"

"Om halfzeven sta ik op. Ik fiets van Maarssenbroek naar Utrecht en vul koffiemachines op locaties van de gemeente Utrecht. Voor Koninklijke Woudenberg maak ik iedere dag de bouwkeet, toiletten en de kantine schoon op hun bouwterrein bij de Stadsschouwburg. Soms kom ik ‘s ochtends, soms ‘s middags. 

Schaften
Als het regent, is het dweilen met de kraan open. Dan zie je direct weer de voetsporen in de wc en kantine. En als het lang droog is, krijg je last van stof. Dan doe ik er een moppie over - je moet flexibel zijn als schoonmaker. Ik kijk naar de belangrijke zaken. Als de werklui gaan schaften, zorg ik voor een schone stoel en tafel. De stoelen neem ik af met een half vochtig doekje. 

Kritisch
Cees Slagter (de uitvoerder) is best kritisch. Soms zegt hij: 'Hé Dick, je bent dit of dat vergeten.' Geen punt, ik heb liever dat ze het gewoon zeggen. Als er echt iets is, kan ik altijd bij Ron - mijn begeleider bij UW - terecht. Dat is fijn.

Ik werk al lang via UW - sinds 1985. Even maakte ik een uitstapje naar een houtzagerij, maar ik werk het liefst via UW. UW helpt je, door hen sta ik sterker op de arbeidsmarkt. Via UW heb ik ook verschillende cursussen gevolgd, zoals een opleiding in de metaal.

Vroeger zeiden ze tegen me: 'Dick, je kunt niet leren.' Maar dat kan ik wel; ik heb alleen wat meer tijd nodig om iets te snappen. Nu zeggen ze weleens tegen me: 'Jij werkt onder je niveau.' Maar in een troep leven of werken - dat is pas onder je niveau zitten."

Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

"Dick zit hier stevig in het zadel"

Cees Slagter is hoofd opzichter bij Koninklijke Woudenberg en werkt met UW

Bekijk dit bericht