“Het doet iets met je als je gewaardeerd wordt”

Paul (48)

26 jaar werk ik voor UW. Bijna altijd werkte ik 'buiten', bij een reguliere werkgever dus. Nu werk ik bij Makro Vianen - super.

“Ik voel me niet anders dan ‘gewone’ medewerkers van Makro”

"Daarvoor werkte ik bij een poelier, een champignonkwekerij en een papiervernietigingsbedrijf. Ook bracht ik vijf jaar post rond voor PostNL via UW. Dat was leuk werk.

Een maand volgde ik een werktraining bij UW. Op een vrijdag belde mijn werkbegeleider Paul mij met de vraag of ik bij Makro wilde werken. Ik zei meteen: ‘Ja.’ Of ik dan maandag direct wilde beginnen! Hij zei ook: ‘Ik weet dat ik op je kan  bouwen.’ (Trots:) Bij UW weten ze dat ik zelfstandig kan werken – ik werk netjes en geconcentreerd.
 
Geweldig vind ik het om voor een bedrijf als Makro te werken. In de ochtend ruim ik met Jeffrey het buitenterrein op. We vegen alles en zetten de karren netjes op hun plek. In de middag doe ik voornamelijk logistieke taken in de winkel, zoals producten bijvullen en pallets wegzetten.

Vrij en nuttig 
Ik voel me heel vrij en nuttig bij Makro. Elke functie is belangrijk. Bovendien, ik krijg loon, dus ik moet werken voor mijn geld. Sinds kort heb ik nieuwe kleren en een iets verbeterde functie - super. Ik ben nu klantassistent en mag helpen in de winkel. Het doet iets met je als je gewaardeerd wordt.
 
Vaak zijn mensen verbaasd als ik vertel dat ik voor een SW-bedrijf werk. ‘Jíj?’ vragen ze dan. Ik praat gemakkelijk en ben niet verlegen. Maar ik heb een lichte vorm van autisme. Daarom is het goed dat ik kan terugvallen op UW als er iets is. Gelukkig gebeurt dat niet vaak.

Een soort uitzendbureau
Ik voel me niet anders dan ‘gewone’ medewerkers van Makro. Als collega's vragen hoe mijn dienstverband is, dan zeg ik natuurlijk dat ik voor UW werk. Als ze UW niet kennen, zeg ik: ‘Dat is een soort uitzendbureau.’ Dat staat wat netter, en wat UW doet lijkt wel een beetje op wat ook uitzendbureaus doen: mensen detacheren bij een regulier bedrijf.
 
Mijn ouders heb ik beloofd om nooit meer bij UW weg te gaan. De politiek heeft misschien andere plannen. Maar zolang ik bij UW kan werken, werk ik bij UW.”


Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

"Het is prettig dat UW er op de achtergrond is"

Jeffrey van UW werkt bij Makro Vianen in een groepsdetachering.

Bekijk dit bericht