“Het is prettig dat UW er op de achtergrond is”

Jeffrey (52)

Om half zeven vertrek ik thuis met de auto en om zeven uur ben ik bij Makro Vianen. Daar werk ik in een groepsdetachering van UW.

“Er is hier altijd wat te doen”

"Eenmaal hier, dan ruim ik met Jeffrey het buitenterrein op. Dan volgt de emballage. In de opslagplaats zet ik alle lege flessen bij elkaar die later door leveranciers worden opgehaald. Ook werk ik met de heftruck, ik ben heftruckchauffeur. Als ik klaar ben met de emballage, zegt mijn baas: ‘Ga maar naar de winkel.’ Er is hier altijd wat te doen. Werken bij Makro bevalt me, ook omdat ik lekker zelfstandig kan werken.

Monteur
Ik werk relatief kort via UW. Bijna mijn hele leven werkte ik als verwarmingsmonteur - meestal via het uitzendbureau. Solliciteren werd de laatste jaren steeds moeilijker, ik denk ook door mijn leeftijd. Dan zat ik weer drie dagen thuis en dan werkte ik weer een dag – ik werd het zat. Via UWV kwam ik bij UW terecht, en kreeg ik alsnog een Wsw-indicatie. Bij mijn geboorte had ik zuurstofgebrek – en dat is de reden dat ik soms uit mijn slof kan schieten. Eerst bood UW me een werktraining aan. Ook werkte ik even intern op de afdeling Metaal.

Metaalbedrijf 
Werken bij een reguliere werkgever via UW vind ik leuker. Daarvoor werkte ik bij een metaalbedrijf. Ja, ik ben allround, ik doe van alles. Zolang ik maar lekker bezig ben. Toch is het prettig dat UW er op de achtergrond is. André, mijn contactpersoon bij UW, zegt: ‘Je kunt me altijd bellen.’ Het komt niet vaak voor dat ik bel, maar het geeft een goed gevoel.

Hoe ik de toekomst zie? Kijk, ik ben blij dat ik nu altijd werk heb via UW. Want dat hapsnap-werken via het uitzendbureau is niets voor mij. Het liefst begin ik voor mezelf als verwarmingsmonteur. Maar ach, ik heb in mijn leven veel meegemaakt en ben wat gemakkelijker geworden. Ik ben ook al opa en heb een fijn gezin. Mijn vrouw zegt vaak tegen me: ‘Neem het zoals het is.’ En dat doe ik.”Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

"Het doet iets met je als je gewaardeerd wordt"

Paul werkt via UW in een groepsdetachering bij Makro Vianen.

Bekijk dit bericht