"Ik zie het werk"

Hafid (38)

Ik werk voor Albron in de spoelkeuken van het Stadskantoor van Utrecht. Daar werk ik op basis van detachering via UW. Ik zie het werk en handel ernaar.

"Ik hou van hard werken"

"Mijn loopbaan in de catering startte in 1994 bij een grote fastfoodketen. Daar heb ik het vak geleerd. Op een gegeven moment had ik er geen toekomst meer - ik kwam in een uitkering. Bij UW startte ik met behoud van uitkering, nu werk ik via UW zelf.

Ik bleek in aanmerking te komen voor een Wsw-indicatie. Tevreden ben ik met Albron als werkgever. Ze waarderen wat ik doe, dat merk ik aan alles. Ik draag ook de kleding van Albron, voel me een van hen.

Piektijden
In de spoelkeuken van Albron hebben we te maken met piektijden. We beginnen om halftwaalf en dan moeten we direct aan de bak. Tijdens de lunch op het Stadskantoor is het hard doorwerken, alle vaat moet schoon. Ik hou van hard werken. 

Mensen met een beperking zijn bijna altijd sterk in iets anders. Ze compenseren, dat wordt vaak vergeten. Ik ben bijvoorbeeld best doortastend, zie snel hoe de vork in de steel zit. Zo zie ik nog wat verbeterpunten in de spoelkeuken. We kunnen het werk nog beter organiseren. Albron staat gelukkig open voor mijn inbreng.

In dienst
Of ik ook ander werk zou willen doen? Nee, mijn hart ligt bij de catering. Maar ik wil wel graag meer perspectief. Zo zou ik best in vaste dienst willen bij Albron. Ook wil ik graag eerder beginnen met mijn werk, ik ben toch om 8 uur wakker. Maar blij ben ik sowieso. Ik kan ademen, zien, eten, proeven. Sommige mensen vergeten om dankbaar te zijn. Zonder UW en Albron had ik misschien geen werk.”

Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

"Ik wil me blijven ontwikkelen"

Leon werkt via UW bij Albron in de spoelkeuken van het stadskantoor

Bekijk dit bericht