"Ik wil me blijven ontwikkelen"

Leon (26)

Iedere dag werk ik via UW voor Albron in de spoelkeuken van het Utrechtse Stadskantoor. Albron verzorgt er de lunch voor medewerkers van de gemeente Utrecht.

"Je moet het tempo kunnen bijhouden"

“Dan is het opeens heel druk in het personeelsrestaurant! Meestal werk ik beneden. Daar zet ik alle vieze borden, bekers en bestek op de lopende band. Deze band loopt naar de spoelkeuken boven, waar mijn collega’s van UW ze verwerken tot schone vaat. Je moet het tempo wel kunnen bijhouden, want de band loopt hard.

Ik werk nu zo’n drie jaar via UW - heb een vorm van autisme. Daarvoor deed ik de vmbo-opleiding Zorg en Welzijn en volgde een hoveniersopleiding.

UW Groen en Jumbo
Even werkt ik voor UW Groen, maar vroeg opstaan werkt niet voor mij. Bovendien had ik een lange reistijd. Ik slik medicijnen, waardoor ik in de ochtend niet op mijn best ben. Ook werkte ik via UW in een groepsdetachering bij Jumbo – hartstikke leuk werk.

Hier in het Stadskantoor begin ik – samen met mijn vier collega’s van UW – om halftwaalf. Eerst eten en drinken we wat, dan gaan we aan de slag. De collega’s van Albron zijn leuk; we horen er echt bij. Mijn leidinggevende zorgt voor een duidelijke instructie – dat vind ik prettig. Veel informatie tegelijkertijd is lastig.

Hoe ik de toekomst zie? Voorlopig werk ik via UW. Werken bij een reguliere werkgever is niet altijd gemakkelijk als je iets mankeert. Ik vind het goed dat de politiek zich nu hard maakt voor mensen die iets mankeren - wij kunnen werken als ieder ander.

Ik zou best meer opleidingen willen volgen via UW. Want ik kan meer dan dat ik nu doe. Bijvoorbeeld bij Jumbo, daar had ik best willen leren om achter de kassa te zitten. Ik wil me blijven ontwikkelen!”

Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

"Er zitten echte toppers tussen"

Touda is assistant manager bij Albron, en werkt in het stadskantoor

Bekijk dit bericht