“Wij zijn een volwaardig bedrijf”

Robby (39)

Ik kan mijn ei goed kwijt als lasser op de afdeling Metaal van UW. Ik hou van mijn vak. Het leidt me ook af van de onrust in mijn hoofd.

“Mijn werkcoaches kennen mij goed”

"Tien jaar werk ik nu als lasser bij UW. In het begin was er niet zoveel werk, maar nu loopt het als een trein. De afdeling Metaal breidt zelfs uit. Dat komt vooral door de werkcoaches Hennie en Arjan, die ook zelf werk binnenhalen. Beter, want ik ben opgeleid als metaalwerker – en ik hou van mijn vak. Als ik ander werk moet doen, voel ik me minder nuttig.

Werken maakt me rustig, werken is goed voor mij. Mijn leraar op school zei: ‘Je brood zit in lassen.’ En dat klopt. Ik ben gewoon een goede lasser. Wat dat betreft kan ik mijn ei goed kwijt bij UW. De afdeling Metaal is een volwaardig bedrijf. We lassen fietsenrekken in elkaar, maken frames voor zonnepanelen en onderdelen voor lantaarnpalen. Het is precies werk dat op tijd af moet.

Werkcoaches
Ik zou best gedetacheerd willen worden bij een regulier bedrijf, maar wil wel terug kunnen vallen op UW als het misschien even minder gaat. Soms kan ik alles niet goed overzien namelijk. Toen ik van school kwam, werkte ik veel via uitzendbureaus. Vaak bleef ik niet lang.

Mijn werkcoaches kennen mij goed. Zij weten vaak eerder dat er iets met mij is dan ikzelf. Soms word ik heel druk of juist heel rustig. Ook door die begeleiding bij UW functioneer ik nu goed.”

Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

"We stimuleren zelfstandig denken"

Hennie Dessé is werkbegeleider op de afdeling Metaal.

Bekijk dit bericht