“Vooral het zware werk doet me goed”

Remco (34)

Wat ik leuk vind aan mijn werk bij UW Flora? Dat de bedrijven blij zijn als we komen.

“Hiervoor werkte ik in de steigerbouw”

"Hiervoor deed ik heel ander werk: ik werkte ik in de steigerbouw. Ik viel van de steiger en brak mijn arm op drie plaatsen. Dat was het einde van mijn carrière in de steigerbouw. Nu gaat het goed met mijn arm, maar mijn vorige werkgever vond het risico te groot om me weer in dienst te nemen. Daarom werk ik nu voor UW, alweer tweeënhalf jaar.

De collega’s zijn leuk bij UW, we lachen veel. En ook het werk bevalt me. Vooral het zware werk doet me goed. Zoals vandaag bij Ricoh waar we alle planten vervangen. We zijn lekker intensief bezig: lopen, tillen, sjouwen. In het begin wist ik nog niet alle platen bij naam, vooral de Latijnse namen zijn soms lastig. Maar ik kom nu al een heel eind.

Dankbaar
Ik vind het leuk als de bedrijven zeggen dat ze blij zijn met de planten. Heel soms zijn mensen niet aardig of hebben ze onrealistische verwachtingen. Soms zijn planten oud en bijna op en dan verwachten ze dat je toch ze helemaal opknapt. Maar we blijven altijd netjes en beleefd.

Het is mooi werk, maar het liefst ga ik terug in de steigerbouw. Maar misschien moet ik accepteren dat ik dit werk zal blijven doen. We zien het wel. Ik ben in ieder geval dankbaar dat ik nu werk heb.”
Deel op facebook

Deel op Twitter