“Schoonmaken is mooi werk – je ziet het direct opknappen”

Mustafa (52)

Acht jaar werkte ik bij een regulier schoonmaakbedrijf. Op een dag gleed ik uit en viel hard op mijn hand. Nu werk ik via UW.

“We hebben zo ons ritme”

Ik belandde in de ziektewet. Via UW maak ik schoon op twee scholen. Mijn hand kan niet meer zwaar belast worden.
 
In de ochtend begin ik om half zeven bij Nimeto, samen met vier collega’s. Dan ga ik naar huis en eet ik wat. 's Middags maak ik schoon bij de Rientjes Mavo in Maarssen, ook leuk. In totaal werk ik 32 uur per week. Donderdag en dinsdag werk ik extra lang. Dan veeg ik beneden de hal bij Nimeto.

Vroeg opstaan
Ik werk graag bij Nimeto, de mensen zijn vriendelijk. Vroeg opstaan vind ik ook geen punt – heb er geen last van. De collega’s zijn leuk en John, onze werkleider, is een goede man. Je moet natuurlijk wel luisteren als hij wat vraagt.
 
We hebben zo ons ritme. Soms doen we bijvoorbeeld de deuren en stoelen extra goed. De volgende dag krijgen de verwarmingen of de keuken een extra beurt. De ene dag doe je dit, de andere dag dat.
 
Schoonmaken is mooi werk – je ziet het direct opknappen. Ik ben blij dat ik na mijn ongeluk kan werken via UW. Ik heb een vrouw en zeven kinderen, de meesten zijn al groot. Werken is belangrijk voor mij.”Deel op facebook

Deel op Twitter