“We doen goed werk dat nodig is”

Hassan (53)

Mijn chauffeurswerk werd te zwaar. Daarom werk ik nu op de afdeling Verpakken van UW. Ik ben blij dat ik werk heb.

“Als je het doet, moet je het netjes doen”

Daarvoor werkte ik twaalf jaar met veel plezier via UW bij een groothandel in automaterialen. Ik had een auto van de zaak en bracht onderdelen vanuit het centrale magazijn rond. Hoewel ik een prothese draag, ging dat werk me goed af. Ik was de hele dag onderweg in Utrecht en omstreken – heerlijk.

Helaas werd het werk bij de groothandel te belastend voor mijn been en voet. Ik ben blij dat ik werk heb bij de afdeling Verpakken van UW.

Als kind kreeg ik polio. Ik woonde in een klein dorp in Marokko, er was geen dokter. Helaas werd het werk bij de groothandel te belastend voor mijn been en voet. Daarom werk ik nu op de afdeling Verpakken. Ik ben blij dat ik werk heb.

Pally Biscuits
Bij UW werken mensen met een beperking, maar we doen goed werk dat nodig is. Op dit moment vullen we displays met koekjes voor Pally Biscuits. Het is best zwaar werk. We maken de dozen open en zetten de rollen koekjes netjes in een display. Als je het doet, moet je het netjes doen, vind ik.

Meestal is het gezellig op de werkvloer. Sommige collega’s worden snel boos, vooral als ze kritiek krijgen. Nee, ik schrik er niet van. Wel is het dan belangrijk dat er goede werkcoaches zijn.

Hoe ik de toekomst zie? Ik zou wel buschauffeur willen zijn. Stadsbussen hebben een automatische versnelling. Zo hoef ik mijn voet niet zo te belasten. Want het liefst werk ik buiten UW, bij een reguliere werkgever dus. Maar ook dat kan dus via UW. Ja, het is goed dat UW er is.”

Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

"Bij UW hoef ik me niet anders voor te doen"

Bran werkt op de afdeling Verpakken bij UW.

Bekijk dit bericht