“Bij UW hoef ik me niet anders voor te doen”

Bram (50)

Achttien jaar werkte ik bij een organisatie die landschappen beheert. Nu werk ik bij UW op de afdeling Verpakken.

“Het is hard doorwerken”

Dat is anders dan het onderhouden van landschappen. Ik onderhield monumenten en snoeide heggen – dat soort zaken. Werken in de buitenlucht beviel me goed. Helaas raakte ik mijn baan kwijt: bezuinigingen. Ook verloor ik mijn ouders binnen anderhalf jaar. Dat alles hakte er behoorlijk in – ik raakte overspannen.

Het fijne van werken bij UW is dat ze me in mijn waarde laten. De druk is minder hoog en daardoor presteer ik tien keer beter. Bij UW hoef ik me ook niet anders of beter voor te doen. Dat geldt hier voor iedereen, en dat komt de werksfeer ten goede.

Pally Biscuits
Het werk dat we nu uitvoeren voor koekjesfabrikant Pally Biscuits is leuk. Meestal sta ik voor aan de productielijn. Dat betekent dat ik alle displays die mijn collega’s vullen, verzamel. Daarna worden ze geseald. Het is hard doorwerken, je moet het tempo bijhouden. Geen punt, want ik hou van bewegen – mij moet je niet laten stil zitten.

Sommige mensen betuttelen je wanneer je bij UW werkt. Zoals laatst iemand die bij ons een werktraining volgt. Ik zette een krat op de grond en hij zei: ‘Goed zo.’ Alsof ik niet goed bij mijn hoofd ben. Maar er werken hier zoveel verschillende mensen. De een heeft een lichamelijke, de ander een verstandelijke beperking.

Hoe ik de toekomst zie? Dat ik overspannen werd, is natuurlijk balen. Maar ik heb er ook mooie dingen voor terug gekregen. Zoals dit werk en ook mijn vriendin. Mijn hobby is striptekenen. Ik ben nu bezig op Twitter. Ja, ik houd het simpel, dan functioneer ik het beste.”


Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

"UW speelt flexibel in op onze vraag"

Jos van Mersbergen van Pally Biscuits werkt regelmatig samen met de afdeling Verpakken van UW.

Bekijk dit bericht