"Geen dag is hetzelfde"

Rinus en Patrick werken bij het Leger des Heils

Patrick en Rinus werken in een groepsdetachering van UW bij Reshare van het Leger des Heils. Samen met zes collega's sorteren ze er tweedehands kleding. 

"het is hier altijd surprise-surprise"

"Sorteren van kleding was in het begin wel even wennen", vertelt Rinus. "Maar we hebben veel ervaring met logistiek werk. Ik werk al meer dan twintig jaar bij UW, en heb bij veel bedrijven gewerkt. Hiervoor sorteerden we bijvoorbeeld pakketten bij PostNL, ook via UW. Dat was mooi werk. Hard werken, want de pakketten moeten op tijd bij de chauffeurs zijn." 

Patrick: "Hier is er ook werkdruk, maar anders. Vooral op dinsdag en donderdag is het aanpoten, want dan komt de gemeente met een vrachtwagen vol met nieuwe kleding. Het werk moet natuurlijk wel af - de kleding moet in de sorteerbakken. Soms komt de vrachtwagen laat en dan werken we wat langer door. Ja, het is hier altijd surprise-surprise."

Damesspijkerbroek
Sorteren van kleding moet je leren", vervolgt Patrick. "Nette, vieze, afthanse en mooie kleren - na een tijdje zie je het onderscheid wel. Hoewel, het verschil tussen een heren- en damesspijkerbroek, vind ik nog steeds moeilijk." Rinus: "Ik zie dat tegenwoordig direct." 

"We hebben hier veel vrijheid. In de ochtend drinken we koffie en bepalen we wat we gaan doen. Geen dag is hetzelfde, je moet goed kunnen omschakelen. Soms zetten we in de middag alles klaar voor de volgende dag: heftruck volladen, werkplek schoonmaken - dat soort zaken."

Aanpoten 
"Chris van het Leger des Heils stuurt ons aan", vertelt Patrick. "Hij is ons aanspreekpunt op de werkvloer, maar we zijn gedetacheerd via UW. Soms staat onze begeleider van UW opeens achter ons. 'Hoe gaat het?', vraagt hij dan. Ik vind het fijn dat hij zomaar binnenvalt. Dat heb ik liever dan wanneer hij het aankondigt, dan zou ik zenuwachtig worden."

Patrick: "Ik zou best in dienst willen bij het Leger des Heils, het is een mooi bedrijf. Hoewel, tot tien jaar geleden werkte ik in de Metaal, meestal via het uitzendbureau. Dat was een onzeker bestaan. Bij UW heb ik meer zekerheid. Het maakt me niet zoveel uit wat ik doe, als ik maar lekker bezig ben. Hoewel, werken in de kwekerij van UW vond ik maar niks. (Lacht:) Ik werd helemaal gek van die stekjes." 

Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

"Ze pakken het werk snel op"

Chris Madasan van het Leger des Heils stuurt de groepsdetachering van UW aan bij Reshare.

Bekijk dit bericht