Werk voor Wajongers bij Wilhelmina Kinderziekenhuis

Vier Wajongers hebben begin februari een arbeidscontract gekregen bij UW. Zij werken bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van UMC Utrecht). Indien nodig ontvangen zij begeleiding door een jobcoach van UW.

De medewerkers zijn in dienst bij UW en UW detacheert hen bij het kinderziekenhuis. Daar werken ze bij de speeluitleen en als gastvrouw/-heer. In een proefperiode hebben de medewerkers er al werkervaring opgedaan. Chantal is een van hen: "De waardering die je krijgt van de mensen die je als gastvrouw de weg wijst vind ik fijn. Er wordt hier altijd meegedacht over wat wél mogelijk is." Haar collega Lex: "Ik word hier gezien, er is waardering door zowel de collega's als de klanten."

Van links naar rechts: Ewoud Tuyt (coördinator Kindertheater WKZ), Henriëtte, Sjoerd, Lex, Chantal en Annemarie Schilstra (jobcoach UW). (foto Norbert Waalboer Fotografie)

28 Wajongers bij UMC Utrecht
Er werken nu in totaal 28 Wajongers bij het UMC Utrecht. UW-jobcoach Annemarie Schilstra biedt samen met een collega begeleiding aan een aantal van deze medewerkers. Annemarie: "Ze verrichten diverse soorten werk, bijvoorbeeld digitaliseren van documenten, administratief werk of assisteren van verpleegkundigen. Het UMCU is heel tevreden over de medewerkers en de samenwerking met UW en het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden, dat ook betrokken is bij de detacheringen."

Voortrekkersrol
Ewoud Tuyt is coördinator bij het WKZ: "Wij vinden het belangrijk dat mensen met een chronische ziekte of beperking kunnen participeren op de arbeidsmarkt. Bij de kinderen die hier komen, gaan wij altijd uit van de gezonde kant van het kind. Het zou raar zijn als we dit dan niet bij ons personeel doen. Dit geldt voor ieder bedrijf, maar ik vind dat we daar als ziekenhuis een voortrekkersrol in moeten hebben." Het ziekenhuis draagt op deze manier bij aan de doelstelling van de Participatiewet: meer banen voor mensen met een arbeidshandicap bij reguliere werkgevers.

"Ik voel me hier welkom en krijg verantwoordelijkheid", aldus Sjoerd over zijn werk bij het WKZ. Zijn collega Henriëtte: "Ik vind de sfeer op het WKZ erg goed. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken en ben blij dat ik hier die kans krijg."

Individuele detacheringen
De medewerkers zijn door UW gedetacheerd bij het UMC Utrecht. Lees meer over individuele detacheringen elders op onze website.

(8.2.2016)

Deel op facebook

Deel op Twitter