Ron uitgeroepen tot Utrechts conciërge van het jaar 2015

Ron de Krieger is uitgeroepen tot conciërge van het jaar 2015 in Utrecht. Ron is conciërge op basisschool De Schakel in de Utrechtse wijk Overvecht. Hij is er gedetacheerd door UW. Er werken meer dan 40 conciërges via UW bij scholen in Utrecht.

De titel 'conciërge van het jaar' is een initiatief van D66 Utrecht. Deze verkiezingen zijn voor het vijfde jaar gehouden. Iedereen kan conciërges nomineren. Een jury beoordeelt de nominaties. Met deze verkiezingen wil de partij deze onmisbare medewerkers op scholen eens extra in het zonnetje zetten. Tweede Kamerlid Paul van Meenen en Utrechts D66-raadslid Selma Bas reikten de prijs op 10 december uit op De Schakel.

Ron was een beetje beduusd onder de prijs en alle aandacht die de uitreiking trok: "Er gaat toch wel wat door je heen." Hij is heel blij met zijn werk: "Ik wil dit wel tot aan mijn pensioen blijven doen!"

Ron en zijn vrouw Cynthia.

Ron is in 2011 via UW begonnen bij christelijke basisschool De Schakel in de wijk Overvecht. Volgens directeur van De Schakel Margot Reukers klikte het meteen met Ron en dat is nog steeds zo: "Ron is de ogen en oren van de school en hij zorgt daarmee voor een veilige sfeer voor alle kinderen en leerkrachten." Ze roemt zijn dienstverlenende instelling en zijn bereidheid om zich ook buiten de normale tijden in te zetten voor de school. "De kinderen dragen hem op handen en voor hen is hij ‘meester Ron’."

Er werken in totaal meer dan 40 conciërges via UW bij scholen in Utrecht.

Ron wordt toegezongen door het team en de leerlingen van De Schakel.

Utrechts D66-raadslid Selma Bas reikt de prijs uit.

Directeur Margot Reukers spreekt Ron toe en dankt hem hartelijk voor zijn inzet en betrokkenheid bij de kinderen en de school.

Foto's: Norbert Waalboer Fotografie

(10.12.2015)

Deel op facebook

Deel op Twitter