Werkgevers bijgepraat over Participatiewet en banenafspraak tijdens ontbijt bij UW

Tijdens een ontbijt bij UW hebben 50 werkgevers zich laten informeren over Participatiewet, banenafspraak en over hoe UW hen hierin kan ondersteunen. Tv-presentatrice Lucille Werner vertelde over haar eigen ervaringen.

In onze contacten met werkgevers en andere relaties merken we dat er nog veel vragen zijn over het werk bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Veel bedrijven willen wel werkplekken bieden, maar weten niet goed hoe ze dit kunnen aanpakken.

Dit was aanleiding voor UW om een 'Werken Werkt-ontbijt' te organiseren op 12 april. 50 werkgevers schoven om 7.30 uur aan in het bedrijfsrestaurant op de UW-locatie Niels Bohrweg. Na de verse broodjes, koffie/thee en een glaasje jus d'orange hield UW-manager Etienne de Jong een presentatie. Daarin zette hij de hoofdpunten van de Participatiewet en banenafspraak uiteen. Ook vertelde hij hoe UW werkgevers kan helpen bij het werk bieden aan mensen met een arbeidsbeperking, bijvoorbeeld via een detachering, en hoe UW medewerkers én bedrijven hierin ondersteunt.

Bij UMC Utrecht werken inmiddels ongeveer 30 mensen met een arbeidsbeperking. Zij zijn in dienst van UW en krijgen waar nodig begeleiding van een UW-jobcoach. Bianca Keijl (senior personeelsadviseur bij het UMC) vertelde over de aanpak van het UMC en de samenwerking hierin met UW. Zij gaf aan dat het UMC tevreden is over de medewerkers en over hoe het verloopt. Bianca was er samen met Kees, die via UW bij het UMC werkt. Kees vertelde dat hij blij is met zijn baan als afdelingsassistent en dat hij de tijd kreeg om uit te zoeken wat hij wel en niet kan.

Daarna was het de beurt aan tv-presentatrice Lucille Werner. Zij zet zich met haar foundation in voor een volwaardige plek voor mensen met een handicap in de samenleving en hield een vurig pleidooi voor het serieus nemen van mensen met een handicap. Ze vertelde tevens over haar eigen ervaringen, hoe ook zij aanvankelijk te maken kreeg met vooroordelen vanwege haar handicap. De kern van haar betoog: belangrijk is om uit te gaan van wat mensen wél kunnen, van hun kwaliteiten.

Bij vertrek kregen de gasten een lenteboeket mee van UW Flora.

Wilt u meer weten over Participatiewet, banenafspraak of over hoe UW u kan helpen? Neem contact met ons op!

(13.4.2016)

 

Deel op facebook

Deel op Twitter