Werkbezoek parlementsleden Japan aan UW

Een delegatie uit Japan heeft op maandagochtend 15 januari een werkbezoek gebracht aan UW. Zij zijn een week in Nederland om zich te laten informeren over hoe in ons land werk voor mensen met een arbeidsbeperking wordt georganiseerd.

De delegatie bestond uit negen parlementariërs en een aantal directeuren van maatschappelijke organisaties.

Hun eerste werkbezoek in Nederland vond plaats bij UW. Utrechts burgemeester Jan van Zanen heette de gasten welkom in Utrecht en bij UW. Hij refereerde daarbij aan de speciale band die Nederland, Utrecht en ook hijzelf hebben met Japan.

Arend Pieterse van brancheorganisatie Cedris verzorgde een presentatie over het Nederlandse beleid. Hij gaf daarbij onder meer een toelichting op de Participatiewet.

UW-directeur Wil Peters vertelde vervolgens over hoe UW is georganiseerd en hoe UW mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpt, in de eigen Werkbedrijven (groen, interieurbeplanting, schoonmaak) en bij reguliere werkgevers, bijvoorbeeld via detacheringen.

Tijdens een rondleiding door het UW-pand aan de Niels Bohrweg kregen de gasten een indruk van het ‘beschut werk’ dat er wordt uitgevoerd - verpakken, montage en metaalbewerking.

Daarbij werd tevens langsgegaan bij de winkel van Dress for Success, die sinds november 2017 in het UW-pand is gevestigd.

Het werkbezoek werd afgesloten met een door de catering van UW verzorgde lunch.

Deel op facebook

Deel op Twitter