UW gids naar werk 2018

Het brede aanbod aan trainingen, opleidingen, arbeidsonderzoek en werktrajecten van UW is verzameld in de UW gids naar werk. De editie 2018 van deze gids is onlangs verschenen.

Werk staat centraal in ons aanbod: oriënteren en voorbereiden op - ander - werk, werk zoeken en vinden, werk behouden, je ontwikkelen in je werk. We bieden ook een aantal landelijk erkende vakgerichte opleidingen, bijvoorbeeld in de metaal en de schoonmaak.

Wij hebben veel ervaring en expertise in het ondersteunen van mensen zonder - afgeronde - opleiding, mensen die moeilijk leren en laaggeletterden. UW besteedt waar nodig extra aandacht aan deelnemers, legt de focus op de praktijk en past het tempo aan. Ons programma staat ook open voor mensen met een opleiding.

Trainingen voor leidinggevenden

Daarnaast is een aantal trainingen specifiek ontwikkeld voor leidinggevenden, bijvoorbeeld de training 'Leidinggeven aan medewerkers met een arbeidsbeperking'. Want we merken dat leidinggevenden bij bedrijven wel eens vragen hebben, zoals 'waaruit moet de begeleiding bestaan' en 'waar doe ik goed aan'. Deze training geeft onder meer een aantal praktische tips en handvatten voor de begeleiding.

Ondersteuning voor werkgevers bij bieden van passend werk

UW ondersteunt werkgevers bij het bieden van passend werk aan mensen met een arbeidsbeperking, bijvoorbeeld via jobcarving / functiecreatie en jobcoaching. Ook helpt UW werkgevers bij het zoeken van een nieuwe werkplek voor medewerkers die hun eigen werk niet meer kunnen doen, bijvoorbeeld vanwege ziekte. Indien nodig kan UW tijdelijke werkplekken bieden waarop medewerkers hun belastbaarheid kunnen opbouwen. Ook informatie over deze werktrajecten staat in de UW gids naar werk.

Sylvia (rechts op de foto) werkt bij RVO.NL - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland - door jobcarving / functiecreatie. In dit interview met Sylvia en haar leidinggevende Martijn leggen ze uit hoe dit in zijn werk is gegaan.

Bekijk de UW gids naar werk 2018 (pdf).

Deel op facebook

Deel op Twitter