UW jaarbericht 2018: Inclusief organiseren doen we samen

2018 was het jaar waarin we ons 50-jarig bestaan vierden met een hartverwarmend feest. Het was ook het eerste jaar van ons Ondernemingsplan UW 2018-2022. Lees er meer over in het UW jaarbericht 2018.

In 2018 bestond UW precies 50 jaar. Al een halve eeuw helpen we mensen die daarbij een steuntje in de rug nodig hebben aan passend werk. In oktober 2018 hebben we dit met medewerkers en oud-medewerkers gevierd met een spetterend feest in ons geheel gerenoveerde pand op bedrijventerrein Lage Weide.

Maatschappelijke taak

2018 was ook het eerste jaar van ons Ondernemingsplan UW 2018-2022. Het Ondernemingsplan geeft voor de komende jaren richting aan de uitvoering van onze maatschappelijke taak en het werken aan een duurzame toekomst van ons bedrijf.

UW als werk-leerbedrijf

Een van onze speerpunten is het versterken van UW als werk-leerbedrijf. Mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt ontwikkelen bij UW arbeids- en werknemersvaardigheden. Daarbij kunnen zij opleidingen volgen en diploma’s en certificaten behalen, bijvoorbeeld in de metaal, logistiek, groen en schoonmaak. Daarmee vergroten zij hun kans op een baan aanzienlijk.

En het werkt! Zo hadden drie van de vijf medewerkers die in februari hun lasdiploma behaalden, tijdens de diploma-uitreiking al een baan bij een bedrijf in de metaal.

Werving kandidaten voor werk-leerplekken

We kunnen meer mensen werk-leerplekken bieden bij onze bedrijfsonderdelen. Daarom zijn we in 2018 gestart met het actief werven van kandidaten voor deze werk-leerplekken.

Lees meer in het UW jaarbericht 2018.

 

Deel op facebook

Deel op Twitter