“De ideale baan voor mensen die graag buiten, zelfstandig en in beweging zijn”

Annemoon Wijsmuller werkt sinds ruim een half jaar als postbezorger bij UW. Samen met haar collega’s bezorgt Annemoon post voor PostNL in Houten. UW is op zoek naar uitbreiding van het bezorgteam. Annemoon: “Het zou leuk zijn als er ook meer vrouwen bij komen. Het is een heel fijne groep, ik voelde mij er meteen thuis.”

Hoe bevalt het postbezorgen je?

“Ik vind het leuk werk en het is heerlijk om buiten te zijn. Je hebt een gevoel van vrijheid, niemand die op je vingers kijkt. Postbezorgen is de ideale baan voor mensen die graag buiten, zelfstandig en in beweging zijn.”

Hoe ziet je werkdag eruit? 

“We verzamelen om 10.30 uur. De post is al per wijk gesorteerd. Iedereen heeft min of meer een paar eigen wijken en gaat op de fiets. Er wordt ook gebruik gemaakt van een elektrische scooter en een E-bike. Aan het eind van de dag helpen we elkaar vaak met het afmaken van de wijk, zodat we ongeveer gelijk klaar zijn.”

Wat deed je hiervoor? 

“Van alles eigenlijk, onder andere receptie, winkel, horeca. Ik heb ook regelmatig in een uitkering gezeten. Het is echt een leuke baan hoor. Het is goed voor je conditie, de nodige vitamine d en je krijgt er een gezonde kleur van. Mensen maken graag een praatje met je en zijn in het algemeen zeer vriendelijk. Met warm weer kreeg ik overal water aangeboden. En bij hevige buien kon ik binnen schuilen en kreeg ik zelfs thee en koffie. Vanuit PostNL krijgen we kleding om ons aan te passen aan het weer.”

Jullie zijn op zoek naar nieuwe collega’s? 

“Ja, nieuwe collega’s zijn welkom! Het is een heel fijne groep, ik voelde mij er meteen thuis. De meeste collega’s werken er al langer en helpen je goed. Bij UW zit je goed als postbezorger.”

Zoek jij werk, bijvoorbeeld als postbezorger? Kijk voor meer informatie over werken bij UW op www.uw.nl/vacatures of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

(foto: Norbert Waalboer Fotografie)

Deel op facebook

Deel op Twitter