"Meedoen is zo belangrijk"

Felice Ghering en Sandra de Jong werken beiden bij de Universiteit Utrecht. Na een detachering vanuit UW van een jaar (Felice) en twee jaar (Sandra) heeft de universiteit hen in dienst genomen. Tot hun blijdschap! “Meedoen is zo belangrijk, dat je een plek hebt waar je iets kunt betekenen, dat mensen vertrouwen in je hebben”, aldus Felice.

Sandra en Felice noemen zichzelf ‘participanten’, omdat ze onder de Participatiewet vallen. André van Doorn is hun jobcoach van UW.

Van links naar rechts: Felice Ghering, UW-jobcoach André van Doorn en Sandra de Jong. (Foto: Norbert Waalboer Fotografie)

Felice Ghering: "Twee jaar geleden had ik echt niet kunnen bedenken dat ik nu hier ben"

Felice Ghering (60) heeft in 2007 een ongeluk gehad. Bij dat ongeluk heeft ze hersenletsel opgelopen. “Je ziet niets meer aan me”, vertelt ze, “maar ik ben wel beperkt belastbaar. Ik moet mijn energie goed verdelen over alles wat ik doe.” Felice had een kleine uitgeverij, maar dat was niet vol te houden. “Maar ik wilde wel heel graag werken.”

Het heeft even geduurd voordat dat lukte. Pas toen ze na een keuring via UWV in het doelgroepregister voor de banenafspraak werd opgenomen, ging het snel. Via de gemeente Utrecht én op een banenmarkt kwam Felice in contact met de universiteit. Daar was een plek op de afdeling communicatie. Felice: “Ik ben redacteur en plaats ook teksten en foto’s op de website van de universiteit en op het intranet. Ik schrijf zelf ook teksten, bijvoorbeeld over de Participatiewet. Die zijn bedoeld om begeleiders en participanten bij de universiteit te informeren. Naar aanleiding van mijn sollicitatie is een baan gecreëerd door bestaande taken samen te voegen, passend bij mijn mogelijkheden.”

André van Doorn is haar jobcoach van UW. “Toen ik begon bij de universiteit heeft André mij vooral afgeremd”, vertelt ze. “Ik was zo enthousiast en ik wilde me zo graag bewijzen. Dan wil je gewoon alles aanpakken. Maar dat ging natuurlijk niet, dat was wel eens frustrerend. André heeft me gestimuleerd en heeft me zelfvertrouwen gegeven. Hij heeft me ook geleerd om voor mezelf op te komen. Dat is belangrijk als je je grenzen moet bewaken. Ik zie hem nu minder dan in het begin. Ik heb hem nog wel nodig, omdat ik mijn werkuren nog aan het opbouwen ben tot maximaal 16 uur per week. Dan zit ik echt aan mijn limiet. André helpt mij om de goede balans te vinden. Twee jaar geleden had ik echt niet kunnen bedenken dat ik nu hier ben.”

Sandra de Jong: "Ik dacht echt: ik ga nooit leuk werk krijgen"

Voordat Sandra de Jong (33) in mei 2017 bij de universiteit begon, heeft ze lang thuis gezeten. Ze leefde van een Wajong-uitkering. “Ik dacht echt: ik ga nooit leuk werk krijgen”, vertelt ze. Totdat ze via de Utrechtse organisatie WIJ 3.0 een vacature bij de Green Office van de Universiteit Utrecht onder ogen kreeg. De werving voor deze baan ging via UW. “Na een proefperiode van twee maanden kwam ik in dienst van UW. UW detacheerde mij bij de universiteit.” André van Doorn werd haar jobcoach. Sandra: “Het is fijn om iemand te hebben die met je meekijkt en meedenkt.”

“Ik ben een soort gastvrouw bij de Green Office”, vertelt Sandra. “Daarnaast help ik waar ik kan bij onze projecten.” De Green Office ondersteunt de universiteit op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit en biodiversiteit. “Ik heb ook direct een eigen project gekregen: ‘Adopt a plant’. Dit houdt in dat studenten en medewerkers gratis stekjes van diverse soorten planten kunnen krijgen bij mij. Vooral stekjes van de pannenkoekenplant zijn heel populair, die zijn zo weg. Vier keer per jaar organiseren we het event ‘Adopt a plant’. Het doel is om de campus groener te maken. Mensen worden hier heel blij van en dit project is echt mijn ding. Ik start in januari met een cursus plantenkennis, omdat mensen vaak vragen aan mij stellen. Ook volg ik een secretaresseopleiding, betaald door de universiteit. Ik doe namelijk ook administratief werk.”

In het voorjaar heeft de universiteit Sandra in dienst genomen, net als Felice. “Ik val nu onder de cao van de universiteit, met alle voordelen die daarbij horen”, vertelt Sandra. “Ik vind het mooi dat de universiteit werkplekken creëert voor participanten. Ik ben wel blij met de Participatiewet.”

Samenwerking Universiteit Utrecht en UW in cijfers

  • Op dit moment (begin december 2019) heeft de universiteit vier medewerkers in dienst genomen na een periode van detachering door UW. In totaal heeft de universiteit veel meer participanten in dienst genomen.
  • Er werken nu 13 mensen bij de universiteit via een detachering door UW. Zij ontvangen begeleiding van een UW-jobcoach.
  • Jobcoaches van UW begeleiden in totaal 23 medewerkers bij de Universiteit Utrecht.

Deel op facebook

Deel op Twitter