Neem ook een kijkje in onze nieuwe webshop usociaal.nl.Met producten waar iedereen blij van wordt!!

Nieuws

Sadek Boumenjal gestart als trainee bij Raad van Commissarissen UW

Sadek Boumenjal is gestart als trainee bij de Raad van Commissarissen van UW. Het is de eerste keer dat ook op het niveau van onze toezichthouders iemand de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen bij UW. “Het is mijn overtuiging dat ik van toegevoegde waarde kan zijn voor een organisatie als UW. Dit is een mooie kans om mijn professionele blik te verrijken.”

“Ik had gesolliciteerd op een vacature voor een commissaris bij UW”, vertelt Sadek. “Omdat ik geen ervaring heb als commissaris, wist ik wel dat mijn kans klein was. Het was een prettig gesprek, maar uiteindelijk ging de plek naar iemand met veel meer ervaring. Een tijdje later werd ik benaderd met het aanbod voor een traineeship.”

Toezicht

De Raad van Commissarissen (RvC) houdt toezicht op de directie en de algemene gang van zaken bij UW. Tevens geeft de RvC gevraagd en ongevraagd advies aan de directie. De RvC vergadert een aantal keren per jaar met de directie en overlegt ook met de OR van UW. De RvC bestaat uit vijf personen, een van de leden zit op voordracht van de OR in de RvC.

Sadek draait een jaar mee met de RvC om ervaring op te doen met een complete jaarcyclus. Daarnaast volgt Sadek een programma aan de Governance University in Doorn, dat leidt tot een certificering als commissaris. Sadek: “Ik ben iemand die zich graag ontwikkelt en ontdekt waar ik goed in ben en waar ik plezier in heb. Dit is een mooie kans om mijn professionele blik te verrijken. Daarnaast verbreedt dit traineeship mijn netwerk met mensen die vanuit verschillende invalshoeken naar de wereld kijken.”

Van links naar rechts: Sadek Boumenjal, Gertjan Stoker (UW-directeur), Margriet Jongerius, André van Schie, Carmen De Jonge, Johan van den Elzen en Henrik Postma (foto Norbert Waalboer)

Oprichter en bestuurslid wijkcoöperatie Kanaleneiland

In het dagelijks leven is Sadek docent commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij woont in het stadsdeel Leidsche Rijn en is daar zaalvoetbaltrainer bij UVV. Daarnaast is hij actief in het sociale domein in de wijk Kanaleneiland. “Ik ben een van de oprichters en bestuurslid van de Wijkcoöperatie Kanaleneiland. Het doel van de wijkcoöperatie is werk en geldstromen creëren door en voor de wijk”, aldus Sadek. “Het is mijn overtuiging dat ik van toegevoegde waarde kan zijn voor een organisatie als UW, onder andere op het gebied van duurzaamheid en inclusie. Ik wil graag mijn ervaring, kennis van zaken en mijn netwerk inzetten voor UW.”

RvC-voorzitter André van Schie: “We zijn erg blij dat Sadek ons team een jaar komt versterken. We vinden het een kans voor Sadek om ervaring op te doen en ook een verbreding van onze RvC en een kans voor onszelf om te ervaren hoe we op élk niveau van onze organisatie een leerbedrijf kunnen zijn. De kern van de missie van UW is om mensen kansen te geven en daarmee zichzelf en de bedrijven waar ze voor werken te versterken. Het traineeship van Sadek is daarvan een mooi voorbeeld.”

Gertjan Stoker, UW-directeur: “Fijn dat Sadek bij ons zijn traineeship toezichthouder is gestart. Wij bieden Sadek de mogelijkheid tot ontwikkeling naar professioneel toezichthouder en Sadek biedt ons zijn kennis en ervaring die voor UW direct toepasbaar is. Een mooie win-winsituatie.”