UW nieuwsbrief, februari 2017

Utrechts burgemeester Van Zanen opent gerenoveerd UW-pand tijdens open dag. UW leidt medewerkers op voor reguliere banen in de metaal. En een enquête voor werkgevers: welke competenties vindt u belangrijk bij medewerkers? Dit en meer in deze UW nieuwsbrief.

UW leidt medewerkers op voor reguliere banen in de metaal
Op de metaalafdeling van UW wordt een aantal medewerkers voorbereid op werken in de metaalbranche. Ze doen werkervaring op in diverse gangbare technieken en volgen opleidingen. De eersten zijn klaar om de stap naar een reguliere baan te maken.
Lees verder >

UW biedt training aan leidinggevenden van medewerkers met een arbeidsbeperking
Leidinggeven aan - en begeleiden van - mensen met een arbeidsbeperking kan vragen oproepen. Waaruit moet de begeleiding bestaan? Waar doe ik goed aan? UW heeft een training voor leidinggevenden ontwikkeld.
Lees verder >

 

Enquête: welke competenties vinden werkgevers belangrijk?
UW helpt graag om goede medewerkers te vinden. Daarom onderzoeken we welke competenties werkgevers belangrijk vinden. Hebt u ook vijf minuten tijd om ons te helpen? Vult u dan de korte online enquête in.
Lees verder >

Drukbezochte open dag voor UW-medewerkers en hun familie
Het UW-pand aan de Niels Bohrweg op het Utrechtse industrieterrein Lage Weide is in 2016 geheel gerenoveerd. Burgemeester Van Zanen heropende het pand tijdens een superleuke open dag voor alle UW-medewerkers en hun familie.
Lees verder >

Klanten en relaties bezoeken gerenoveerd UW-pand
Na onze medewerkers en hun familie was het de beurt aan onze klanten en relaties om het gerenoveerde UW-pand op Lage Weide te komen bekijken. Ook zij toonden zich enthousiast over het eindresultaat.
Lees verder >

Nieuwe bedrijfsruimte voor schoonmakers en postbezorgers UW in Houten
Ongeveer 60 medewerkers van UW maken dagelijks de gebouwen van de gemeente Houten schoon en bezorgen in een groot deel van Houten de post. Houtens wethouder Kees van Dalen heeft een nieuwe bedrijfsruimte voor de UW'ers geopend.
Lees verder >

Deel op facebook

Deel op Twitter