"Er zitten echte toppers tussen"

Touda (43), assistant manager bij Albron

Albron verzorgt de catering in het Stadskantoor van Utrecht. Vier medewerkers van UW werken er voor ons in de spoelkeuken, op basis van individuele detachering.

"ik zie niet altijd direct wat hun beperking is"

“Het Stadskantoor is open sinds oktober 2014. Albron verzorgt de catering in het mooie gebouw. Die opdracht kregen we via een aanbesteding bij de gemeente Utrecht. Met die aanbesteding verbonden we ons aan social return-eisen van de gemeente. Door met mensen van UW te werken voldoen we aan die social return-eisen. Wij bieden hen een volwaardige werkplek.

De meesten pikken de werkzaamheden vlot op. Soms hoor ik dat de band waar we de vaat op zetten te snel loopt. Maar als we deze langzamer zetten, krijgen we hetzelfde commentaar. Mensen passen hun tempo aan de band aan, zo leert de ervaring.

Werken naar vermogen
De medewerkers van UW werken hard. Sommigen nemen veel verantwoordelijkheid. Zoveel, dat we hen moeten afremmen. Anderen hebben juist wat extra stimulans nodig. Ze werken naar vermogen, maar alle vaat moet aan het einde van de dag wel schoon. En dat doen ze uitstekend - er zitten echte toppers tussen.

Ik zie niet altijd direct wat hun beperking is. Soms merk ik dat een medewerker van UW niet goed in zijn vel zit. Een van hen zei laatst: 'Ik heb een kort lontje.' Ik antwoordde: 'Dat is toch geen beperking.' Als er teveel vaat tegelijk verwerkt moet worden, dan kan de band vastlopen. Daar kunnen sommige medewerkers niet goed tegen. Maar dat lost zich altijd weer op. Kortom: we nemen ze zoals ze zijn, maar de tent moet wel schoon.”

Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

"Ik zie het werk"

Hafid werkt via UW bij Albron in de spoelkeuken van het stadskantoor

Bekijk dit bericht