“Het zijn waardevolle medewerkers"

Mark Pieters, vestigingsmanager Makro Vianen

Elke ochtend starten de medewerkers van UW met het opruimen van het buitenterrein van Makro Vianen. Vegen, karren netjes zetten – dat soort zaken.

“Bedrijven, stap over je schaduw heen”

"Om later voornamelijk logistiek taken te verrichten in de winkel. Ze doen werk dat moet gebeuren, het gaat heel goed. Ze zijn gemotiveerd, altijd op tijd. Ik merk aan alles dat ze beretrots zijn dat ze voor ons werken.We gaan vandaag samen op de foto, hè!’ Dat riepen Jeffrey en Paul van UW vanochtend enthousiast toen ik aankwam bij Makro Vianen. Mooi vind ik dat. 

Groepsdetachering
Drie mensen van UW werken nu bij Makro Vianen in een groepsdetachering. We geven ze bewust geen stempel: ze dragen Makro-kleding en gaan op in de groep. We geven de mensen van UW hun trots. Dat doen we, omdat we als werkgever een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Makro is onderdeel van de Metro Groep – een beursgenoteerd bedrijf. We zijn een van de grootste retailers in de wereld. Ook richting aandeelhouders leggen we verantwoording af. Niet alleen over bedrijfsresultaten, maar ook over 'sustainability'.
 
Makro bestaat nu 41 jaar in Nederland, en het winkelconcept is al 40 jaar hetzelfde. Intern voeren we nu het gesprek: wat zijn wij als merk? Hoe verhouden we ons tot de buitenwereld, ook in maatschappelijk opzicht? Natuurlijk, we zijn een groothandel in retail, dat blijft. Maar we spelen meer in op de beleving. De winkel ziet er aantrekkelijker uit en er zijn bijvoorbeeld kookdemonstraties.

Grote werkgever 
In Utrecht en omstreken is Makro Vianen met ruim 550 medewerkers een van de 15 grote werkgevers. Dat schept verplichtingen. We geven voedsel aan de voedselbank. En we werken dus met mensen met een beperking: voor het onderhoud van groen, logistieke taken en straks ook in de kantine die we gaan verbouwen. Anders zitten ze thuis – zonde.
 
Met goede begeleiding zijn het volwaardige medewerkers. Oké, ze hebben misschien een gebruiksaanwijzing. Maar die hebben sommige reguliere medewerkers ook. Het inwerktraject duurt wat langer, maar hun productiviteit is op peil. Nu het loopt, heeft UW het ook meer losgelaten. Natuurlijk houdt UW wel een vinger aan de pols.
 
Meer bedrijven zouden over hun schaduw moeten stappen en werk bieden aan deze groep. Maar, zeggen veel bedrijven dan: ‘We hebben geen budget, het is crisis.’ Makro Vianen heeft er budget voor vrijgemaakt. De groep van UW kan uiteindelijk uitgroeien naar zo’n vier tot vijf mensen.

Nieuwe wetgeving
Ik geloof dan ook in de nieuwe wetgeving, die stimuleert dat meer mensen met een beperking bij reguliere bedrijven gaan werken. Meer bedrijven zouden over hun eigen schaduw moeten stappen. We kunnen elkaar helpen, los van sales en winst. Sligro, Hornbach en Jumbo: we hebben allemaal een vergelijkbare goederenstroom. Of je nu een potje pindakaas bij Jumbo of Sligro in de schappen zet of hier, het zijn dezelfde vaardigheden.
 
Samen met werkgevers in de regio kunnen we een stichting oprichten en baangarantie bieden aan de doelgroep. Zo kunnen we een pool van zo’n 40 mensen met een beperking structureel en duurzaam aan werk helpen. Aan de andere kant krijgen we dan bijvoorbeeld een korting van de SW-bedrijven op het uurtarief. Ik ben voor!"

Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

"Het doet iets met je als je gewaardeerd wordt"

Paul werkt via UW in een groepsdetachering bij Makro Vianen.

Bekijk dit bericht