“UW komt de afspraken na”

Ron Kalkhoven, Facilitair Manager Nimeto

Acht mensen van UW zorgen er dagelijks voor dat Nimeto - een school voor grafische beroepen - schoon is. Ze voeren steeds meer taken uit.

“UW krijgt er steeds meer taken bij”

"Ik zorg ervoor dat bij Nimeto op facilitair gebied alles op rolletjes loopt. Zoals beveiliging, schoonmaak en het onderhoud van de machines in de werkplaatsen. Het is leuk werk, ik heb met veel leveranciers te maken.
 
Zoals met UW: acht mensen van UW zorgen er dagelijks voor dat de school schoon is. Dat vinden we belangrijk. John Hendriks van UW begeleidt hen daarbij en stuurt de mensen aan. Met John heb ik hele korte lijntjes, we houden ook een logboek bij.

UW kent de tent
John werkte hier eerst via zijn vorige werkgever, die failliet ging. We stapten over op een ander schoonmaakbedrijf, maar dat was geen succes. Het bedrijf was te groot, de dienstverlening te onpersoonlijk. Bovendien: het was niet schoon. John kwam met UW, zijn nieuwe werkgever. Ik zei: ‘Als jij dat kan regelen, prima.’ Ik kijk ernaar of het schoon is, of UW de afspraken nakomt. En dat gebeurt. John kent de tent, hij weet wat we willen.
 
Natuurlijk, we werken ook vanuit maatschappelijk oogpunt met UW. Het is goed om werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar het werk dat ze leveren moet goed zijn, we betalen ervoor. Bij een ander bedrijf kost het net zoveel geld.

Leerlingen zijn zich er niet altijd bewust van dat we werken met UW, ze gaan en komen. Bovendien, UW begint hier heel vroeg - de meesten zijn er nog niet. En je merkt het ook niet: ze doen hun werk goed.

Goede begeleiding
Goede begeleiding is belangrijk, heb ik gemerkt. Een keer waren er wat strubbelingen in de kantine. Een medewerker van UW vroeg of leerlingen plaats wilden maken voor de schoonmaak. Een leerling reageerde daar nogal bot op. Dan merk je dat sommige medewerkers van UW iets anders kunnen reageren. Maar dat soort incidenten zijn meestal snel opgelost, we leggen er niet de nadruk op.
 
Nimeto heeft vertrouwen in UW, UW krijgt er steeds meer taken bij. Zo maakt UW nu ook het praktijklokaal schoon. Het gaat slecht in de schoonmaakbranche, merk ik. Wekelijks krijg ik telefoontjes van andere bedrijven. ‘We zijn al voorzien,’ zeg ik dan. Bij UW komen ze hun afspraken na. Als dat niet zo zou zijn, dan houdt het op. Hoewel, ik zou voor UW iets verder gaan dan voor andere bedrijven - ik voel me meer betrokken.”

Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

"Schoonmaken is mooi werk - je ziet het direct opknappen"

Mustafa maakt via UW schoon bij Nimeto.

Bekijk dit bericht