"Aan de slag bij NedTrain na jobcarving"

Het directiesecretariaat van NedTrain is samen met UW gaan nadenken over jobcarven. Een medewerker van UW verricht nu ondersteunende taken voor het secretariaat. 

diensten van UW: functiecreatie en jobcarving

Nedtrain is een bedrijf dat treinstellen onderhoudt, reinigt en opknapt. Een gesprek met Ingrid Ritzer (directiesecretaresse NedTrain) en Mickel Magielse (UW).

Hoe is deze werkplek tot stand gekomen?

Ingrid: “Binnen ons secretariaat hadden wij behoefte aan iemand die ons kon ondersteunen bij ons werk. Daarnaast loopt binnen NedTrain het project jobcarven. Al snel zaten we met UW-consulent Maarten Clausing om de tafel om ondersteunende taken te bespreken. Maarten heeft aan de hand van deze taken bekeken welke UW-medewerker hiervoor geschikt zou kunnen zijn. Toen kwamen we bij Mickel uit.”

Mickel: “Ik had de vacature al gezien bij UW en was enthousiast. Maarten en Erica (Erica Paul, detacheringsconsulent bij UW, red.) hebben mij benaderd hiervoor en toen is het balletje gaan rollen.”

Hoe worden de werkzaamheden bepaald?

Ingrid: “Voor ons is belangrijk dat Mickel ons ontlast door bepaalde taken op zich te nemen. Verder vinden wij het belangrijk dat deze taken weer overgenomen kunnen worden door ons als Mickel er niet is. Dit werkt voor ons zeer efficiënt. In eerste instantie zijn we uitgegaan van een vast takenpakket. Daarnaast willen we Mickel een uitdagend takenpakket geven, zodat hij het werk interessant vindt.”

Mickel: “En dat is het mooie van deze plek. Ik stem met Ingrid af welke taken ik erbij kan doen naast mijn vaste taken. Soms neem ik het initiatief en soms komt Ingrid met dingen. Ik merk dat medewerkers van Nedtrain mij beginnen te vinden.”

Over welke werkzaamheden gaat het?

Mickel: “Mijn vaste taken bestaan uit het in- en uitruimen van de vaatwasser, controleren of zalen volgens planning gebruikt worden en signaleren als dit niet zo is. Ook houd ik de pantry schoon en plan vergaderverzoeken in.

Ingrid: “Dit laatste kan kosten besparen. We kunnen dan een andere groep in de zaal plannen in plaats van een externe locatie te zoeken.”

Mickel: “Andere taken zijn bezoekers aanmelden en een parkeerplaats aanvragen, het archiveren van digitale stukken in het archiefsysteem, bestellen van kantoorbenodigdheden, interne postverdeling, kopieerpapier bijvullen.”

Hoe is het contact met de consulent UW?

Ingrid: “Binnen NedTrain hadden we geen ervaring met het op deze manier kijken naar werk. Maarten heeft dit goed over kunnen brengen. Hij heeft geholpen met het functieprofiel en het zichtbaar maken van werk. Hij kon ons overtuigen van de meerwaarde van deze manier van werken op ons secretariaat. Vervolgens werd Mickel aan ons voorgesteld. Een positief gesprek volgde en we zijn van start gegaan.”

Mickel: “Ik ben er blanco ingestapt. Ik voel me serieus genomen en gesteund door de consulenten van UW. Verder kan ik hier altijd afstemmen met Ingrid. Wij hebben een prettige samenwerking.”

 

Deel op facebook

Deel op Twitter

Lees ook

Diensten van UW:

Functiecreatie en jobcarving

Bekijk dit bericht