UW helpt cliënten van UWV op weg naar werk

UW helpt cliënten van UWV op weg naar een baan of bij het op een andere manier weer actief worden. UW is een door UWV erkende jobcoachorganisatie.

 

Werkfit

Ontvang je een uitkering van UWV of heb je recent een uitkering van UWV ontvangen? En wil je weer aan het werk, maar weet je niet wat bij je past of wat jouw mogelijkheden zijn? UW kan je op weg helpen met een Werkfit-traject. Dit traject is maatwerk: het is volledig aangepast aan jouw capaciteiten, wensen en belastbaarheid.

Intakegesprek

In het intakegesprek brengen jouw consulent en jij samen jouw situatie in kaart.

Opstellen en uitvoeren reïntegratieplan

Op basis van het intakegesprek stelt je consulent een reïntegratieplan op. In het plan staan de stappen die jullie gaan zetten om jou weer werkfit te maken. Hierbij kun je denken aan:

In beeld brengen van je positie op de arbeidsmarkt

Samen brengen jullie jouw mogelijkheden en voorkeuren in kaart. Daarbij kijken we ook naar mogelijke functies. Doel is helder krijgen in welke richting jij jouw loopbaan gaat vervolgen.

Je persoonlijke effectiviteit versterken

Wat zijn jouw sterke punten? Waar ben je goed in? Waar heb jij nog hulp bij nodig om het beste uit jezelf te kunnen halen? De antwoorden op deze vragen helpen je om goede keuzes te maken en je kansen op werk te vergroten.

Versterken van je werknemersvaardigheden

In je eigen tempo en stap voor stap krijg je de gelegenheid om weer werkritme op te doen en te ervaren wat werken voor jou betekent. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een tijdelijke werkervaringsplaats bij UW of bij een andere werkgever, als tussenstap naar een baan die bij jou past. Zo oriënteer jij je op voor jou geschikte functies en beroepen. Uiteraard helpen wij jou bij het vinden van die passende werkervaringsplaats.

 

Naar werk

Ben je klaar voor een baan? Heb je hulp nodig bij het solliciteren en/of het vinden van de baan die bij jou past? Ook hierbij kan UW jou helpen met een Naar werk-traject.

We helpen je bij het opstellen van een goed cv. We oefenen sollicitatiegesprekken. Bovendien helpen we jou binnen te komen bij werkgevers.

 

Modulaire reïntegratiediensten

Ben je nog niet klaar voor een nieuwe start op de arbeidsmarkt? Dan kan UW jou op een aantal manieren helpen om de eerste stappen te zetten.

Participatie-interventie

Mensen kunnen langdurig uit het werkproces zijn, bijvoorbeeld als gevolg van ziekte of andere persoonlijke omstandigheden. Als werken - nog - geen optie is, kan UW je helpen om weer kleine stapjes te zetten richting deelname aan de maatschappij. Een goed gesprek, een luisterend oor, in contact komen met mensen, dit kan een goed begin zijn.

Maatschappelijke deelname

Wil je actief worden, maar is de stap naar werk nog te groot? Dan kan vrijwilligerswerk of een andere zinvolle dagbesteding een goede start zijn. Samen met je consulent ga je op zoek naar activiteiten die bij jouw wensen en mogelijkheden passen.

 

Praktijkassessment

Wil je werken, maar weet je nog niet goed welke mogelijkheden er zijn en wat bij jou past? Tijdens het praktijkassessment ga je een aantal weken kennismaken met verschillende werksoorten bij UW: groenonderhoud, schoonmaak, metaalbewerking en/of montagewerk. Door te doen en te ervaren onderzoek je welk soort werk bij jou past, wat je leuk vindt en wat je nodig hebt om dit te bereiken. Aan het eind van het praktijkassessment stelt je consulent een rapport op voor UWV met daarin een advies voor een vervolgtraject richting werk, bijvoorbeeld een Werkfit- of Naar werk-traject.

 

Scholing

Als je werkfit bent en UWV heeft vastgesteld dat je scholing nodig hebt om een passende baan te vinden, dan kan UW je helpen bij het vinden en volgen van de juiste scholing. De coaching door je consulent is afgestemd op wat jij nodig hebt om je opleiding te beginnen en met succes af te ronden.

Heb je vragen? Wil je meer weten over wat UW voor jou kan doen? Laat het ons weten via de contactbutton hieronder.

Deel op facebook

Deel op Twitter