“Wij zijn een volwaardig bedrijf”

Lees dit verhaal

Metaal

In onze metaalwerkplaats maken onze medewerkers onder andere fietsenrekken, parkbankjes en stalen wandmeubels op maat. In onze 10 moderne lascabines leiden we bovendien mensen op voor landelijk erkende lasdiploma's. Daarna helpen we hen bij het vinden van een baan in de metaalsector.

Stalen wandmeubels
Wij maken stalen wandmeubels met houten legplanken op maat, ook voor particulieren. De meubels op de foto hebben wij gemaakt naar het ontwerp van een klant. Lees haar enthousiaste reactie over de samenwerking met UW.

Fietsenrekken
Op de metaalwerkplaats maken we ook stalen fietsenrekken. Zagen, buigen, lassen: UW-medewerkers maken de fietsenrekken helemaal zelf. Alleen het poedercoaten van de rekken is uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf. De fietsenrekken voldoen aan de kwaliteitseisen van het FietsParKeurmerk. UW is licentiehouder van dit keurmerk, dat wordt uitgegeven en beheerd door de stichting FietsParKeur. (Type: Rijwielrek Model Utrecht DSW, recht en schuin model.)

Foto: UW heeft fietsenrekken gemaakt en geplaatst bij een van de locaties van HKU in Utrecht.


Opleiden voor banen in de metaal
Bij UW werken en leren mensen onder begeleiding van vakkundige werkleiders en praktijkopleiders. We verzorgen diverse opleidingen en trainingen op het gebied van metaalbewerking, zoals MIG/MAG-lassen, Basisvaardigheden Metaal en VCA (veilig werken). Na het behalen van hun lasdiploma helpen wij mensen bij het vinden van een baan in de metaal. Zo zijn drie door UW opgeleide lassers aan de slag gegaan bij het bedrijf QBTEC (lees er meer over in dit bericht). Er zijn nog leerwerkplekken beschikbaar voor kandidaten die een mooi vak willen leren in de praktijk.

Onze werkleiders denken graag met opdrachtgevers mee over praktische oplossingen. Wegens succes is de metaalwerkplaats uitgebreid met 10 moderne lascabines.

Metaal: onze diensten
•    Toepassen van verspanende technieken
•    Produceren van fietsenrekken en fietsnieten
•    Produceren van stalen wandmeubels met houten planken (op maat)
•    Produceren van parkbanken (foto hieronder)
•    Produceren van halffabrikaten metaalonderdelen
•    Las- en constructiewerkzaamheden
•    Corrigeren van constructiefouten uit serieproducties

Over onze montage- en assemblagewerkzaamheden kunt u elders op onze website meer lezen.


Opdrachtgevers
Opdrachtgevers zijn onder meer de automotive branche, leveranciers van kantoormeubilair, de bouw en diverse metaalverwerkende bedrijven. Wij hebben fietsenrekken en parkbanken gemaakt voor diverse gemeenten. We maken de stalen wandmeubels ook voor particulieren.

Filmpje
Bekijk ook het filmpje over Metaal uit de serie korte filmpjes over de dienstverlening van UW. In dit filmpje vertelt een medewerkster hoe zij na ziekte bij UW de kans kreeg om zich toe te leggen op haar nieuwe werk als metaalbewerker. Daarvoor volgde zij verschillende opleidingen in de Metaal - binnen en buiten UW.

UW maakt ook 'fietsnieten'.

Deel op facebook

Deel op Twitter

"We stimuleren zelfstandig nadenken"

Werkbegeleiders Hennie Dessé en Arjan Vos vertellen over hun werk bij UW op de afdeling Metaal

Bekijk dit bericht