“We stimuleren zelfstandig denken”

Hennie Dessé en Arjan Vos

Hennie Dessé en Arjan Vos zijn werkbegeleiders op de afdeling Metaal van UW. Ze begeleiden de medewerkers en schakelen direct en snel met hun opdrachtgevers.

“We stimuleren zelfstandig denken”

Tot 2005 was ik metaalbewerker bij een regulier bedrijf”, vertelt Hennie Dessé. Daar begeleidde ik ook mensen van SW-bedrijven en tbs’ers. Ik was gedreven en sprak mensen aan op hun eigen verantwoordelijkheid. Mensen begeleiden ligt me goed, merkte ik.

Het bedrijf ging failliet, en ik solliciteerde bij UW. Ook hier spreek ik mensen aan op hun kunnen. We stimuleren zelfstandig denken. Zo was er een medewerker die de machines niet mocht afstellen. Ik zei: ‘Jij kent die machines beter dan ik, dus ik geef jou die taak.’ Sindsdien is hij helemaal opgebloeid.”

Talenten van mensen
Ook zijn collega-werkleider Arjan Vos kijkt vooral naar de talenten van mensen. Arjan: “Als we een nieuwe klus starten, zeg ik: ‘Probeer het eerst zelf uit te vinden. Zet de spullen neer zoals je denkt dat het voor jou goed werkt.’ Natuurlijk zien we erop toe dat het werk goed wordt uitgevoerd. We zijn een bedrijf, alles moet goed gebeuren. Dat weten zij ook. Sterker nog, dat vervult ze met trots.

Als werkleider bij de afdeling Metaal van UW heb je gevarieerd werk. Een derde van de tijd bestaat uit klantcontact en een derde uit de begeleiding van mensen. Nog eens een derde bestaat uit het begeleiden van werk, opbouw en het oplossen van technische storingen. Daarbij werken we nauw samen.” Hennie: “We sparren veel, bespreken wat we zien en horen. Soms gaan die gesprekken over de kwaliteit van het werk, maar meestal over gedrag. Bijvoorbeeld als er een conflict is. We trekken altijd één lijn.”

Snel schakelen
“Onze orderportfolio is goed gevuld”, aldus Arjan. “We hebben rechtstreeks te maken met bedrijven. Dat vinden bedrijven prettig. Ze zitten met de mensen om tafel die direct kunnen vertellen of iets technisch mogelijk is, of een kostenindicatie kunnen geven. We kunnen snel schakelen.”
 
“Metaal is een geliefde plek om te werken”, volgens Hennie. “Maar niet iedereen is geschikt voor het werk. Met de komst van de Participatiewet krijgen we meer instroom vanuit de bijstand. Onze ingangseis is ‘affiniteit hebben met techniek’. Wanneer mensen geen diploma hebben, dan leiden we ze zelf op. Maar motivatie is het allerbelangrijkste. Zo werkt het in het bedrijfsleven ook.”

Deel op facebook

Deel op Twitter