Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Dyade en UW lanceren een inclusief initiatief voor onderwijs en kinderopvang

Vanuit het principe ‘Iedereen doet mee’ lanceren Dyade en UW een uniek concept om instroom van ondersteunend personeel voor het onderwijs en de kinderopvang te realiseren. Door de handen ineen te slaan wordt het talent en potentieel van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt benut én worden beide sectoren versterkt.

Duurzaam investeren

Binnen het onderwijs en de kinderopvang zijn de tekorten aan personeel groot. Daarnaast hebben deze sectoren te maken met een hoge werkdruk en veel verzuim. In het eerste kwartaal van 2022 verzuimde 6,5% van de medewerkers in het onderwijs en 10% in de kinderopvang (bron: CBS). Duurzaam investeren in vitaliteit en het aantrekken van medewerkers die met passie en energie het verschil maken is daarom cruciaal.

Betekenisvol samenwerken 

Dyade en UW willen samen een betekenisvol en duurzaam verschil maken in de samenleving. Dit doen we door vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de regio Utrecht samen te brengen; we organiseren een ‘meet & greet’ voor het netwerk van Dyade in het onderwijs en de kinderopvang met medewerkers van UW.

“Organisaties denken bij vacatures misschien niet direct aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, terwijl binnen deze groep veel onbenut potentieel ligt. Met de juiste begeleiding ontstaat er een win-win voor alle betrokkenen en benutten we het talent van mensen die nu nog onnodig aan de zijlijn staan”, licht Gertjan Stoker (directeur UW) toe.

“Door samen te werken in dit initiatief dragen we actief bij aan meer participatie en inclusie op de arbeidsmarkt én versterken we tegelijkertijd het onderwijs en de kinderopvang. Daarmee dragen we samen ook actief bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties”, aldus Jessica van Wingerden (bestuurder van Dyade).

Gertjan Stoker en Jessica van Wingerden (foto Norbert Waalboer Fotografie)

Kom kennismaken op het duurzaamheidsplein La Vuelta Holanda

Het initiatief lanceren we 19 augustus op het Jaarbeursplein in Utrecht dat gedurende de eerste etappe van de Vuelta Holanda omgedoopt wordt in het Duurzaamheidsplein. Geïnteresseerden die graag meer willen weten, zijn van 15.00 uur tot 21.00 uur van harte welkom bij de stand waar Dyade en UW informatie geven over het initiatief. In stijl van La Vuelta die dit jaar start in Utrecht, wordt om 15.15 uur sportief afgetrapt met een etappe op de fiets.

Proeverij

Ook na de lancering is er gelegenheid om kennis te maken. Voor geïnteresseerden die op 19 augustus niet in de gelegenheid zijn om de stand te bezoeken organiseren UW en Dyade in oktober een proeverij. Tijdens deze bijeenkomst op 12 oktober kunnen de aanwezigen komen proeven van de kansen die dit initiatief biedt.

Over UW 

UW helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het verkrijgen van passend werk. Mensen die graag aan de slag willen en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken, bijvoorbeeld vanwege een ziekteperiode, langdurige werkloosheid of een fysieke of verstandelijke beperking. UW heeft ongeveer 660 werknemers met een Wsw-indicatie in dienst (en ongeveer 180 vanuit de Participatiewet, Wajong en Beschut werk). Een deel van hen werkt – tijdelijk of voor langere duur – in de werkbedrijven van UW, een groeiend deel is gedetacheerd bij bedrijven, instellingen en overheid.

Over Dyade

Dyade is een van de grootste dienstverleners in onderwijs en kinderopvang. Wij ontzorgen onze klanten op het gebied van Finance en HR en ondersteunen en inspireren besturen, directies en professionals. Dat doen wij door middel van administratieve dienstverlening (outsourcing), applicatiebeheer, advies, interim activiteiten en via onze Academy. Daarmee leveren we een maatschappelijk relevante bijdrage aan de toekomst van de kinderen van Nederland. Dát bindt, motiveert en inspireert ons. Dyade is samen met Visma initiatiefnemer van het Dyade Visma Onderwijs Experience Center en ISO 9001:2015 gecertificeerd voor al haar dienstverlening. Dyade is aangesloten bij de UN Global Compact.

Over La Vuelta Holanda en de Groene Karavaan

De ronde van Spanje, La Vuelta, start dit jaar op 19 augustus in Utrecht. La Vuelta Holanda heeft als doel om duurzaamheid en topsport op vernieuwende manieren te verbinden. De traditionele reclamekaravaan is één van de meest in het oog springende onderdelen van een wielerevenement. Dit jaar wordt deze omgedoopt tot de Groene Karavaan; zo rijden alle voertuigen geheel emissieloos (elektrisch of op waterstof) en worden er enkel duurzame gadgets uitgedeeld. UW rijdt mee met de Groene Karavaan. Rondom de finishlocaties van de drie Nederlandse etappes wordt een duurzaamheidsplein gecreëerd waar alle deelnemers aan de groene karavaan een plek krijgen om de bezoekers van La Vuelta Holanda te ontmoeten.