Nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen bij UW

12

jan.

Gemeente Utrecht en UW sluiten nieuw, zesjarig contract over schoonmaak, bloemen en planten

UW en de gemeente Utrecht hebben een nieuw, zesjarig contract afgesloten voor het schoonmaken van de gemeentepanden, het leveren van bloemwerk en het leveren en onderhouden van binnenplanten. Dit mooie begin van het nieuwe jaar is met gebak gevierd met de UW-medewerkers in het Stadskantoor.

Lees meer

19

dec.

UW-medewerkers onderhouden nieuw openbaar toiletgebouw in Wilhelminapark

Er zijn nu ook openbare toiletten in het Utrechtse Wilhelminapark. Wethouder Susanne Schilderman en raadslid Gertjan te Hoonte hebben de toiletgroep half december geopend. De toiletten worden zeven dagen per week onderhouden door UW-medewerkers, net als de openbare toiletgebouwen in het Griftpark, Park Lepelenburg en Park Voorveldse Polder.

Lees meer

15

dec.

Ondernemingsplan UW 2023 – 2026: UW als brug én veilige haven

Utrechts wethouder Susanne Schilderman (o.a. Financiën, Economische Zaken en Circulaire Economie) heeft het Ondernemingsplan UW 2023 – 2026 in ontvangst genomen uit handen van UW-directeur Gertjan Stoker. Het plan beschrijft waar we heen willen als UW en welke rol we de komende jaren willen spelen in onze arbeidsmarktregio. De kern van ons ondernemingsplan is gevat in een korte animatie.

Lees meer

12

dec.

Sadek Boumenjal gestart als trainee bij Raad van Commissarissen UW

Sadek Boumenjal is gestart als trainee bij de Raad van Commissarissen van UW. Het is de eerste keer dat ook op het niveau van onze toezichthouders iemand de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen bij UW. “Het is mijn overtuiging dat ik van toegevoegde waarde kan zijn voor een organisatie als UW. Dit is een mooie kans om mijn professionele blik te verrijken."

Lees meer

09

dec.

15 bomen aangeplant bij UW op Lage Weide

Medewerkers van UW Groen hebben 15 bomen geplant in de grasstrook aan de zijkant van het UW-gebouw op industrieterrein Lage Weide. De bomen waren gratis beschikbaar gesteld door Parkmanagement Lage Weide. De industrievereniging is van plan om Lage Weide te vergroenen en beter bestand te maken tegen extreme weersomstandigheden.

Lees meer

06

dec.

UW-medewerkers plaatsen weer 7 meter hoge kerstboom in Stadskantoor Utrecht

Het is een mooie, jaarlijks terugkerende traditie: UW-medewerkers hebben het Stadskantoor van Utrecht weer in kerstsfeer gebracht. Het letterlijke hoogtepunt: de 7 meter hoge kerstboom op het binnenplein van het Stadskantoor.

Lees meer

24

okt.

Kans op werk voor iedereen in een ontwikkelbaan (filmpje)

Gert is in april 2022 via UW bij het bedrijf Spotta begonnen. Dat beviel van beide kanten zo goed dat hij al heel snel in dienst is gekomen bij Spotta. “Een match made in heaven”, aldus Jolie, de jobcoach van Gert, in een filmpje over het succes van Gert bij Spotta. Gert voelt zich zeer gewaardeerd en Spotta is blij met hun nieuwe medewerker.

Lees meer

21

okt.

Beleef een sfeervolle kerst met eigentijdse arrangementen van UW Flora

Onze medewerkers van UW Flora zijn al bezig met de voorbereidingen voor de kerstperiode. De catalogus kerstarrangementen UW Flora 2022 geeft een mooi beeld van de mogelijkheden om uw organisatie en/of woning in kerstsfeer te brengen met een of meer goedgekozen eigentijdse arrangementen.

Lees meer

18

okt.

“De waardering bij het CIZ is echt helemaal top”

Loes Hollegien werkt sinds 2001 bij UW. Loes heeft meerdere werkplekken buiten UW gehad, steeds via een detachering. Nu werkt Loes als facilitair medewerker bij het CIZ. Het CIZ verzorgt landelijk de indicatie voor langdurige zorg. Er werken ongeveer 1.250 mensen. Loes werkt op het hoofdkantoor in Utrecht. Dat bevalt haar en het CIZ zo goed, dat het CIZ Loes zelf in dienst heeft genomen via de regeling Begeleid Werken.

Lees meer

12

okt.

Veel bezoekers bij Techniek Doe Dag

De Techniek Doe Dag die op 24 september is georganiseerd bij UW was een groot succes. Ongeveer 275 bezoekers zijn naar de UW-locatie Niels Bohrweg gekomen. Door hun handen uit de mouwen te steken konden zij kennismaken met allerlei technische beroepen.

Lees meer

06

okt.

Eerste door UW afgebouwde tiny house geopend door staatssecretaris Maarten van Ooijen

Het eerste door UW afgebouwde tiny house is op 6 oktober geopend in Utrecht. Staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) overhandigde de sleutel aan Daniël, de eerste bewoner van deze Tuinkamer met Aandacht. Ook Utrechts wethouder Jeugdzorg Dennis de Vries was bij de opening aanwezig.

Lees meer

28

sept.

Winnaars eerste Social Sustainability Awards van ARGO360 en UW: Universiteit Utrecht, TU Delft en Telindus

ARGO360 en UW hebben op 22 september de eerste Social Sustainabilty Awards uitgereikt. Er waren drie prijzen te winnen: de CO2 Trofee, de Social Impact Prijs en de Repurpose Prijs. De grote winnaars waren respectievelijk Universiteit Utrecht, TU Delft en Telindus. Bekijk het filmpje!

Lees meer

19

sept.

Manifest Cedris: 'Verhoog de subsidie voor sociale werkgelegenheid met 10%. Dan kunnen wij onze werknemers arbeidsvoorwaarden bieden waarmee ze rond kunnen komen.'

Onze brancheorganisatie Cedris doet aan de vooravond van Prinsjesdag samen met bijna 80 sociaal ontwikkelbedrijven en meer dan 90 wethouders een dringende oproep aan het kabinet: 'Wij roepen het Rijk op de subsidie voor sociale werkgelegenheid te verhogen met 10%. Dan kunnen wij onze werknemers een arbeidsvoorwaardenpakket bieden waarmee ze rondkomen.'

Lees meer

01

sept.

Gemeente Houten en UW sluiten nieuw contract over de schoonmaak van de gebouwen van de gemeente

Op 1 september hebben we een feestje gevierd op de UW-locatie De Grund in Houten. Aanleiding voor het feestje was de start van het nieuwe contract van UW met de gemeente Houten over de schoonmaak van 23 gebouwen van de gemeente door UW. Peter Hagenaar, bedrijfsleider van UW Diensten: “We zijn ontzettend blij en trots dat we het werk mogen blijven doen.”

Lees meer

08

sept.

Uitreiking Social Sustainability Awards door ARGO360 en UW op 22 september

Een primeur! Op 22 september reiken ARGO360 en UW voor de eerste keer de Social Sustainability Awards uit. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van bedrijven, gemeenten en organisaties voor wie duurzaamheid op nummer 1 staat, worden drie prijzen uitgereikt: de CO2 Trofee, de Social Impact Prijs en de Repurpose Prijs. Reageer snel als je erbij wilt zijn.

Lees meer

15

aug.

Waar kun je UW tegenkomen tijdens de Vuelta?

Wij rijden drie dagen mee in de Groene Karavaan, staan met een stand op de finishpleinen en verzorgen de kleurrijke aankleding van de ploegenpresentatie. Bekijk in het overzicht wanneer en waar je ons kunt zien vanaf 18 t/m 21 augustus. Leuk als je langskomt!

Lees meer

24

aug.

Vuelta was een groot feest

We kijken met veel plezier terug op de Vuelta. Wat een feest is het geweest! Het enthousiasme van het publiek in Utrecht en langs de routes was enorm. UW was alle dagen aanwezig: in de Groene Karavaan, met een stand op de drie duurzaamheidspleinen bij de finish en om te beginnen met grote kleurrijke bloemstukken op het podium van de ploegenpresentatie. We hebben heel veel leuke reacties ontvangen op onze deelname. Gelukkig hebben we de foto's nog (en een korte video).

Lees meer

08

aug.

Dyade en UW lanceren een inclusief initiatief voor onderwijs en kinderopvang

Vanuit het principe ‘Iedereen doet mee’ lanceren Dyade en UW een uniek concept om instroom van ondersteunend personeel voor het onderwijs en de kinderopvang te realiseren. Door de handen ineen te slaan wordt het talent en potentieel van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt benut én worden beide sectoren versterkt.

Lees meer

28

juli.

UW lanceert nieuw leerwerkproject tijdens Vuelta: de Cycle Hub

Samen met een aantal partners lanceert UW tijdens de Vuelta ons nieuwste leerwerkproject: de Cycle Hub. In de Cycle Hub leiden we mensen op voor concrete banen in de boeiende wereld van de fiets. Denk aan monteren en afleveringsklaar maken van fietsen, onderhoud, reparaties, service en verkoop. Deelnemers hebben de unieke mogelijkheid tot het leren van het vak in een echte werkomgeving.

Lees meer

26

juli.

UW rijdt mee in de Groene Karavaan van La Vuelta! Kom je ook kijken?

Op 19, 20 en 21 augustus 2022 start de Vuelta in Utrecht. Het belooft weer een groot wielerfeest te worden, net als de start van de Tour de France in 2015. UW rijdt mee met de Groene Karavaan! Deze Groene Karavaan rijdt voor het wielerpeloton uit tijdens de drie etappes in Nederland. Er rijden alleen maar duurzame voertuigen mee in de Karavaan, zonder uitstoot en met een duurzame boodschap. Kom je ook kijken?

Lees meer

28

juni.

UW bouwt tiny houses af: "Meer kamers voor kwetsbare jongeren, meer werk voor medewerkers van UW"

UW is gestart met het afbouwen van tiny houses voor kwetsbare jongeren. In september wordt het eerste tiny house geplaatst in Utrecht. UW bouwt de 'kleine huisjes' af voor Kamers met Aandacht – een organisatie die kwetsbare jongeren helpt op weg naar zelfstandigheid. De eerste vijf tiny houses worden dit najaar geplaatst op het terrein van kamerverhuurders in de gemeenten Utrecht en Vijfheerenlanden. Doel is om in alle regio’s tiny houses te gaan plaatsen waar kwetsbare jongeren gaan wonen met een steuntje in de rug van de kamerverhuurder.

Lees meer

21

juli.

Techniek Doe Dag bij UW op 24 september

Op zaterdag 24 september 2022 wordt er weer een Techniek Doe Dag georganiseerd op de UW-locatie Niels Bohrweg. Meer dan 30 regionale werkgevers zullen er hun best doen om bezoekers enthousiast te maken voor werken in de techniek. Bezoekers kunnen zelf de handen uit de mouwen steken tijdens de Doe Dag. Iedereen met belangstelling voor een baan in de techniek is van harte welkom.

Lees meer

11

juli.

Bijvriendelijke hanging baskets van UW geven Utrechtse Maliebaan extra allure

Medewerkers van UW plaatsten onlangs in opdracht van ondernemersvereniging Het Fluwelen Handvat bijvriendelijke hanging baskets aan de Maliebaan in Utrecht. "Prachtig zijn de hanging baskets aan de Maliebaan!", zegt Sterre Hijlkema, projectleider projecten Ondernemersfonds bij ondernemersvereniging Het Fluwelen Handvat.

Lees meer

22

juni.

Het dak eraf tijdens de FUIF; bekijk het filmpje van RTV Utrecht

Op 20 juni is het festival de FUIF gehouden in het Beatrix Theater in Utrecht. Er was van alles te doen en te beleven voor cliënten en medewerkers van Utrechtse organisaties die samenwerken in de ADSU (Aan de Slag in Utrecht). Het dak ging eraf tijdens optredens van onder andere Frans Duijts, de band Maatvol en de Tante Joke Karaoke Band. Nienke en René van UW Flora verzorgden een workshop bloemcorsages maken.

Lees meer

11

mei.

Sociaal jaarverslag UW 2021

Ook het jaar 2021 is ingekleurd door corona. UW heeft steeds ingezet op het bieden van veilige leerwerkplekken voor onze medewerkers en kandidaten. Onze ervaringen uit het eerste jaar hielpen daarbij, net als de onverminderde inzet en flexibiliteit van onze medewerkers, die een groot compliment verdienen. Hierdoor konden klanten, samenwerkingspartners en gemeente Utrecht blijven rekenen op UW.

Lees meer

09

mei.

“Gert doet het geweldig bij Spotta”

Gert Welmers is sinds 1 april in dienst bij Spotta. Gert maakt beschadigde europallets weer bruikbaar. Hij is er via UW begonnen op een zogenaamd voortraject voor een ontwikkelbaan. “Dat beviel zo goed dat we hem daarna direct in dienst hebben genomen”, vertelt Martin Crezee, locatiemanager Utrecht bij Spotta. Gert is heel blij met zijn baan: “Ik ben al bijna vier jaar bezig om vast werk te vinden en nu is dat gelukt.”

Lees meer

29

apr.

“Peter past perfect bij ons”; gezamenlijk leerwerkbedrijf van UW en The Colour Kitchen bestaat één jaar

Op 1 mei 2021 is UW samen met The Colour Kitchen een leerwerkbedrijf catering / horeca gestart in het bedrijfsrestaurant van UW. We bestaan nu één jaar! Kandidaten worden er opgeleid en doen tegelijk werkervaring op. Meerdere kandidaten zijn daarna aan de slag gegaan bij werkgevers in de horeca. Daarnaast kunnen ook medewerkers met ervaring in de horeca het leerwerkbedrijf gebruiken als springplank naar een nieuwe werkplek. Zo is het bij Peter ter Hoeven gegaan.

Lees meer

08

mei.

“De samenwerking met UW is echt super”

In de enorme winkel van Fietsenwinkel.nl op Lage Weide kijk je je ogen uit. De fietsenwinkel verkoopt alleen maar e-bikes. Dwars door de winkel loopt een fietsbaan. Klanten kunnen daarop een rondje proefrijden. Er werken drie medewerkers via UW bij Fietsenwinkel.nl.

Lees meer

28

apr.

"Een gouden match"

Ismael werkt als toezichthouder op de UW-locatie Niels Bohrweg. Hij is heel blij met zijn baan. “Dit is mijn wereld”, zegt hij in een korte film. In de film komen ook Elvira Tica, werkmatcher bij de gemeente Utrecht, en zijn UW-consulent Paul Bras aan het woord. "Dit is een gouden match", zegt Elvira.

Lees meer

21

mrt.

"Ik ben speciaal naar UW gekomen om hen te bedanken"

Yordanos kwam half maart bij UW binnenlopen met bloemen en een traktatie. Hiermee wilde zij accountmanager Marijn Gelderloos en consulent Ahmed Haireche bedanken voor hun hulp bij het vinden van een baan. “Hun inzet voor mij en hun vertrouwen in mij heeft mij echt geraakt”, aldus Yordanos. Marijn en Ahmed hebben Yordanos geholpen bij het vinden van haar baan als hostess bij ABN AMRO Bank.

Lees meer

18

mrt.

Geslaagd! Deelnemers lasopleiding ontvangen hun lasdiploma; er is weer plek voor nieuwe deelnemers

Gelukkig kunnen we weer feestjes vieren bij UW: zes deelnemers aan onze lasopleiding hebben hun lasdiploma ontvangen! Een van hen, Danos, heeft inmiddels een baan bij QBTEC en is heel blij met zijn opleiding bij UW. Een aantal geslaagden gaat verder met hun lasopleiding bij UW, om ook de stap naar een baan als lasser in de metaalsector te kunnen zetten.

Lees meer

17

mrt.

Verras uw medewerkers met een boeket van UW Flora op Nationale Secretaressedag

Op 21 april 2022 is het Nationale Secretaressedag. Thuis werkend of op kantoor: een boeket van UW Flora is altijd een welkom cadeau, voor iedereen! Wij maken en bezorgen speciaal voor deze dag actieboeketten vanaf 19,50 euro.

Lees meer

16

mrt.

Coronamaatregelen verder versoepeld bij UW

De coronamaatregelen bij UW zijn verder versoepeld. We volgen hierin de landelijke ontwikkelingen. Het aantal besmettingen is nog hoog in ons land. Daarom blijven wij wel voorzichtig. Want we vinden het belangrijk om een veilige werkplek te blijven bieden aan onze medewerkers en bezoekers.

Lees meer

23

feb.

Edwin werkt via UW als conciërge op de Da Costaschool

Edwin Verheyen werkt sinds 2013 als conciërge op de Da Costaschool in de Utrechtse wijk Hoograven. Edwin is door UW gedetacheerd bij deze basisschool en is heel blij met zijn baan. En de school met hem! Cedris, de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt, heeft een video gemaakt van Edwin op zijn werk.

Lees meer

14

mrt.

Uniek, stijlvol en gemaakt door UW: de Serveerbuddy. Nu te bestellen!

Tijdens zijn stage bij UW Metaal heeft Martijn Coenen een product gemaakt dat hij zelf heeft ontworpen: de Serveerbuddy. De Serveerbuddy is een superhandige, stijlvolle serveerkar met losse plateaus die afgestapeld en achtergelaten kunnen worden. De Serveerbuddy is in productie bij UW en nu te bestellen. In een filmpje laat Martijn zien hoe het werkt.

Lees meer

15

feb.

16 maart: Werken@UW. Voor iedereen die meer wil weten over werken bij UW

Wat voor soort werk kun je doen bij UW? Hoe is de begeleiding geregeld? Krijg ik een arbeidscontract? En hoe zit het met het salaris? Deelnemers aan Werken@UW komen in 1,5 uur meer te weten over werken en leren bij UW.

Lees meer

14

feb.

Samen maken wij werk van de circulaire economie in Utrecht

Tijdens de Week van de Circulaire Economie (7 t/m 12 februari) hebben wij vier van onze circulaire partners in het zonnetje gezet: GroenCollect, Rebottled, Buurjongens en ARGO360. Samen met deze bedrijven koppelen wij onze inzet voor een circulaire economie in Utrecht aan duurzaam werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer

07

feb.

UW zoekt postbezorgers ter versterking van ons bezorgteam; bekijk het filmpje!

Wij zijn op zoek naar versterking van ons team postbezorgers. Ervaring is niet nodig, nieuwe collega's worden goed ingewerkt. In een kort filmpje wordt Annemoon gevolgd in haar werk als postbezorger in Houten: "Als je van buiten zijn houdt en je houdt van beweging, dan zou ik iemand zeker aanraden om bij ons te komen lopen."

Lees meer

02

feb.

UW behoudt certificering Prestatieladder Socialer Ondernemen

In januari heeft de 2-jaarlijkse audit voor de PSO-certificering plaatsgevonden bij UW (Prestatieladder Socialer Ondernemen). Uitslag: UW behoudt Trede 3 (het hoogste niveau) én het 30+ certificaat op de prestatieladder.

Lees meer

18

jan.

PostNL en UW werken 10 jaar samen in het bezorgen van post en verlengen samenwerking

In januari 2022 werken UW en PostNL precies 10 jaar samen in de postbezorging. Dit bevalt beide partijen zo goed dat we in een nieuwe overeenkomst hebben afgesproken om de samenwerking met minimaal vijf jaar te verlengen en waar mogelijk uit te breiden.

Lees meer

12

jan.

“Werken met andere talenten”

De term ‘arbeidsbeperking’? Wijkbureaumedewerker Mariëlla Vermond (64) noemt het liever ‘andere talenten’. Mariëlla werkt als servicemedewerker bij wijkbureau Leidsche Rijn en is al ruim 17 jaar via UW gedetacheerd bij de gemeente Utrecht. Ze is ooit begonnen als gastvrouw / servicemedewerker bij wijkbureau Vleuten. 2,5 jaar geleden verhuisde ze met het team van Leidsche Rijn mee naar de locatie op het Brusselplein.

Lees meer

23

dec.

Eindejaarsfilmpje UW-directeur Gertjan Stoker: "Trots op de UW-medewerkers"

UW-directeur kijkt in een filmpje voor UW-medewerkers kort terug op het jaar 2021 en ook al even vooruit naar het volgende jaar.

Lees meer

17

jan.

Door UW gemaakte hygiënezuilen opnieuw geplaatst in alle stembureaus gemeente Utrecht

UW Metaal heeft begin vorig jaar ruim 400 hygiënezuilen gemaakt in opdracht van de gemeente Utrecht. De zuilen met desinfecterende gel staan op 16 maart opnieuw in alle Utrechtse stembureaus. Utrechters kunnen hiermee hun handen desinfecteren als zij hun stem komen uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees meer

13

dec.

“Werken bij UW Flora voelde als een warm bad”

Francis Bennink heeft in de periode juli tot eind november 2021 op een vervangende werkplek gewerkt bij UW Flora en Groen. Francis volgt een reïntegratietraject bij UW, nadat zij was uitgevallen bij haar huidige werkgever. UW-reïntegratieconsulent Mariëlle Pinas begeleidt haar op weg naar een andere baan. “Door Mariëlle en mijn periode bij UW Flora heb ik alweer een stuk meer zelfvertrouwen”, aldus Francis.

Lees meer

06

dec.

Mooie traditie: UW'ers brengen Stadskantoor Utrecht in kerstsfeer

En hij stáát, de 7 meter hoge kerstboom in het Utrechtse Stadskantoor. Een groep UW’ers heeft op zaterdag 4 december het Stadskantoor van Utrecht in kerstsfeer gebracht. Naast de grote kerstboom op het binnenplein zijn er meerdere kleine bomen en kerststukken geplaatst in het Stadskantoor. Alle bomen zijn versierd door onze medewerkers.

Lees meer

03

dec.

Team UW Flora maakt superfeestelijke kerststukken voor klanten

Het team van onze bloembinderij werkt hard om onze klanten een feestelijke kerst te bezorgen. De bloemsierkunstenaars van UW Flora maken superfeestelijke kerststukken in allerlei soorten, maten en kleuren. Vanaf 6 december leveren we de kerststukken (en kerstbomen) af bij onze klanten, zodat zij er de hele maand van kunnen genieten.

Lees meer

23

nov.

“Ons motto: de Universiteit Utrecht is er voor iedereen”

“De Universiteit Utrecht wil een inclusieve en duurzame werkgever zijn. UW is een van de samenwerkingspartners die ons daarbij helpt.” Dit zegt Marileen Reinders. Marileen is projectleider Participatiewet / wet Banenafspraak bij de universiteit. Er werken enige tientallen mensen via UW bij de universiteit. "Ik ben heel tevreden over onze samenwerking.”

Lees meer

29

nov.

“Stagebegeleiding bij UW is erg fijn, iedereen wil me helpen”

Tijdens zijn stage bij UW Metaal heeft Martijn Coenen (23) een product gemaakt dat hij zelf heeft ontworpen: een serveerkar met losse, stapelbare plateaus. "Het idee was om een mooie serveerkar te maken die je met broodjes, koffie en dergelijke achter kunt laten in lokalen. Het is ook mogelijk om vanaf de serveerkar losse plateaus met producten neer te zetten en te stapelen." Martijn studeert Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). 

Lees meer

22

nov.

Bladcampagne UW Groen met elektrische bladblazers

“In november is UW Groen gestart met de jaarlijkse bladcampagne in Utrecht”, meldt werkleider Marco Mandersloot. “We werken nu veel met elektrische bladblazers. Deze zijn veel stiller en dat is fijn voor de medewerkers én voor de omgeving."

Lees meer

15

nov.

Utrecht werkt voor Utrecht - voor een onbeperkte Utrechtse arbeidsmarkt

Meer dan 20 van onze belangrijke stakeholders zijn op 12 november naar UW gekomen voor het event ‘Utrecht werkt voor Utrecht – voor een onbeperkte Utrechtse arbeidsmarkt’. Met ondernemers en ketenpartners hebben we verkend hoe wij de komende jaren samen kunnen zorgen voor werkgelegenheid voor Utrechters die ook in een florerende economie langs de kant staan. Esther Vergeer, zevenvoudig Paralympisch kampioen rolstoeltennis en chef de mission van TeamNL op de Paralympische spelen in Tokio, opende de bijeenkomst met haar persoonlijke verhaal.

Lees meer

08

nov.

Nog eens vier jaar voor succesvol samenwerkingsverband Aan de slag in Utrecht (ADSU)

Ook de komende vier jaar kunnen 20.000 Utrechters rekenen op begeleiding bij het vinden van een activiteit of een passende werkplek. Met als uitgangspunt 'Werk is de beste zorg' hebben 14 organisaties, de gemeente Utrecht en UWV opnieuw hun samenwerking bekrachtigd. In het samenwerkingsverband Aan de slag in Utrecht (ADSU) zetten wij ons samen in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de gemeente Utrecht. De ondertekening van het nieuwe convenant vond plaats bij UW.

Lees meer

01

nov.

Blij met behalen rijbewijs voor rijden met aanhanger via UW

Denny heeft via UW zijn rijbewijs gehaald voor het rijden met een aanhanger. “Ik ben nu de tweede vaste chauffeur van UW op de locatie Lage Weide”, vertelt Denny trots. “Ik ben inzetbaar voor allerlei ritten met de aanhanger, bijvoorbeeld voor het afleveren van producten bij klanten.” Daarnaast is hij heftruckchauffeur en werkt hij ook regelmatig mee in de montage. “Ik ben heel flexibel”, aldus Denny. Denny’s rijbewijs is het eerste resultaat van een speciaal project.

Lees meer

25

okt.

Baan als lasser bij Metaaldirect na afronden lasopleiding UW

Na een detacheringsperiode via UW is Mourad per 1 oktober als lasser in dienst getreden bij het bedrijf Metaaldirect in Montfoort. Om dit feit te vieren zijn UW-consulenten Hans Huberts en Adrie van Kleef met een bloemetje en gebak bij Metaaldirect langsgegaan. Nico Markus is bij met zijn nieuwe werknemer.

Lees meer

19

okt.

UW'ers houden buitenruimte McDonald's in The Wall schoon

UW-medewerkers Ali en Patrick houden sinds begin juni 2021 de buitenruimte van de McDonald’s in winkelcentrum The Wall (Leidsche Rijn) schoon. Dat doen zij elke ochtend, zeven dagen per week, tussen 8.00 en 10.30 uur.

Lees meer

28

sept.

Staatssecretaris Dennis Wiersma (SZW) brengt werkbezoek aan UW: "Zo zorgen we er voor dat iedereen mee kan doen"

Staatssecretaris Dennis Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is op werkbezoek geweest bij UW. De staatssecretaris is bijgepraat over de rol van UW als het sociaal ontwikkelbedrijf van Utrecht. Op onze locatie Niels Bohrweg heeft hij een aantal afdelingen bezocht, met medewerkers gesproken en meegewerkt: “Normaal haal ik bonbons graag úit het zakje, maar gisteren moest ik ze er juist ín doen!"

Lees meer

04

okt.

Postbezorgen bij SBPost via UW en WIJ 3.0

Ongeveer 10 mensen zijn er al via UW en WIJ 3.0 aan de slag als postbezorger bij SBPost. Als het aan de drie organisaties ligt worden dat er in de toekomst meer. Dit hebben we afgesproken in een samenwerkingsovereenkomst.

Lees meer

22

sept.

UW Groen onderdeel tentoonstelling in Centraal Museum: “Dit is uniek”

In het Utrechtse Centraal Museum is tot 9 januari de tentoonstelling ‘De botanische revolutie; Over de noodzaak van kunst en tuinieren’ te zien. In de mooie museumtuin staat een bijzondere keet van UW Groen. In en op de keet zijn dagelijks een presentatie en filmpje met UW Groen-medewerkers Patrick en Gijs te zien, gemaakt door de Franse kunstenaar Cécile Espinasse. In het voorjaar liep zij een aantal weken mee met de groenploeg van beide UW'ers. Gijs en Patrick houden spreekuren voor bezoekers in het museum en in de tuin bij de keet.

Lees meer

17

sept.

Baan bij EASY Noise Control na metaalopleiding bij UW

Na afronding van zijn metaalopleiding bij UW is Erik in dienst getreden bij EASY Noise Control in De Meern. Erik werkt in de buitendienst van het bedrijf en plaatst akoestische wanden en schermen bij klanten.

Lees meer

13

sept.

UW-medewerkers behalen heftruckdiploma

UW-medewerkers Rockey, Petra en Theo zijn geslaagd voor het examen en hebben hun heftruckdiploma ontvangen. UW geeft medewerkers graag de kans om opleidingen en trainingen te volgen. Daardoor blijven medewerkers zich ontwikkelen en kunnen zij verschillende soorten werk doen bij hun UW-onderdeel. Zo houd je je werk afwisselend en uitdagend.

Lees meer

02

sept.

Aan de slag bij QBTEC na lasopleiding bij UW

Wladimir en Amanuel zijn per 1 september in dienst van het bedrijf QBTEC in Woerden. Zij hebben eerder dit jaar hun lasopleiding bij UW Metaal afgerond met een diploma. Ook hebben zij bij UW werkervaring opgedaan met verschillende metaalbewerkingstechnieken.

Lees meer

06

sept.

UW-medewerker Leon maakt filmpjes over zijn leven met autisme

Leon is in dienst van UW en is gedetacheerd als facilitair medewerker bij het Utrechtse bedrijf Brandwacht en Meijer. Leon heeft een bijzondere hobby: hij heeft een YouTube-kanaal waarvoor hij filmpjes maakt over zijn leven met autisme. Zijn kanaal heet Leon Leeft.

Lees meer

23

aug.

Kwaliteit schoonmaakwerk voor gemeente Utrecht weer goedgekeurd: “Complimenten voor allen!”

Medewerkers van UW Schoonmaak maken al vele jaren panden van de gemeente Utrecht schoon, onder andere het Stadskantoor en de wijkbureaus. Vier keer per jaar wordt de kwaliteit van het schoonmaakwerk onaangekondigd gecontroleerd door een onafhankelijk bureau. “Half augustus was het weer zover”, vertelt werkleider Schoonmaak Yvonne van Alfen. “Alles is weer goedgekeurd!” Kandidaten voor leerwerkplekken bij UW Schoonmaak zijn welkom.

Lees meer

20

juli.

Sociaal jaarverslag UW 2020

Het jaar 2020 is ingekleurd door de coronacrisis. In ons sociaal jaarverslag 2020 kijken we met trots terug op de veerkracht en inzet van onze medewerkers, het vertrouwen en de waardering van onze klanten en de betrokkenheid van de gemeente Utrecht en onze vele samenwerkingspartners. Hierdoor konden we het jaar met een positief resultaat afsluiten.

Lees meer

30

juni.

Cao Aan de Slag vanaf 1 juli 2021 voor alle medewerkers die onder de Participatiewet vallen

Vanaf 1 juli 2021 geldt de nieuwe landelijke cao Aan de Slag voor alle medewerkers die onder de Participatiewet vallen. Bij UW vallen de ongeveer 120 medewerkers die bij UW Traject BV in dienst zijn onder deze cao. Zij werken bij verschillende UW-onderdelen, een aantal van hen is gedetacheerd.

Lees meer

09

juni.

Significant Synergy en UW bundelen krachten in onder de aandacht brengen van social return

Significant Synergy en UW gaan samen het thema social return en de dienstverlening van UW onder de aandacht brengen bij de aanbestedende diensten in de regio Utrecht. Dat hebben Gertjan Stoker (UW) en Jan-Pieter Papenhuijzen (Significant Synergy) afgesproken.

Lees meer

25

mei.

Leerwerkbedrijf Logistiek helpt werkgevers aan geschikt personeel en werkzoekenden aan baan

Nieuw op bedrijventerrein Lage Weide: een leerwerkbedrijf Logistiek. Het leerwerkbedrijf helpt werkgevers aan passende medewerkers en helpt werkzoekenden aan een baan in de logistiek. We hebben nog plek voor kandidaten en bedrijven die mee willen doen.

Lees meer

28

juni.

UW voldoet aan eisen voedselveiligheid en behaalt certificaat FSSC 22000

UW heeft het FSSC 22000-certificaat behaald. Dat betekent dat we aan de veiligheidseisen voldoen voor het verwerken van open voedselproducten. UW-directeur Gertjan Stoker bedankte alle medewerkers van Verpakken tijdens de uitreiking: “Jullie hebben hard gewerkt om alles volgens de regels te doen. Heel mooi dat jullie dat voor elkaar hebben gekregen.”

Lees meer

19

mei.

Hoge score UW in tevredenheidsonderzoek UMC Utrecht; “De kandidaat staat centraal bij ons”

UW heeft een 8,8 gekregen in een klanttevredenheidsonderzoek van UMC Utrecht. Het tevredenheidsonderzoek is gehouden onder UMC-medewerkers die door UW zijn begeleid bij hun reïntegratie. “We zijn er blij mee en trots op dat zij zich goed geholpen voelen door ons”, zegt Mariëlle Pinas, reïntegratieconsulent bij UW Arbeidsontwikkeling.

Lees meer

06

mei.

UW en The Colour Kitchen leiden op voor banen in catering / horeca in nieuw leerwerkbedrijf bij UW

UW en The Colour Kitchen zijn in mei samen een nieuw leerwerkbedrijf catering / horeca gestart. Ons nieuwe leerwerkbedrijf biedt kandidaten een opleiding en werkervaring in de catering en horeca.

Lees meer

28

apr.

Complimenten voor bloemstukken UW Flora bij lintjesregen in stadhuis Utrecht

UW Flora heeft het Utrechtse stadhuis voorzien van prachtige bloemstukken voor de lintjesregen ter gelegenheid van Koningsdag 2021. Ook Claudia de Breij ontving een onderscheiding en zij prees onze bloemstukken op het NOS Journaal!

Lees meer

16

apr.

Utrechtse wethouders openen vestiging ARGO360 bij UW; bekijk de aftermovie

De Utrechtse wethouders Linda Voortman (Werk en Inkomen) en Klaas Verschuure (Economische Zaken) hebben het startschot gegeven voor de samenwerking van ARGO360 en UW bij UW. De opening is uitzonden via een livestream. Bekijk de aftermovie en je komt alles te weten over deze bijzondere samenwerking in Utrecht.

Lees meer

25

mrt.

Livestream opening vestiging ARGO360 in pand UW op 9 april

Op vrijdagmiddag 9 april openen de Utrechtse wethouders Linda Voortman en Klaas Verschuure de Utrechtse vestiging van ARGO360 in een pand van UW op industrieterrein Lage Weide. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig zijn vanaf je eigen (thuis)werkplek via een livestream op het YouTube-kanaal van UW. De livestream start op 9 april om 16.30 uur.

Lees meer

08

apr.

Buurjongens en GroenCollect: duurzame bedrijven op locatie UW

Op onze locatie bij Utrecht Lunetten biedt UW werkruimte aan twee bedrijven die, net als wij, duurzaamheid heel belangrijk vinden: GroenCollect en Buurjongens. In april is hun komst naar UW symbolisch gevierd met het aanbieden van een verrijdbare schutting van Buurjongens aan UW-directeur Gertjan Stoker.

Lees meer

10

mrt.

Verras uw medewerkers met een boeket van UW Flora op Nationale Secretaressedag

Donderdag 15 april 2021 is het Nationale Secretaressedag. Thuis werkend of op kantoor: een boeket van UW Flora is altijd een welkom cadeau, voor iedereen! Wij maken en bezorgen speciaal voor deze dag actieboeketten vanaf 14,50 euro.

Lees meer

26

feb.

UW behoudt BIO certificaat; “Een teamprestatie om trots op te zijn”

“Op 11 februari zijn we geslaagd voor de hercertificering voor ons BIO certificaat”, meldt een blije en trotse Jan Renger Renes, teamleider van het bedrijfsbureau UW Productie. “Het magazijn van UW, het bedrijfsbureau en de verpakkingsafdeling voldoen aan alle kwaliteitseisen die verbonden zijn aan het certificaat.”

Lees meer

10

feb.

UW ontwerpt en maakt 400 hygiënezuilen voor in stembureaus gemeente Utrecht

UW Metaal heeft 400 hygiënezuilen gemaakt in opdracht van de gemeente Utrecht. Inwoners van de gemeente Utrecht kunnen hiermee hun handen desinfecteren als zij op 17 maart hun stem komen uitbrengen tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Lees meer

04

feb.

UW verzorgt volledige assemblage van 1.000 fietsen voor Popal

Medewerkers van UW Metaal assembleren 1.000 fietsen voor onze klant Popal. “We gaan 300 fietsen per maand maken van het model op de foto”, vertelt Arjan Vos, bedrijfsleider Productie.

Lees meer

15

feb.

Sociale werkbedrijven WerkwIJSS en UW assembleren vlaggenmasten voor Limeta

De sociale werkbedrijven WerkwIJSS (IJsselstein) en UW (Utrecht) gaan jaarlijks meer dan 600 vlaggenmasten assembleren voor Limeta. Dat hebben de drie bedrijven afgesproken in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Lees meer

20

jan.

Jolanda wint 'Gele Wimpel' Jumbo Supermarkt Overkapel; bekijk het filmpje waarin ze verrast wordt

Jolanda werkt nu vijf jaar via UW bij Jumbo Supermarkt Overkapel (Utrecht). Ze heeft in december Jumbo's 'Gele Wimpel' gewonnen en is daar superblij mee. Bekijk het filmpje van het moment dat haar filiaalmanager Jolanda verrast.

Lees meer

14

jan.

Utrechts burgemeester Sharon Dijksma maakt kennis met UW

Sharon Dijksma heeft als nieuwe burgemeester van Utrecht een kennismakingsbezoek gebracht aan UW. In januari heeft zij een aantal afdelingen op de UW-locatie Niels Bohrweg bezocht en met UW'ers gesproken.

Lees meer

18

dec.

UW-directeur Gertjan Stoker bedankt UW-medewerkers in filmpje

Bij UW hebben we een lastig jaar achter de rug. In dit filmpje bedankt UW-directeur Gertjan Stoker de UW-medewerkers voor hun inzet, collegialiteit en flexibiliteit. Ook kijkt hij kort vooruit naar het jaar 2021.

Lees meer

10

dec.

PostNL beloont UW-postbezorgers voor hun inzet met een extraatje voor de feestdagen

Ook de ongeveer 30 UW-medewerkers die dagelijks post bezorgen voor PostNL in Houten hebben een lastig jaar vol aanpassingen achter de rug. En in deze decembermaand hebben ze het weer megadruk. PostNL is heel blij met de inzet van onze mensen en beloonde dat met een welkom extraatje.

Lees meer

14

dec.

Reportage over leren en werken bij UW Metaal

Een korte reportage over leren en werken bij UW Metaal is uitgezonden in het RTL 4-programma Dit is Holland. De reportage geeft ook een beeld van de diverse producten die we maken, zoals wandmeubels, fietsenrekken en elektrische bakfietsen.

Lees meer

02

dec.

Kerstarrangementen UW Flora

Ook in dit bijzondere jaar wordt het weer kerst. De kerstarrangementen van UW Flora helpen u om 2020 op sfeervolle wijze af te sluiten. Bekijk onze kerstcatalogus voor de mogelijkheden.

Lees meer

07

dec.

Trots op onze medewerkers, blij met waardering van onze klanten

Ook voor UW was 2020 een bijzonder jaar. Vanaf de eerste maatregelen tegen corona in maart hebben we onze werkplekken en werkwijze ingrijpend aangepast. Hierdoor kunnen we op een veilige manier passend werk blijven bieden. Ook onze klanten waarderen het zeer dat we zoveel mogelijk doorgewerkt hebben.

Lees meer

18

nov.

Heel blij met op maat gemaakte stalen wandmeubels van UW

De medewerkers van UW Metaal hebben weer een klant blij gemaakt met twee prachtige stalen kasten. De op maat gemaakte kasten zijn geschikt als wandmeubel en als ‘roomdivider’. Op 12 december tussen 15.30 en 16.00 uur wordt een korte reportage over UW Metaal uitgezonden in het RTL 4-programma Dit is Holland.

Lees meer

14

sept.

Tekst cao voor de sociale werkvoorziening 2020

De volledige tekst van de cao voor de sociale werkvoorziening is nu beschikbaar. De looptijd is 1 januari 2020 t/m 31 december 2020. Deze cao geldt voor meer dan 800 medewerkers van UW.

Lees meer

07

okt.

Banen in de metaal na leerwerktraject bij UW

UW Metaal biedt al een aantal jaren een succesvol leerwerktraject aan mensen die aan de slag willen in de metaal. Na de zomer hebben weer vier door UW opgeleide lassers een contract gekregen bij een werkgever in de metaal.

Lees meer

31

aug.

Baan als lasser bij Lamotec na leerwerktraject bij UW

Kibrom Zeru is op 31 augustus begonnen als lasser bij machinebouwer en lasbedrijf Lamotec in Culemborg. Daarvoor heeft Kibrom bijna twee jaar gewerkt bij UW Metaal. Tijdens zijn dienstverband bij UW heeft hij de diploma’s MAG-lassen 1 en 2, VCA (veilig werken) en basisvaardigheden metaal behaald.

Lees meer

07

sept.

Gertjan Stoker algemeen directeur bij UW

De Raad van Commissarissen van UW heeft Gertjan Stoker gevraagd om Wil Peters op te volgen als algemeen directeur van UW. Wil Peters heeft begin september om gezondheidsredenen zijn functie als algemeen directeur neergelegd.

Lees meer

15

juli.

Sunbeam en UW bevestigen samenwerking in contract

Sunbeam en UW hebben de goede samenwerking bevestigd met een feestelijke contractondertekening met gebak en alcoholvrije bubbels op de werkvloer bij UW. In opdracht van Sunbeam produceert UW ondersteuningssystemen voor zonnepanelen.

Lees meer

17

juli.

Jaarbericht UW 2019

2019 lijkt alweer lang geleden, want wat is er veel gebeurd sindsdien. We kijken in ons Jaarbericht 2019 kort terug op een mooi en dynamisch jaar voor UW.

Lees meer

02

juli.

Filmpje over veilig werken bij UW

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen verder versoepeld in Nederland. Heel fijn dat er weer steeds meer mogelijk is. Tegelijk is het belangrijk om veilig te blijven werken bij UW. UW'ers Hatice, Ahmed, Loes, John en Gertjan hebben een filmpje gemaakt waarin zij laten zien hoe we nu werken.

Lees meer

15

mei.

Fotoreportage veilig werken bij UW

Nederland komt langzaam weer in beweging. Dat merken wij ook: steeds meer UW-medewerkers gaan weer aan de slag. Wat is het fijn om collega's terug te zien! Dat kan ook veilig, want we hebben onze locaties en manier van werken grondig aangepast.

Lees meer

02

juni.

UW behaalt Bio certificaat en pakt biologische producten in voor Mattisson Healthcare

Een mooi succes voor ons bedrijfsonderdeel Verpakken: ons verpakkingsbedrijf is geslaagd voor de audit voor het Bio certificaat. Met dit certificaat mogen we biologische producten verpakken voor onze klant Mattisson Healthcare.

Lees meer

07

mei.

UW Flora maakt herdenkingskransen voor gemeente Utrecht

UW had ook dit jaar weer de grote eer om de herdenkingskransen voor de gemeente Utrecht te mogen maken.

Lees meer

23

apr.

Videobericht UW-directeur Gertjan Stoker en OR-voorzitter Carmen van der Woude

Het goede nieuws van deze week is dat de basisscholen en kinderopvang na de meivakantie weer opengaan. Premier Rutte heeft verder verteld dat we de komende weken doorgaan op de ingeslagen weg tegen het coronavirus. Als reactie hebben UW-directeur Gertjan Stoker en OR-voorzitter Carmen van der Woude een videobericht opgenomen voor de UW-medewerkers.

Lees meer

20

mrt.

Film 'Werken en leren bij UW Groen'

UW Groen is op zoek naar nieuwe medewerkers. Mensen die graag in het groen aan de slag willen, kunnen het werk in de praktijk leren bij ons. We besteden veel aandacht aan praktijkgerichte trainingen en cursussen voor onze mensen.

Lees meer

10

mrt.

UW in beeld 2019

Het lijkt alweer lang geleden, maar 2019 was een mooi en dynamisch jaar voor UW, er is veel gebeurd. Leuk om terug te kijken in dit korte filmpje.

Lees meer

19

feb.

Film 'Beschut werk! Iets voor jou?'

Wil en kan je werken, maar lukt dat niet alleen? Heb je daarbij veel hulp nodig? Iedereen in Utrecht moet die kans op werk krijgen. Ook als je veel ondersteuning en aanpassingen op de werkplek nodig hebt. Misschien is beschut werk iets voor jou. Bekijk het filmpje!

Lees meer

11

dec.

"Meedoen is zo belangrijk"

Felice Ghering en Sandra de Jong werken beiden bij de Universiteit Utrecht. Na een detachering vanuit UW van een jaar (Felice) en twee jaar (Sandra) heeft de universiteit hen in dienst genomen. Tot hun blijdschap! “Meedoen is zo belangrijk, dat je een plek hebt waar je iets kunt betekenen, dat mensen vertrouwen in je hebben”, aldus Felice.

Lees meer

06

nov.

Wethouders Verschuure en Voortman geven startschot techniekonderwijs op Lage Weide

De Utrechtse wethouders Klaas Verschuure (Mbo, Economische zaken) en Linda Voortman (Werk en inkomen) gaven op 5 november samen met UW-medewerkers en studenten van MBO Utrecht het startschot voor techniekonderwijs op Lage Weide.

Lees meer

21

nov.

“De ideale baan voor mensen die graag buiten, zelfstandig en in beweging zijn”

Annemoon Wijsmuller werkt sinds ruim een half jaar als postbezorger bij UW. Samen met haar collega’s bezorgt Annemoon post voor PostNL in Houten. UW is op zoek naar uitbreiding van het bezorgteam. Annemoon: “Het zou leuk zijn als er ook meer vrouwen bij komen. Het is een heel fijne groep, ik voelde mij er meteen thuis.”

Lees meer

14

okt.

Drie door UW opgeleide lassers aan de slag bij QBTEC

Drie door UW opgeleide lassers zijn begin oktober in dienst getreden van het bedrijf QBTEC. QBTEC is producent van professionele frituur- en kookinstallaties en is gevestigd in Woerden. Omar, Kevin en Mohamed zijn blij met hun baan, QBTEC met drie nieuwe goedopgeleide werknemers.

Lees meer

02

okt.

Beleef een fijne kerst met kerstbomen en kerstversiering van UW Flora

Beleef dit jaar een extra fijne en inclusieve kerst en bestel uw kerstbomen en kerstversiering bij UW Flora. Ook voor kunstbomen zijn bedrijven en instellingen bij ons aan het goede adres. Als u dat wenst, kunnen wij de bomen voorzien van kerstversiering.

Lees meer

23

sept.

Filmpje van feestelijke opening bedrijfspand UW op Lage Weide

UW heeft een nieuw bedrijfspand geopend op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide. UW kan nu nog meer werk-leerbanen in de techniek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van de feestelijke opening - met medewerking van wethouder Linda Voortman - is een mooi filmpje gemaakt.  De opening startte met een elektrische-bakfietsrace.

Lees meer

18

sept.

UW opent nieuwe vestiging op Lage Weide: meer mensen opleiden voor werk in de techniek

Minimaal 20.000 fietsen en elektrische bakfietsen per jaar in elkaar zetten en meer mensen opleiden in de techniek. Dat zijn onze ambities met het in gebruik nemen van een nieuw bedrijfspand op Lage Weide. Wethouder Linda Voortman en UW-directeur Wil Peters openden het pand op 17 september samen met twee UW-medewerkers. Ze namen het tegen elkaar op in een elektrische-bakfietsrace.

Lees meer

12

sept.

Filmpje Werken bij UW Schoonmaak: wij zoeken nieuwe collega's!

We hebben een kort filmpje gemaakt over werken bij UW Schoonmaak. Onze medewerkers Nieta en Melvin zijn gefilmd tijdens hun werk in het Stadskantoor van Utrecht. Wij zoeken nieuwe collega's voor Nieta en Melvin.

Lees meer

12

juli.

UW op Facebook

UW is nu ook te volgen op Facebook! Ga naar facebook.com/UWUtrecht en vind ons leuk. Dan kom je meer te weten over het grootste werk-leerbedrijf van Utrecht en over de geweldige mensen die bij ons werken en worden opgeleid.

Lees meer

02

sept.

MBO Utrecht en UW starten samenwerking

300 studenten van de Academie voor Techniek van MBO Utrecht volgen vanaf begin september (praktijk)onderwijs in het gebouw van UW op bedrijventerrein Lage Weide. Hiermee ontstaan mooie kansen voor studenten, docenten en het bedrijfsleven om intensief én inclusief samen te werken. Wethouders Linda Voortman en Klaas Verschuure geven op 5 november het officiële startschot.

Lees meer

26

aug.

Klant: "UW levert uitstekende kwaliteit met stalen kasten"

UW Metaal heeft twee stalen wandmeubels met houten planken gemaakt voor Eva Reinaldo. Eva had zelf het ontwerp voor de meubels gemaakt. Ze is laaiend enthousiast over het resultaat en de service: "Onze welgemeende complimenten!" Wilt u ook stalen kasten laten maken door ons? Neem contact op met ons!

Lees meer

17

juli.

UW jaarbericht 2018: Inclusief organiseren doen we samen

2018 was het jaar waarin we ons 50-jarig bestaan vierden met een hartverwarmend feest. Het was ook het eerste jaar van ons Ondernemingsplan UW 2018-2022. Lees er meer over in het UW jaarbericht 2018.

Lees meer

15

juli.

Samenwerking MBO Utrecht en UW in technische opleidingen

Begin september 2019 starten studenten van de opleidingen Bouwkunde en Engineering van MBO Utrecht hun nieuwe studiejaar in het gebouw van UW. UW en MBO Utrecht gaan elkaar versterken met hun expertise in de (praktijk)opleiding van mensen voor technisch werk.

Lees meer

11

juni.

UW heeft werk-leerbanen in verschillende soorten werk

Bij UW kunnen mensen werken en leren tegelijk. Werkervaring opdoen en volgen van trainingen en opleidingen helpen mensen bij het maken van een volgende stap naar werk dat bij hen past. UW heeft werk-leerbanen in verschillende soorten werk.

Lees meer

06

juni.

Samenwerking onderwijs en UW voor metaalopleidingen

De vraag naar technisch geschoold personeel is groot in de regio. UW gaat de samenwerking aan met verschillende scholen om meer jongeren op te leiden in Metaal. Werkgevers denken mee over de inrichting van de opleidingen, zodat deze goed aansluiten bij wat in de praktijk wordt gevraagd.

Lees meer

21

mei.

Hofclub Werken & Vergaderen maakt graag gebruik van diensten UW

Kantoor- en vergaderconcept Hofclub Werken & Vergaderen opende onlangs een vestiging in het pand van UW op Lage Weide. Oprichter Arnoud van Raak maakt graag gebruik van de diensten van UW: horeca, receptie, schoonmaak, toezicht.

Lees meer

28

feb.

“Met UW kom ik verder dan alleen”

André de Ruiter (56) werkt sinds september 2018 bij Colbrand, resultaat van zijn deelname aan het UW-project Maatwerk. Hij werkt er aan de productie van de bekende roze en blauwe geboortemuisjes van… De Ruijter. “Ik ben van de arme tak”, grijnst André. Na jaren een zwervend bestaan geleid te hebben, heeft hij zijn leven weer op orde.

Lees meer

18

dec.

Hofclub Werken & Vergaderen opent locatie in gebouw UW

Hofclub Werken & Vergaderen opent een locatie in het gebouw van UW op industrieterrein Lage Weide te Utrecht. Hofclub kiest bewust voor samenwerking met UW. Het geeft medewerkers en cliënten van UW de kans om werkervaring op te doen in de 'hospitality branche'.

Lees meer

10

jan.

PSO-adviseur Michelle Jongebloet helpt bedrijven bij inclusiever ondernemen

Sinds december 2018 is Michelle Jongebloet gecertificeerd PSO-adviseur. PSO is de afkorting van Prestatieladder Socialer Ondernemen. PSO is een door TNO op wetenschappelijke basis ontwikkelde norm voor inclusief en sociaal ondernemen. Michelle ondersteunt organisaties bij de certificering voor het PSO-keurmerk en bij het socialer en inclusiever ondernemen.

Lees meer

10

dec.

UW plaatst ruim 7 meter hoge kerstboom in Stadskantoor Utrecht

Medewerkers van UW Flora hebben ongeveer 200 kerstbomen geplaatst en opgetuigd bij klanten. Een van de pronkstukken is de boom van ruim 7 meter hoog die in het atrium van het Utrechtse Stadskantoor staat.

Lees meer

03

dec.

Klant Elvee: “UW’ers hebben een topprestatie geleverd”

Wie Elvee zegt, zegt chocola. UW vult per jaar maar liefst 1,5 miljoen verpakkingen met chocolaatjes en bonbons voor Elvee. De maand oktober was een extra drukke maand. Elvee heeft de UW-medewerkers bedankt voor hun inzet tijdens een speciale bijeenkomst bij UW op de Niels Bohrweg.

Lees meer

16

nov.

Verhaal over UW in AD Utrechts Nieuwsblad

Het AD Utrechts Nieuwsblad heeft een uitgebreid verhaal over UW gepubliceerd. Aanleiding is het 50-jarig bestaan van UW.

Lees meer

26

nov.

“Het allerfijnste is het samen werken met collega’s”

UW heeft plek voor nieuwe medewerkers. UW biedt diverse soorten werk aan mensen die onder de Participatiewet of Wajong vallen. Mensen die door een arbeidsbeperking alleen aangepast werk kunnen doen, kunnen bij UW aan de slag via ‘beschut werk’. Pavlina en Hans zijn blij met hun baan bij UW.

Lees meer

08

nov.

UW Groen bestrijdt onkruid milieuvriendelijk met heet water

In opdracht van de gemeente Houten bestrijdt UW Groen onkruid tussen verhardingen, bijvoorbeeld op stoepen. UW Groen gebruikt daarvoor een milieuvriendelijke methode, namelijk de heet-water-techniek WAVE. Heet-water-techniek?

Lees meer

11

okt.

UW viert 50-jarig bestaan; burgemeester Van Zanen zingt op podium

UW bestaat deze maand precies 50 jaar. Dit hebben we op 10 oktober gevierd met een spetterend feest voor medewerkers en oud-medewerkers. Twee van de hoogtepunten: Utrechts burgemeester Jan van Zanen zingt samen met Danny Temming ‘Als ik boven op de Dom sta’ en ‘Utereg m’n stadsie’. En Tineke Schouten stuurde een filmpje als Beppie Lachebek. Bekijk de filmpjes!

Lees meer

08

okt.

Opvallend bestickerde UW-bedrijfsauto’s ingezet bij werving medewerkers voor Groen en Schoonmaak

We hebben veel werk in de schoonmaak van panden en in het groen- en wijkonderhoud. Een aantal UW-bedrijfsauto’s wordt speciaal bestickerd voor het werven van medewerkers.

Lees meer

19

sept.

Nieuws rond de Participatiewet op een rij

De afgelopen weken is er veel rumoer rondom de Participatiewet. De kern: hoe kunnen meer mensen met een arbeidsbeperking aan werk geholpen worden? Ook het kabinet beaamt in de miljoenennota dat er meer nodig is. UW zet de informatie voor u op een rij.

Lees meer

27

sept.

Geslaagd voor lasopleiding bij metaalafdeling UW en nu een baan in de metaal

In september zijn weer drie deelnemers aan de lasopleiding van de metaalafdeling van UW geslaagd voor hun lasexamen. Nikol is een van hen. Hij is de eerste statushouder die de lasopleiding bij UW gevolgd heeft en heeft nu een baan bij een werkgever in de metaal.

Lees meer

28

aug.

UW maakt 25 parkbanken voor landgoed Amelisweerd

De metaalafdeling van UW heeft weer 25 parkbanken gemaakt voor landgoed Amelisweerd. De bankjes zijn speciaal ontworpen voor het Utrechtse landgoed.

Lees meer

02

juli.

"Ik ben echt tevreden over wat ik bij UW gedaan heb"

Basel (27) heeft gewerkt op een werkervaringsplek bij de afdeling Financiën van UW. Dat verliep zo goed dat hij begin juni aan de slag kon op de financiële afdeling van The Colour Kitchen. Basel is 2,5 jaar geleden gevlucht uit Syrië.

Lees meer

07

juni.

UW zoekt kandidaten voor werk in groen en schoonmaak

We zijn op zoek naar kandidaten die onder de Participatiewet of de Wajong vallen en bij UW aan de slag willen. UW heeft met name veel werk in het buitenonderhoud (onderhoud groenvoorziening en openbare ruimte) en in de schoonmaak. 

Lees meer

31

mei.

Assemblage vlaggenmasten voor Limeta op metaalafdeling UW

UW gaat circa 400 vlaggenmasten per jaar assembleren voor het bedrijf Limeta. Limeta-directeur / eigenaar Jacqueline van der Weijden en UW-directeur Wil Peters hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Lees meer

11

juni.

UW-directeur Wil Peters: "Krachten bundelen voor inclusieve arbeidsmarkt Utrecht"

Begin juni is het Utrechtse coalitieakkoord ‘Utrecht: ruimte voor iedereen’ gepresenteerd. In het akkoord vraagt de coalitie expliciet aan bedrijfsleven, UWV en UW om samen met de gemeente nieuwe vormen van samenwerking te ontwikkelen. De energie en ambitie waarvan dit akkoord getuigt spreekt UW-directeur Wil Peters bijzonder aan.

Lees meer

02

mei.

UW pakt meer chocolade in voor Elvee

UW pakt chocolade in voor Elvee. “Elvee levert duurzaam geproduceerde chocolade in diverse varianten bij ons aan, wij verpakken ze vervolgens in verschillende soorten doosjes en zakjes”, vertelt UW-accountmanager Pascal Somer.

Lees meer

28

mrt.

“Iedereen kan wel iets dat een ander niet kan”

Angelique Slaghekke werkt sinds augustus 2017 met veel plezier als assistent-coördinator bij Buurtwerkkamer TOP, een van de drie Buurtwerkkamers in Utrecht. Angelique is er gekomen via het UW-project Maatwerk. "Ze is uit het goede hout gesneden", aldus coördinator Juriaan Otto.

Lees meer

19

mrt.

Audits ISO, VCA en Groenkeur positief verlopen; UW behoudt kwaliteitscertificaten

De afgelopen periode zijn er audits geweest bij UW voor de kwaliteitscertificaten ISO 9001-2015, VCA** en Groenkeur. Het resultaat: UW heeft de zaken op orde en mag de certificaten blijven voeren.

Lees meer

15

feb.

Interviews met UW-directeur Wil Peters over werkgeluk en zijn ambities met UW

In het SW-Journaal van februari staat een uitgebreid interview met UW-directeur Wil Peters. Eerder dit jaar werd hij ook geïnterviewd op de sofa van Dr. Freund. Wil Peters is nu ruim een half jaar algemeen directeur bij UW. Zijn ambitie: UW als beste participatiebedrijf van Nederland.

Lees meer

13

feb.

Door UW opgeleide lassers aan de slag bij werkgevers in de regio

Vijf deelnemers aan de lasopleiding van UW hebben hun officiële lasdiploma in ontvangst genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst. Drie van hen zijn reeds als lasser c.q. metaalbewerker aan de slag bij werkgevers in de regio Utrecht.

Lees meer

24

nov.

"Werk is belangrijk voor iederéén"

Utrechts grootste werkgever (UMC Utrecht) en grootste sociale werkbedrijf (UW) werken samen. Er werken nu meer dan 40 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het ziekenhuis. "Het wordt steeds normaler dat een groep meedoet die lang langs de zijlijn heeft gestaan.”

Lees meer

15

nov.

Dress for Success Utrecht opent winkel in pand UW

Dress for Success Utrecht en UW gaan samenwerken. Dress for Success heeft op 20 november een winkel geopend in een ruimte met eigen ingang op de UW-locatie Niels Bohrweg 121 (Lage Weide).

Lees meer

06

nov.

UW Groen zet nieuwe bladzuigwagen in tijdens bladcampagne

De herfst heeft zijn werk weer gedaan: stoepen en straten, plantsoenen en parken zijn bezaaid met blad. Om overlast te voorkomen laat de gemeente Utrecht het blad opruimen. In de wijken Kanaleneiland en Lunetten zet UW Groen een gloednieuwe bladzuigwagen in tijdens de bladcampagne.

Lees meer

19

juli.

Video-impressie van training 'leidinggeven aan medewerkers met een arbeidsbeperking'

UW heeft een training ontwikkeld voor mensen die in hun bedrijf of organisatie leiding geven aan mensen met een arbeidsbeperking. Van de training die onlangs is gegeven, is een video-impressie gemaakt.

Lees meer

11

sept.

Grootste zonnepanelendak van Nederland met frames gemaakt door UW

Bij het bedrijf Scania Production Zwolle wordt het grootste zonnepanelendak van Nederland aangelegd. De frames van de ongeveer 22.000 zonnepanelen zijn gemaakt door en bij UW.

Lees meer

04

sept.

UW kan meer werk aan met nieuwe sealmachine

Op de sealafdeling van UW werken medewerkers met een nieuwe sealmachine. “Met de vorige machine moest meer met de hand gebeuren, nu verloopt het proces automatisch”, vertelt werkleider Christiaan van der Burg. De productiecapaciteit is meer dan verdubbeld en de medewerkers zijn er blij mee.

Lees meer

15

juni.

1.287 zonnepanelen op dak UW-pand; frames gemaakt door UW

Op het dak van het UW-pand op industrieterrein Lage Weide liggen 1.287 zonnepanelen. “Deze duurzame manier van energie produceren past bij UW als maatschappelijke onderneming”, aldus manager Financiën Gertjan Stoker. De frames zijn gemaakt door UW-medewerkers.

Lees meer

19

juni.

"Ondanks mijn leeftijd is het toch gelukt"

Rita van Rossem is eind december 2016 gestart bij de Werktraining van UW. Na haar deelname aan de Werktraining is Rita in maart aan de slag gegaan in een reguliere baan als chauffeur groepsvervoer. UW-consulent Hafid el Hadia heeft Rita begeleid in haar traject.

Lees meer

07

juni.

Snoepflessen vullen gaat makkelijker en sneller met nieuwe weeg- en vulmachine

Bij de verpakkingsafdeling van UW is een weeg- en vulmachine in gebruik genomen. De machine wordt gebruikt om flessen te vullen met diverse soorten snoep. Vulmedewerker Remco: “Het vullen van de flesjes gaat makkelijker en sneller, en je hoeft minder te tillen.”

Lees meer

23

mei.

UW-medewerkers onderhouden hanging baskets en bloemtorens in Utrecht

Ze zijn ook dit jaar weer in de hele stad Utrecht te bewonderen: de fleurige hanging baskets en bloemtorens. De baskets aan lantarenpalen en torens bij winkelcentra worden onderhouden door medewerkers van UW Flora.

Lees meer

03

mei.

Zes mensen via UW in dienst bij U-stal

Zes deelnemers aan de Werktraining van UW werken sinds februari 2017 in fietsenstallingen van U-stal. “Na twee maanden Werktraining bij UW en een proefplaatsing bij U-stal, heeft U-stal ze in dienst genomen”, vertelt UW-consulent Hafid el Hadia.

Lees meer

25

apr.

Nieuwe bedrijfsauto’s UW: zuiniger en minder uitstoot

De afgelopen maand heeft UW in totaal 15 nieuwe bedrijfsauto’s in gebruik genomen. De lease-auto’s voldoen met hun Euro 6-motoren aan de hoogste Europese eisen tegen uitstoot van schadelijke stoffen. Om het brandstofverbruik te beperken is gekozen voor motoren die geschikt zijn voor korte ritjes.

Lees meer

05

apr.

Jobcarving door UW bij RVO.NL: “De afdeling heeft enorm aan efficiency gewonnen”

Door jobcarving werkt Sylvia de Jager al ruim een jaar bij RVO.NL, een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Haar leidinggevende Martijn Voerman is blij met Sylvia.

Lees meer

28

mrt.

UW heeft 180 stembureaus gemeente Utrecht ingericht en uitgeruimd

Op 15 maart heeft Nederland een nieuwe Tweede Kamer gekozen. UW heeft in de twee dagen voor de verkiezingen alle 180 stembureaus in de gemeente Utrecht ingericht en na de verkiezingen ook weer uitgeruimd in twee dagen. Van deze megaklus is een fotovideo gemaakt.

Lees meer

09

mrt.

UW monteert 500.000 lantaarnpaalslotjes voor Megafa

UW en Megafa hebben afgesproken dat UW de komende drie jaar maar liefst 500.000 slotjes voor lantaarnpalen gaat maken voor Megafa. Het werk gebeurt op speciaal door UW ontwikkelde montagetafels.

Lees meer

21

feb.

Klanten en relaties bezoeken gerenoveerd UW-pand

Na onze medewerkers en hun familie was het de beurt aan onze klanten en relaties om het gerenoveerde UW-pand op Lage Weide te komen bekijken. Ook zij toonden zich enthousiast over het eindresultaat.

Lees meer

16

feb.

UW biedt training aan leidinggevenden van medewerkers met een arbeidsbeperking

Leidinggeven aan - en begeleiden van - mensen met een arbeidsbeperking kan vragen oproepen. Waaruit moet de begeleiding bestaan? Waar doe ik goed aan? UW heeft een training voor leidinggevenden ontwikkeld.

Lees meer

02

feb.

Nieuwe bedrijfsruimte voor schoonmakers en postbezorgers UW in Houten

Ongeveer 60 medewerkers van UW maken dagelijks de gebouwen van de gemeente Houten schoon en bezorgen in een groot deel van Houten de post. Houtens wethouder Kees van Dalen heeft een nieuwe bedrijfsruimte voor de UW'ers geopend.

Lees meer

16

dec.

Industrieel erfgoed de Werkspoorkathedraal werkt samen met UW

De Werkspoorkathedraal is een evenementenlocatie in het Werkspoorkwartier. UW-medewerkers houden er de omgeving schoon. De metaalafdeling van UW heeft 14 ‘fietsnieten’ gemaakt en geplaatst.

Lees meer

30

nov.

Aftermovie Feest van de Techniek 2016

UW heeft meegedaan met het Feest van de Techniek 2016. Ongeveer 1.000 leerlingen van Utrechtse opleidingen voor vmbo en praktijkonderwijs bezochten bedrijven op industrieterrein Lage Weide, waaronder UW. Er is een korte film gemaakt van het event.

Lees meer

16

nov.

UW helpt statushouders bij oriënteren op werk

UW helpt statushouders in de gemeentes Utrecht en Ouder-Amstel bij het oriënteren op werk. De meesten zijn vluchtelingen die een verblijfstatus hebben gekregen in Nederland. Zij bezoeken verschillende bedrijven en krijgen ook trainingen van UW.

Lees meer

15

nov.

Via UW aan het werk bij werkgevers

UW helpt al bijna 50 jaar mensen aan werk. Sinds de invoering van de Participatiewet zoekt UW daarbij nog nadrukkelijker de samenwerking met werkgevers. Jan Beekman is na een periode werken en leren bij UW in dienst bij het schoonmaakbedrijf van André Daalhuizen, tot volle tevredenheid van beiden.

Lees meer

05

dec.

UW monteert 25 zitbanken voor landgoed Amelisweerd

Medewerkers van de metaalafdeling van UW hebben 25 zitbanken in elkaar gezet. De banken worden door de gemeente Utrecht geplaatst op landgoed Amelisweerd.

Lees meer

11

nov.

Vmbo-leerlingen bezoeken UW tijdens Feest van de Techniek

Ongeveer 100 leerlingen van diverse Utrechtse opleidingen voor vmbo en praktijkonderwijs zijn op bedrijfsbezoek geweest bij de metaal- en montageafdeling van UW. Zij deden dit in het kader van het Feest van de Techniek.

Lees meer

16

sept.

"Koudwatervrees is nergens voor nodig"

Met ondersteuning van UW biedt het viersterrenhotel NH Utrecht werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Martine Conings van NH Utrecht en Harrie Lantinga van UW vertellen erover in het zakenmagazine Utrecht Business.

Lees meer

01

sept.

Boekje cao Sociale Werkvoorziening 2015 - 2018

De huidige cao voor de Sociale Werkvoorziening loopt van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2018. Onlangs is het cao-boekje verschenen.

Lees meer

23

juni.

UW'ers verpakken 560.000 zakken chips in 140.000 tassen

Medewerkers van een de verpakkingsafdelingen van UW werken aan een grote klus voor onze klant PepsiCo. Samen verpakken ze 560.000 zakken chips in 140.000 ‘voordeeltassen’, vier zakken chips per tas.

Lees meer

13

juni.

UW informeert leveranciers over dienstverlening

UW heeft begin juni een bijeenkomst voor leveranciers van UW georganiseerd. Doel was onze leveranciers op een inspirerende manier te informeren over - en te interesseren voor - de brede dienstverlening van UW.

Lees meer

01

juni.

Aan het werk bij UMC Utrecht

Wafa Ali is een van de ongeveer 30 medewerkers met een arbeidsbeperking die door UW zijn gedetacheerd bij het UMC Utrecht. Daar is zij inmiddels uitgegroeid tot steun en toeverlaat van veel collega's. In een korte video vertellen Wafa en het ziekenhuis over hun ervaringen.

Lees meer

25

mei.

UW'ers geïnterviewd door Omroep Houten

Een aantal UW-medewerkers is geïnterviewd in De Kracht van Houten, een radioprogramma van Omroep Houten. Thema van de uitzending op 24 mei was 'werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'.

Lees meer

12

mei.

UW Flora beplant dakterrassen Stadskantoor Utrecht

Op drie terrassen van het Stadskantoor van de gemeente Utrecht staan 24 zitbanken die tevens plantenbakken zijn. Medewerkers van UW Flora hebben deze zitbanken voorzien van planten.

Lees meer

19

apr.

UW maakt gebouwen gemeente Houten schoon

UW maakt ook de komende drie jaar de gebouwen van de gemeente Houten schoon. De gemeente is zeer tevreden over een pilot met UW. Na een aanbesteding is besloten de samenwerking voort te zetten.

Lees meer

29

mrt.

Planten zijn goed voor luchtkwaliteit in gebouwen

Planten in werkruimtes hebben een positief effect op de luchtkwaliteit, akoestiek en het welbevinden van medewerkers. Diverse onderzoeken tonen dat aan. Klanten van UW Flora kiezen steeds vaker bewust voor luchtzuiverende planten.

Lees meer

13

apr.

Werkgevers bijgepraat over Participatiewet en banenafspraak tijdens ontbijt bij UW

Tijdens een ontbijt bij UW hebben 50 werkgevers zich laten informeren over Participatiewet, banenafspraak en over hoe UW hen hierin kan ondersteunen. Tv-presentatrice Lucille Werner vertelde over haar eigen ervaringen.

Lees meer

14

mrt.

Handig voor werkgevers: Subsidiecalculator en Regelhulp Premiekortingen

Wilt u als werkgever snel weten voor welke subsidies, premiekortingen en andere regelingen u in aanmerking komt als u iemand in dienst neemt? De Subsidiecalculator en de Regelhulp Premiekortingen kunnen u helpen.

Lees meer

08

feb.

Werk voor Wajongers bij Wilhelmina Kinderziekenhuis

Vier Wajongers hebben begin februari een arbeidscontract gekregen bij UW. Zij werken bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van UMC Utrecht). Indien nodig ontvangen zij begeleiding door een jobcoach van UW.

Lees meer

06

jan.

UW richt de stembureaus in voor gemeente Utrecht

Met ingang van de eerstvolgende verkiezingen (het ‘Oekraïne-referendum’ op 6 april 2016) verzorgt UW de inrichting van alle stembureaus in de gemeente Utrecht. Ook plaatst UW alle grote houten aanplakborden.

Lees meer

10

dec.

Ron uitgeroepen tot Utrechts conciërge van het jaar 2015

Ron de Krieger is uitgeroepen tot conciërge van het jaar 2015 in Utrecht. Ron is conciërge op basisschool De Schakel in de Utrechtse wijk Overvecht. Hij is er gedetacheerd door UW. Er werken meer dan 40 conciërges via UW bij scholen in Utrecht.

Lees meer

02

nov.

Toelichting op Wet banenafspraak en quotumheffing

Participatiewet en sociaal akkoord zijn bijna een jaar geleden in werking getreden. Wat houden de banenafspraak over meer werk voor mensen met een arbeidsbeperking en de quotumheffing precies in voor werkgevers?

Lees meer

24

sept.

Serie korte films over de dienstverlening van UW

Er is een serie korte films gemaakt over de brede dienstverlening van UW. Bijvoorbeeld over social return, detacheringen, groenonderhoud, verpakken en functiecreatie.

Lees meer

26

aug.

UW maakt en plaatst fietsenrekken voor HKU

Metaal-medewerkers van UW hebben 60 meter fietsenrekken gemaakt voor HKU. Hun collega's van UW Groen hebben de rekken geplaatst.

Lees meer

13

aug.

UW Flora legt palmentuin aan in Stadskantoor Utrecht

In het Utrechtse Stadskantoor heeft UW Flora een palmentuin aangelegd.

Lees meer

01

juli.

Een betaalde baan voor meer mensen door intensivering samenwerking UW en U-stal

UW en U-stal hebben afgesproken om de huidige samenwerking te intensiveren. Het doel is om samen meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit de stad en regio Utrecht aan een betaalde baan te helpen.

Lees meer

23

okt.

UW maakt 52 fietsenrekken voor de gemeente Houten

Zagen, buigen, lassen: UW-medewerkers van de afdeling metaal maken de fietsenrekken helemaal zelf in hun werkplaats op de locatie Niels Bohrweg.

Lees meer

15

sept.

UW helpt werkgevers bij invulling geven aan Participatiewet en sociaal akkoord

Participatiewet gaat in per 1 januari 2015. Dan wordt ook sociaal akkoord van kracht.

Lees meer

10

sept.

Nieuw Stadskantoor Utrecht biedt werk aan UW-medewerkers

UW maakt schoon, levert en verzorgt planten en onderhoudt koffiemachines.

Lees meer

04

aug.

32 UW-medewerkers behalen AKA-diploma

32 UW-medewerkers geslaagd voor hun AKA-opleiding.

Lees meer

29

juli.

Fietsenrekken voor fietsgemeente Utrecht gemaakt door UW

In juli heeft UW de eerste fietsenrekken geleverd aan de gemeente Utrecht.

Lees meer

24

juni.

Film over groepsdetachering voor werkgevers, gemeenten en SW-bedrijven

Opnames bij klant UW in Locus-film over groepsdetachering.

Lees meer

13

jan.

UW biedt tijdelijke vervangende werkplek voor uitgevallen medewerkers

Leaflet gemaakt over tijdelijke vervangende werkplekken bij UW.

Lees meer

02

juni.

PostNL en UW verlengen contract postbezorging in Houten

Contract verlengd: UW-medewerkers blijven post bezorgen in Houten.

Lees meer

12

mei.

Korte film over samenwerking UW en Makro

UW is vorig jaar een samenwerking gestart met Makro.

Lees meer

12

mrt.

Nieuw UW-leaflet voor werkgevers over jobcarving en functiecreatie

Zijn medewerkers naast hun hoofdtaken - te - veel bezig met eenvoudige bijtaken? Jobcarving of functiecreatie biedt uitkomst.

Lees meer

10

feb.

Gemeente Amersfoort kiest weer voor UW Flora

De gemeente Amersfoort gunt het onderhoud van de interieurbeplanting opnieuw aan UW Flora na een aanbesteding.

Lees meer

22

jan.

Officiële erkenning voor UW als jobcoachorganisatie

UW biedt goede begeleiding aan mensen die aan de slag zijn gegaan bij een werkgever en daarbij ondersteuning nodig hebben.

Lees meer

14

nov.

Hoe een groepsdetachering werkt; film over samenwerking UW en PenTec

Sinds twee jaar werken dagelijks gemiddeld 25 UW-medewerkers in een groepsdetachering bij het bedrijf PenTec te Woerden.

Lees meer

15

nov.

90 UW-medewerkers geslaagd voor hun AKA-opleiding

Wethouder Hans Spigt reikt AKA-diploma's uit aan 90 UW'ers

Lees meer

11

feb.

UW-medewerkers maken lipdub op lied Marco Borsato

UW-medewerkers 'dromen, durven, doen en delen'.

Lees meer

20

dec.

Fijne feestdagen!

Ook in 2023 gaan we voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen mee kan werken naar vermogen.

Lees meer