Nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen bij UW

17

juli.

Jaarbericht UW 2019

2019 lijkt alweer lang geleden, want wat is er veel gebeurd sindsdien. We kijken in ons Jaarbericht 2019 kort terug op een mooi en dynamisch jaar voor UW.

Lees meer

15

juli.

Sunbeam en UW bevestigen samenwerking in contract

Sunbeam en UW hebben de goede samenwerking bevestigd met een feestelijke contractondertekening met gebak en alcoholvrije bubbels op de werkvloer bij UW. In opdracht van Sunbeam produceert UW ondersteuningssystemen voor zonnepanelen.

Lees meer

02

juli.

Filmpje over veilig werken bij UW

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen verder versoepeld in Nederland. Heel fijn dat er weer steeds meer mogelijk is. Tegelijk is het belangrijk om veilig te blijven werken bij UW. UW'ers Hatice, Ahmed, Loes, John en Gertjan hebben een filmpje gemaakt waarin zij laten zien hoe we nu werken.

Lees meer

02

juni.

UW behaalt Bio certificaat en pakt biologische producten in voor nieuwe klant Mattisson Healthcare

Een mooi succes voor ons bedrijfsonderdeel Verpakken: ons verpakkingsbedrijf is geslaagd voor de audit voor het Bio certificaat. Met dit certificaat mogen we biologische producten verpakken voor onze nieuwe klant Mattisson Healthcare.

Lees meer

15

mei.

Fotoreportage veilig werken bij UW

Nederland komt langzaam weer in beweging. Dat merken wij ook: steeds meer UW-medewerkers gaan weer aan de slag. Wat is het fijn om collega's terug te zien! Dat kan ook veilig, want we hebben onze locaties en manier van werken grondig aangepast.

Lees meer

07

mei.

UW Flora maakt herdenkingskransen voor gemeente Utrecht

UW had ook dit jaar weer de grote eer om de herdenkingskransen voor de gemeente Utrecht te mogen maken.

Lees meer

29

apr.

Onderhandelaarsakkoord cao SW

Eind april hebben sociale partners (werkgevers en vakbonden) een onderhandelaarsakkoord bereikt over de cao SW. Vanwege de coronacrisis hebben partijen ervoor gekozen een eenjarige cao overeen te komen. De looptijd is van 1 januari t/m 31 december 2020.

Lees meer

23

apr.

Videobericht UW-directeur Gertjan Stoker en OR-voorzitter Carmen van der Woude

Het goede nieuws van deze week is dat de basisscholen en kinderopvang na de meivakantie weer opengaan. Premier Rutte heeft verder verteld dat we de komende weken doorgaan op de ingeslagen weg tegen het coronavirus. Als reactie hebben UW-directeur Gertjan Stoker en OR-voorzitter Carmen van der Woude een videobericht opgenomen voor de UW-medewerkers.

Lees meer

22

apr.

Coronavirus-protocol UW

Het kabinet heeft op 21 april bekendgemaakt dat bijna alle maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn verlengd tot en met woensdag 20 mei. Dit betekent dat het ook het coronaprotocol van UW wordt verlengd tot en met in ieder geval 20 mei.

Lees meer

07

apr.

“Samen veilig en duurzaam door de coronacrisis komen”

Nederland blijft voorlopig in de ban van het coronavirus. Het kabinet heeft alle maatregelen verlengd tot en met 28 april. Wat na 28 april gaat gebeuren is nog onzeker. “Ook voor UW en de UW-medewerkers zijn de gevolgen groot”, aldus waarnemend algemeen directeur Gertjan Stoker.

Lees meer

06

apr.

Geef een boeket van UW Flora op Nationale Secretaressedag

Donderdag 16 april is het Nationale Secretaressedag. Een mooie gelegenheid om uw waardering voor de steun en toeverlaat van uw organisatie eens extra te laten blijken met een prachtig boeket van UW Flora.

Lees meer

02

apr.

Videobericht aan UW-medewerkers: coronamaatregelen UW verlengd t/m 28 april

De regering heeft besloten om alle maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus te verlengen tot en met dinsdag 28 april. Welke gevolgen heeft dit voor UW en de UW-medewerkers? Waarnemend algemeen directeur Gertjan Stoker vertelt er meer over in een nieuw videobericht aan de UW-medewerkers.

Lees meer

24

mrt.

Videobericht aan medewerkers over hoe UW omgaat met de coronacrisis

Hoe gaat UW om met de coronacrisis? In dit videobericht aan de UW-medewerkers vertelt waarnemend algemeen directeur Gertjan Stoker er meer over. "Ik dank iedereen voor de inzet en betrokkenheid tijdens deze moeilijke tijden."

Lees meer

20

mrt.

Film 'Werken en leren bij UW Groen'

UW Groen is op zoek naar nieuwe medewerkers. Mensen die graag in het groen aan de slag willen, kunnen het werk in de praktijk leren bij ons. We besteden veel aandacht aan praktijkgerichte trainingen en cursussen voor onze mensen.

Lees meer

10

mrt.

UW in beeld 2019

Het lijkt alweer lang geleden, maar 2019 was een mooi en dynamisch jaar voor UW, er is veel gebeurd. Leuk om terug te kijken in dit korte filmpje.

Lees meer

19

feb.

Film 'Beschut werk! Iets voor jou?'

Wil en kan je werken, maar lukt dat niet alleen? Heb je daarbij veel hulp nodig? Iedereen in Utrecht moet die kans op werk krijgen. Ook als je veel ondersteuning en aanpassingen op de werkplek nodig hebt. Misschien is beschut werk iets voor jou. Bekijk het filmpje!

Lees meer

11

dec.

"Meedoen is zo belangrijk"

Felice Ghering en Sandra de Jong werken beiden bij de Universiteit Utrecht. Na een detachering vanuit UW van een jaar (Felice) en twee jaar (Sandra) heeft de universiteit hen in dienst genomen. Tot hun blijdschap! “Meedoen is zo belangrijk, dat je een plek hebt waar je iets kunt betekenen, dat mensen vertrouwen in je hebben”, aldus Felice.

Lees meer

21

nov.

“De ideale baan voor mensen die graag buiten, zelfstandig en in beweging zijn”

Annemoon Wijsmuller werkt sinds ruim een half jaar als postbezorger bij UW. Samen met haar collega’s bezorgt Annemoon post voor PostNL in Houten. UW is op zoek naar uitbreiding van het bezorgteam. Annemoon: “Het zou leuk zijn als er ook meer vrouwen bij komen. Het is een heel fijne groep, ik voelde mij er meteen thuis.”

Lees meer

06

nov.

Wethouders Verschuure en Voortman geven startschot techniekonderwijs op Lage Weide

De Utrechtse wethouders Klaas Verschuure (Mbo, Economische zaken) en Linda Voortman (Werk en inkomen) gaven op 5 november samen met UW-medewerkers en studenten van MBO Utrecht het startschot voor techniekonderwijs op Lage Weide.

Lees meer

14

okt.

Drie door UW opgeleide lassers aan de slag bij QBTEC

Drie door UW opgeleide lassers zijn begin oktober in dienst getreden van het bedrijf QBTEC. QBTEC is producent van professionele frituur- en kookinstallaties en is gevestigd in Woerden. Omar, Kevin en Mohamed zijn blij met hun baan, QBTEC met drie nieuwe goedopgeleide werknemers.

Lees meer

02

okt.

Beleef een fijne kerst met kerstbomen en kerstversiering van UW Flora

Beleef dit jaar een extra fijne en inclusieve kerst en bestel uw kerstbomen en kerstversiering bij UW Flora. Ook voor kunstbomen zijn bedrijven en instellingen bij ons aan het goede adres. Als u dat wenst, kunnen wij de bomen voorzien van kerstversiering. Bestel voor 25 oktober en u ontvangt 7% korting.

Lees meer

23

sept.

Filmpje van feestelijke opening bedrijfspand UW op Lage Weide

UW heeft een nieuw bedrijfspand geopend op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide. UW kan nu nog meer werk-leerbanen in de techniek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van de feestelijke opening - met medewerking van wethouder Linda Voortman - is een mooi filmpje gemaakt.  De opening startte met een elektrische-bakfietsrace.

Lees meer

18

sept.

UW opent nieuwe vestiging op Lage Weide: meer mensen opleiden voor werk in de techniek

Minimaal 20.000 fietsen en elektrische bakfietsen per jaar in elkaar zetten en meer mensen opleiden in de techniek. Dat zijn onze ambities met het in gebruik nemen van een nieuw bedrijfspand op Lage Weide. Wethouder Linda Voortman en UW-directeur Wil Peters openden het pand op 17 september samen met twee UW-medewerkers. Ze namen het tegen elkaar op in een elektrische-bakfietsrace.

Lees meer

12

sept.

Filmpje Werken bij UW Schoonmaak: wij zoeken nieuwe collega's!

We hebben een kort filmpje gemaakt over werken bij UW Schoonmaak. Onze medewerkers Nieta en Melvin zijn gefilmd tijdens hun werk in het Stadskantoor van Utrecht. Wij zoeken nieuwe collega's voor Nieta en Melvin.

Lees meer

12

juli.

UW op Facebook

UW is nu ook te volgen op Facebook! Ga naar facebook.com/UWUtrecht en vind ons leuk. Dan kom je meer te weten over het grootste werk-leerbedrijf van Utrecht en over de geweldige mensen die bij ons werken en worden opgeleid.

Lees meer

02

sept.

MBO Utrecht en UW starten samenwerking

300 studenten van de Academie voor Techniek van MBO Utrecht volgen vanaf begin september (praktijk)onderwijs in het gebouw van UW op bedrijventerrein Lage Weide. Hiermee ontstaan mooie kansen voor studenten, docenten en het bedrijfsleven om intensief én inclusief samen te werken. Wethouders Linda Voortman en Klaas Verschuure geven op 5 november het officiële startschot.

Lees meer

26

aug.

Klant: "UW levert uitstekende kwaliteit met stalen kasten"

UW Metaal heeft twee stalen wandmeubels met houten planken gemaakt voor Eva Reinaldo. Eva had zelf het ontwerp voor de meubels gemaakt. Ze is laaiend enthousiast over het resultaat en de service: "Onze welgemeende complimenten!" Wilt u ook stalen kasten laten maken door ons? Neem contact op met ons!

Lees meer

17

juli.

UW jaarbericht 2018: Inclusief organiseren doen we samen

2018 was het jaar waarin we ons 50-jarig bestaan vierden met een hartverwarmend feest. Het was ook het eerste jaar van ons Ondernemingsplan UW 2018-2022. Lees er meer over in het UW jaarbericht 2018.

Lees meer

15

juli.

Samenwerking MBO Utrecht en UW in technische opleidingen

Begin september 2019 starten studenten van de opleidingen Bouwkunde en Engineering van MBO Utrecht hun nieuwe studiejaar in het gebouw van UW. UW en MBO Utrecht gaan elkaar versterken met hun expertise in de (praktijk)opleiding van mensen voor technisch werk.

Lees meer

26

juni.

Banenmarkt logistiek op 3 juli bij UW

Op zoek naar werk in de logistiek? Op 3 juli organiseert het Werkgeversservicepunt Utrecht-Midden in samenwerking met UW een banenmarkt voor iedereen die belangstelling heeft voor werken in de logistiek. Ongeveer 15 werkgevers zijn aanwezig met vacatures. Ook UW heeft werkplekken.

Lees meer

11

juni.

UW heeft werk-leerbanen in verschillende soorten werk

Bij UW kunnen mensen werken en leren tegelijk. Werkervaring opdoen en volgen van trainingen en opleidingen helpen mensen bij het maken van een volgende stap naar werk dat bij hen past. UW heeft werk-leerbanen in verschillende soorten werk.

Lees meer

06

juni.

Samenwerking onderwijs en UW voor metaalopleidingen

De vraag naar technisch geschoold personeel is groot in de regio. UW gaat de samenwerking aan met verschillende scholen om meer jongeren op te leiden in Metaal. Werkgevers denken mee over de inrichting van de opleidingen, zodat deze goed aansluiten bij wat in de praktijk wordt gevraagd.

Lees meer

21

mei.

Hofclub Werken & Vergaderen maakt graag gebruik van diensten UW

Kantoor- en vergaderconcept Hofclub Werken & Vergaderen opende onlangs een vestiging in het pand van UW op Lage Weide. Oprichter Arnoud van Raak maakt graag gebruik van de diensten van UW: horeca, receptie, schoonmaak, toezicht.

Lees meer

20

mei.

Kennismaken met werken in techniek en bouw tijdens de Techniek Doe Dag

Op zaterdag 22 juni opent UW de deuren voor de regionale Techniek Doe Dag. Op deze dag steken potentiële nieuwe technici zelf de handen uit de mouwen om te ervaren hoe leuk werken in techniek en bouw is. Diverse bedrijven zijn aanwezig met uiteenlopende soorten werk.

Lees meer

16

mei.

De horeca staat te springen om personeel; op 29 mei infobijeenkomst bij UW over behalen mbo-diploma

Er is veel en leuk werk in de horeca. SVO vakopleiding food biedt de kans om een carrière in de horeca te beginnen met een opleiding van één jaar. Deelnemers gaan dat jaar één dag per week naar school. De overige dagen werken ze in hun leerbedrijf en ontvangen dan ook salaris.

Lees meer

28

feb.

“Met UW kom ik verder dan alleen”

André de Ruiter (56) werkt sinds september 2018 bij Colbrand, resultaat van zijn deelname aan het UW-project Maatwerk. Hij werkt er aan de productie van de bekende roze en blauwe geboortemuisjes van… De Ruijter. “Ik ben van de arme tak”, grijnst André. Na jaren een zwervend bestaan geleid te hebben, heeft hij zijn leven weer op orde.

Lees meer

10

jan.

PSO-adviseur Michelle Jongebloet helpt bedrijven bij inclusiever ondernemen

Sinds december 2018 is Michelle Jongebloet gecertificeerd PSO-adviseur. PSO is de afkorting van Prestatieladder Socialer Ondernemen. PSO is een door TNO op wetenschappelijke basis ontwikkelde norm voor inclusief en sociaal ondernemen. Michelle ondersteunt organisaties bij de certificering voor het PSO-keurmerk en bij het socialer en inclusiever ondernemen.

Lees meer

18

dec.

Hofclub Werken & Vergaderen opent locatie in gebouw UW

Hofclub Werken & Vergaderen opent een locatie in het gebouw van UW op industrieterrein Lage Weide te Utrecht. Hofclub kiest bewust voor samenwerking met UW. Het geeft medewerkers en cliënten van UW de kans om werkervaring op te doen in de 'hospitality branche'.

Lees meer

11

dec.

'All you need is work' voor werkzoekenden in Stadskantoor Utrecht; UW is erbij

Het atrium van het Utrechtse Stadskantoor - met als stralend middelpunt de door UW geplaatste reuzenkerstboom - vormt op 18, 19 en 20 december het decor van 'All you need is work', een evenement waar werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen ontmoeten.

Lees meer

10

dec.

UW plaatst ruim 7 meter hoge kerstboom in Stadskantoor Utrecht

Medewerkers van UW Flora hebben ongeveer 200 kerstbomen geplaatst en opgetuigd bij klanten. Een van de pronkstukken is de boom van ruim 7 meter hoog die in het atrium van het Utrechtse Stadskantoor staat.

Lees meer

03

dec.

Klant Elvee: “UW’ers hebben een topprestatie geleverd”

Wie Elvee zegt, zegt chocola. UW vult per jaar maar liefst 1,5 miljoen verpakkingen met chocolaatjes en bonbons voor Elvee. De maand oktober was een extra drukke maand. Elvee heeft de UW-medewerkers bedankt voor hun inzet tijdens een speciale bijeenkomst bij UW op de Niels Bohrweg.

Lees meer

26

nov.

“Het allerfijnste is het samen werken met collega’s”

UW heeft plek voor nieuwe medewerkers. UW biedt diverse soorten werk aan mensen die onder de Participatiewet of Wajong vallen. Mensen die door een arbeidsbeperking alleen aangepast werk kunnen doen, kunnen bij UW aan de slag via ‘beschut werk’. Pavlina en Hans zijn blij met hun baan bij UW.

Lees meer

16

nov.

Verhaal over UW in AD Utrechts Nieuwsblad

Het AD Utrechts Nieuwsblad heeft een uitgebreid verhaal over UW gepubliceerd. Aanleiding is het 50-jarig bestaan van UW.

Lees meer

08

nov.

UW Groen bestrijdt onkruid milieuvriendelijk met heet water

In opdracht van de gemeente Houten bestrijdt UW Groen onkruid tussen verhardingen, bijvoorbeeld op stoepen. UW Groen gebruikt daarvoor een milieuvriendelijke methode, namelijk de heet-water-techniek WAVE. Heet-water-techniek?

Lees meer

11

okt.

UW viert 50-jarig bestaan; burgemeester Van Zanen zingt op podium

UW bestaat deze maand precies 50 jaar. Dit hebben we op 10 oktober gevierd met een spetterend feest voor medewerkers en oud-medewerkers. Twee van de hoogtepunten: Utrechts burgemeester Jan van Zanen zingt samen met Danny Temming ‘Als ik boven op de Dom sta’ en ‘Utereg m’n stadsie’. En Tineke Schouten stuurde een filmpje als Beppie Lachebek. Bekijk de filmpjes!

Lees meer

08

okt.

Opvallend bestickerde UW-bedrijfsauto’s ingezet bij werving medewerkers voor Groen en Schoonmaak

We hebben veel werk in de schoonmaak van panden en in het groen- en wijkonderhoud. Een aantal UW-bedrijfsauto’s wordt speciaal bestickerd voor het werven van medewerkers.

Lees meer

27

sept.

Geslaagd voor lasopleiding bij metaalafdeling UW en nu een baan in de metaal

In september zijn weer drie deelnemers aan de lasopleiding van de metaalafdeling van UW geslaagd voor hun lasexamen. Nikol is een van hen. Hij is de eerste statushouder die de lasopleiding bij UW gevolgd heeft en heeft nu een baan bij een werkgever in de metaal.

Lees meer

19

sept.

Nieuws rond de Participatiewet op een rij

De afgelopen weken is er veel rumoer rondom de Participatiewet. De kern: hoe kunnen meer mensen met een arbeidsbeperking aan werk geholpen worden? Ook het kabinet beaamt in de miljoenennota dat er meer nodig is. UW zet de informatie voor u op een rij.

Lees meer

28

aug.

UW maakt 25 parkbanken voor landgoed Amelisweerd

De metaalafdeling van UW heeft weer 25 parkbanken gemaakt voor landgoed Amelisweerd. De bankjes zijn speciaal ontworpen voor het Utrechtse landgoed.

Lees meer

02

juli.

"Ik ben echt tevreden over wat ik bij UW gedaan heb"

Basel (27) heeft gewerkt op een werkervaringsplek bij de afdeling Financiën van UW. Dat verliep zo goed dat hij begin juni aan de slag kon op de financiële afdeling van The Colour Kitchen. Basel is 2,5 jaar geleden gevlucht uit Syrië.

Lees meer

19

juni.

Onderzoek: hoe kan technologie UW-medewerkers ondersteunen in hun werk?

Op de metaalafdeling van UW wordt onderzocht of de inzet van technologische hulpmiddelen onze medewerkers kan ondersteunen bij het produceren van frames voor zonnepanelen. Dit project is het derde dat binnen de Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT) van TNO, SBCM en Cedris is gestart.

Lees meer

11

juni.

UW-directeur Wil Peters: "Krachten bundelen voor inclusieve arbeidsmarkt Utrecht"

Begin juni is het Utrechtse coalitieakkoord ‘Utrecht: ruimte voor iedereen’ gepresenteerd. In het akkoord vraagt de coalitie expliciet aan bedrijfsleven, UWV en UW om samen met de gemeente nieuwe vormen van samenwerking te ontwikkelen. De energie en ambitie waarvan dit akkoord getuigt spreekt UW-directeur Wil Peters bijzonder aan.

Lees meer

07

juni.

UW zoekt kandidaten voor werk in groen en schoonmaak

We zijn op zoek naar kandidaten die onder de Participatiewet of de Wajong vallen en bij UW aan de slag willen. UW heeft met name veel werk in het buitenonderhoud (onderhoud groenvoorziening en openbare ruimte) en in de schoonmaak. 

Lees meer

31

mei.

Assemblage vlaggenmasten voor Limeta op metaalafdeling UW

UW gaat circa 400 vlaggenmasten per jaar assembleren voor het bedrijf Limeta. Limeta-directeur / eigenaar Jacqueline van der Weijden en UW-directeur Wil Peters hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Lees meer

02

mei.

UW pakt meer chocolade in voor Elvee

UW pakt chocolade in voor Elvee. “Elvee levert duurzaam geproduceerde chocolade in diverse varianten bij ons aan, wij verpakken ze vervolgens in verschillende soorten doosjes en zakjes”, vertelt UW-accountmanager Pascal Somer.

Lees meer

28

mrt.

“Iedereen kan wel iets dat een ander niet kan”

Angelique Slaghekke werkt sinds augustus 2017 met veel plezier als assistent-coördinator bij Buurtwerkkamer TOP, een van de drie Buurtwerkkamers in Utrecht. Angelique is er gekomen via het UW-project Maatwerk. "Ze is uit het goede hout gesneden", aldus coördinator Juriaan Otto.

Lees meer

19

mrt.

Audits ISO, VCA en Groenkeur positief verlopen; UW behoudt kwaliteitscertificaten

De afgelopen periode zijn er audits geweest bij UW voor de kwaliteitscertificaten ISO 9001-2015, VCA** en Groenkeur. Het resultaat: UW heeft de zaken op orde en mag de certificaten blijven voeren.

Lees meer

14

mrt.

UW gids naar werk 2018

Het brede aanbod aan trainingen, opleidingen, arbeidsonderzoek en werktrajecten van UW is verzameld in de UW gids naar werk. De editie 2018 van deze gids is onlangs verschenen.

Lees meer

15

feb.

Interviews met UW-directeur Wil Peters over werkgeluk en zijn ambities met UW

In het SW-Journaal van februari staat een uitgebreid interview met UW-directeur Wil Peters. Eerder dit jaar werd hij ook geïnterviewd op de sofa van Dr. Freund. Wil Peters is nu ruim een half jaar algemeen directeur bij UW. Zijn ambitie: UW als beste participatiebedrijf van Nederland.

Lees meer

13

feb.

Door UW opgeleide lassers aan de slag bij werkgevers in de regio

Vijf deelnemers aan de lasopleiding van UW hebben hun officiële lasdiploma in ontvangst genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst. Drie van hen zijn reeds als lasser c.q. metaalbewerker aan de slag bij werkgevers in de regio Utrecht.

Lees meer

09

feb.

UW Groen en Flora geslaagd voor audits certificeringen ISO, VCA en Groenkeur

UW Groen en UW Flora zijn goed door de audits voor drie kwaliteitscertificaten gekomen. Beide UW-onderdelen zijn ISO 9001:2015- en VCA**-gecertificeerd, UW Groen is bovendien geslaagd voor de audit van Groenkeur. UW Flora is voor het eerst VCA-gecertificeerd.

Lees meer

31

jan.

Boeket UW Flora voor prinses Beatrix niet onopgemerkt gebleven

Het boeket met 80 rode rozen en 1 witte dat UW Flora in januari heeft gemaakt voor prinses Beatrix heeft veel aandacht getrokken.

Lees meer

16

jan.

Werkbezoek parlementsleden Japan aan UW

Een delegatie uit Japan heeft op maandagochtend 15 januari een werkbezoek gebracht aan UW. Zij zijn een week in Nederland om zich te laten informeren over hoe in ons land werk voor mensen met een arbeidsbeperking wordt georganiseerd.

Lees meer

14

dec.

UW'ers vullen 4.600 rugzakjes voor muziekgala in Ahoy

UW-medewerkers hebben in twee dagen 4.600 rugzakjes gevuld voor kinderen die het Kerst Muziekgala bezochten in Ahoy Rotterdam. Leuke klus op een bijzondere locatie!

Lees meer

12

dec.

UW Flora plaatst meer dan 200 kerstbomen bij klanten

Medewerkers van UW Flora hebben extra drukke weken achter de rug. In korte tijd hebben zij meer dan 200 kerstbomen bij klanten geplaatst en versierd, waaronder een 7 meter hoge boom in de hal van het Stadskantoor van Utrecht.

Lees meer

24

nov.

"Werk is belangrijk voor iederéén"

Utrechts grootste werkgever (UMC Utrecht) en grootste sociale werkbedrijf (UW) werken samen. Er werken nu meer dan 40 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het ziekenhuis. "Het wordt steeds normaler dat een groep meedoet die lang langs de zijlijn heeft gestaan.”

Lees meer

15

nov.

Dress for Success Utrecht opent winkel in pand UW

Dress for Success Utrecht en UW gaan samenwerken. Dress for Success heeft op 20 november een winkel geopend in een ruimte met eigen ingang op de UW-locatie Niels Bohrweg 121 (Lage Weide).

Lees meer

06

nov.

UW Groen zet nieuwe bladzuigwagen in tijdens bladcampagne

De herfst heeft zijn werk weer gedaan: stoepen en straten, plantsoenen en parken zijn bezaaid met blad. Om overlast te voorkomen laat de gemeente Utrecht het blad opruimen. In de wijken Kanaleneiland en Lunetten zet UW Groen een gloednieuwe bladzuigwagen in tijdens de bladcampagne.

Lees meer

09

okt.

Wil Peters sinds 1 september algemeen directeur bij UW

Wil Peters is op 1 september 2017 begonnen als algemeen directeur bij UW. Voor zijn komst naar UW was hij algemeen directeur van sociaal werkbedrijf BaanStede te Zaanstad.

Lees meer

05

okt.

Baan als lasser bij bedrijven voor deelnemers metaalopleiding UW

Eind 2016 is een groepje jonge medewerkers gestart op de metaalafdeling van UW. Na afronding van hun opleidingen bij UW hebben drie van hen inmiddels een baan als lasser bij bedrijven in de regio, twee anderen zijn bijna klaar om de stap naar een bedrijf te maken.

Lees meer

11

sept.

Grootste zonnepanelendak van Nederland met frames gemaakt door UW

Bij het bedrijf Scania Production Zwolle wordt het grootste zonnepanelendak van Nederland aangelegd. De frames van de ongeveer 22.000 zonnepanelen zijn gemaakt door en bij UW.

Lees meer

04

sept.

UW kan meer werk aan met nieuwe sealmachine

Op de sealafdeling van UW werken medewerkers met een nieuwe sealmachine. “Met de vorige machine moest meer met de hand gebeuren, nu verloopt het proces automatisch”, vertelt werkleider Christiaan van der Burg. De productiecapaciteit is meer dan verdubbeld en de medewerkers zijn er blij mee.

Lees meer

28

aug.

UW Jaarverslag 2016

In 2016 is het pand van UW aan de Niels Bohrweg op het Utrechtse industrieterrein Lage Weide grondig verbouwd en uitgebreid. Uiteraard krijgt dit onderwerp de nodige aandacht in ons jaarverslag, maar er is meer te melden over 2016.

Lees meer

19

juli.

Video-impressie van training 'leidinggeven aan medewerkers met een arbeidsbeperking'

UW heeft een training ontwikkeld voor mensen die in hun bedrijf of organisatie leiding geven aan mensen met een arbeidsbeperking. Van de training die onlangs is gegeven, is een video-impressie gemaakt.

Lees meer

13

juli.

Vriendendienst houdt op én gaat door

Klussenproject de Vriendendienst - een leerwerkproject van UW in samenwerking met Mitros - stopt per 1 september. Onder de paraplu van WIJ 3.0 gaat hun goede werk door, zij het in iets gewijzigde vorm. Het Wijkbedrijf (onderdeel van WIJ 3.0) gaat voortaan de klussen uitvoeren in Noordwest-, Noordoost- en Oost-Utrecht.

Lees meer

19

juni.

"Ondanks mijn leeftijd is het toch gelukt"

Rita van Rossem is eind december 2016 gestart bij de Werktraining van UW. Na haar deelname aan de Werktraining is Rita in maart aan de slag gegaan in een reguliere baan als chauffeur groepsvervoer. UW-consulent Hafid el Hadia heeft Rita begeleid in haar traject.

Lees meer

15

juni.

1.287 zonnepanelen op dak UW-pand; frames gemaakt door UW

Op het dak van het UW-pand op industrieterrein Lage Weide liggen 1.287 zonnepanelen. “Deze duurzame manier van energie produceren past bij UW als maatschappelijke onderneming”, aldus manager Financiën Gertjan Stoker. De frames zijn gemaakt door UW-medewerkers.

Lees meer

07

juni.

Snoepflessen vullen gaat makkelijker en sneller met nieuwe weeg- en vulmachine

Bij de verpakkingsafdeling van UW is een weeg- en vulmachine in gebruik genomen. De machine wordt gebruikt om flessen te vullen met diverse soorten snoep. Vulmedewerker Remco: “Het vullen van de flesjes gaat makkelijker en sneller, en je hoeft minder te tillen.”

Lees meer

23

mei.

UW-medewerkers onderhouden hanging baskets en bloemtorens in Utrecht

Ze zijn ook dit jaar weer in de hele stad Utrecht te bewonderen: de fleurige hanging baskets en bloemtorens. De baskets aan lantarenpalen en torens bij winkelcentra worden onderhouden door medewerkers van UW Flora.

Lees meer

16

mei.

Nog plaatsen beschikbaar bij training 'Leidinggeven aan medewerkers met een arbeidsbeperking' in juni

UW heeft een praktijkgerichte training ontwikkeld voor leidinggevenden van medewerkers met een arbeidsbeperking. Er is nog plaats in de training van juni (8, 15 en 29 juni). Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor 1 juni.

Lees meer

08

mei.

UW Groen en Tomin Groenvoorziening werken samen in Utrecht

UW en Tomin hebben afspraken gemaakt over samenwerking in de openbare ruimte in de gemeente Utrecht. Medewerkers van Tomin Groenvoorziening ondersteunen UW Groen bij het onderhoud van plantsoenen en boomspiegels en het verwijderen van zwerfvuil.

Lees meer

03

mei.

Zes mensen via UW in dienst bij U-stal

Zes deelnemers aan de Werktraining van UW werken sinds februari 2017 in fietsenstallingen van U-stal. “Na twee maanden Werktraining bij UW en een proefplaatsing bij U-stal, heeft U-stal ze in dienst genomen”, vertelt UW-consulent Hafid el Hadia.

Lees meer

25

apr.

Nieuwe bedrijfsauto’s UW: zuiniger en minder uitstoot

De afgelopen maand heeft UW in totaal 15 nieuwe bedrijfsauto’s in gebruik genomen. De lease-auto’s voldoen met hun Euro 6-motoren aan de hoogste Europese eisen tegen uitstoot van schadelijke stoffen. Om het brandstofverbruik te beperken is gekozen voor motoren die geschikt zijn voor korte ritjes.

Lees meer

10

apr.

Uitgebreide UW gids naar werk 2017 verschenen

Het brede aanbod aan trainingen, opleidingen, arbeidsonderzoek en trajecten van UW is verzameld in de UW gids naar werk. Ons aanbod staat open voor externe opdrachtgevers, bijvoorbeeld werkgevers. De uitgebreide editie 2017 van deze gids is onlangs verschenen.

Lees meer

05

apr.

Jobcarving door UW bij RVO.NL: “De afdeling heeft enorm aan efficiency gewonnen”

Door jobcarving werkt Sylvia de Jager al ruim een jaar bij RVO.NL, een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Haar leidinggevende Martijn Voerman is blij met Sylvia.

Lees meer

28

mrt.

UW heeft 180 stembureaus gemeente Utrecht ingericht en uitgeruimd

Op 15 maart heeft Nederland een nieuwe Tweede Kamer gekozen. UW heeft in de twee dagen voor de verkiezingen alle 180 stembureaus in de gemeente Utrecht ingericht en na de verkiezingen ook weer uitgeruimd in twee dagen. Van deze megaklus is een fotovideo gemaakt.

Lees meer

13

mrt.

Afscheid van Talitha van den Elst als directeur van UW

Na zich vier jaar met hart en ziel ingezet te hebben voor UW en de UW’ers, heeft Talitha van den Elst op 9 maart afscheid genomen als directeur. Talitha is opgevolgd door interim-directeur Jules de Vet.

Lees meer

09

mrt.

UW monteert 500.000 lantaarnpaalslotjes voor Megafa

UW en Megafa hebben afgesproken dat UW de komende drie jaar maar liefst 500.000 slotjes voor lantaarnpalen gaat maken voor Megafa. Het werk gebeurt op speciaal door UW ontwikkelde montagetafels.

Lees meer

21

feb.

Klanten en relaties bezoeken gerenoveerd UW-pand

Na onze medewerkers en hun familie was het de beurt aan onze klanten en relaties om het gerenoveerde UW-pand op Lage Weide te komen bekijken. Ook zij toonden zich enthousiast over het eindresultaat.

Lees meer

20

feb.

UW leidt medewerkers op voor reguliere banen in de metaal

Op de metaalafdeling van UW wordt een aantal medewerkers voorbereid op werken in de metaalbranche. Ze doen werkervaring op in diverse gangbare technieken en volgen opleidingen. De eersten zijn klaar om de stap naar een reguliere baan te maken.

Lees meer

16

feb.

UW biedt training aan leidinggevenden van medewerkers met een arbeidsbeperking

Leidinggeven aan - en begeleiden van - mensen met een arbeidsbeperking kan vragen oproepen. Waaruit moet de begeleiding bestaan? Waar doe ik goed aan? UW heeft een training voor leidinggevenden ontwikkeld.

Lees meer

15

feb.

Enquête: welke competenties vinden werkgevers belangrijk?

UW helpt graag om goede medewerkers te vinden. Daarom onderzoeken we welke competenties werkgevers belangrijk vinden. Hebt u ook vijf minuten tijd om ons te helpen? Vult u dan de korte online enquête in.

Lees meer

13

feb.

Drukbezochte open dag voor UW-medewerkers en hun familie

Het UW-pand aan de Niels Bohrweg op het Utrechtse industrieterrein Lage Weide is in 2016 geheel gerenoveerd. Burgemeester Van Zanen heropende het pand tijdens een superleuke open dag voor alle UW-medewerkers en hun familie.

Lees meer

02

feb.

Nieuwe bedrijfsruimte voor schoonmakers en postbezorgers UW in Houten

Ongeveer 60 medewerkers van UW maken dagelijks de gebouwen van de gemeente Houten schoon en bezorgen in een groot deel van Houten de post. Houtens wethouder Kees van Dalen heeft een nieuwe bedrijfsruimte voor de UW'ers geopend.

Lees meer

06

jan.

Verhuisbericht: UW verlaat locatie Aidadreef in januari 2017

Alle medewerkers die werken op de UW-locatie Aidadreef verhuizen begin januari 2017 naar de UW-locatie Niels Bohrweg 121. Het algemene adres van UW is met ingang van 1 januari 2017: Niels Bohrweg 121, 3542 CA Utrecht. Postadres en telefoonnummers wijzigen niet.

Lees meer

16

dec.

Industrieel erfgoed de Werkspoorkathedraal werkt samen met UW

De Werkspoorkathedraal is een evenementenlocatie in het Werkspoorkwartier. UW-medewerkers houden er de omgeving schoon. De metaalafdeling van UW heeft 14 ‘fietsnieten’ gemaakt en geplaatst.

Lees meer

05

dec.

UW monteert 25 zitbanken voor landgoed Amelisweerd

Medewerkers van de metaalafdeling van UW hebben 25 zitbanken in elkaar gezet. De banken worden door de gemeente Utrecht geplaatst op landgoed Amelisweerd.

Lees meer

30

nov.

Aftermovie Feest van de Techniek 2016

UW heeft meegedaan met het Feest van de Techniek 2016. Ongeveer 1.000 leerlingen van Utrechtse opleidingen voor vmbo en praktijkonderwijs bezochten bedrijven op industrieterrein Lage Weide, waaronder UW. Er is een korte film gemaakt van het event.

Lees meer

16

nov.

UW helpt statushouders bij oriënteren op werk

UW helpt statushouders in de gemeentes Utrecht en Ouder-Amstel bij het oriënteren op werk. De meesten zijn vluchtelingen die een verblijfstatus hebben gekregen in Nederland. Zij bezoeken verschillende bedrijven en krijgen ook trainingen van UW.

Lees meer

15

nov.

Via UW aan het werk bij werkgevers

UW helpt al bijna 50 jaar mensen aan werk. Sinds de invoering van de Participatiewet zoekt UW daarbij nog nadrukkelijker de samenwerking met werkgevers. Jan Beekman is na een periode werken en leren bij UW in dienst bij het schoonmaakbedrijf van André Daalhuizen, tot volle tevredenheid van beiden.

Lees meer

11

nov.

Vmbo-leerlingen bezoeken UW tijdens Feest van de Techniek

Ongeveer 100 leerlingen van diverse Utrechtse opleidingen voor vmbo en praktijkonderwijs zijn op bedrijfsbezoek geweest bij de metaal- en montageafdeling van UW. Zij deden dit in het kader van het Feest van de Techniek.

Lees meer

21

sept.

UW geeft taaltraining aan Poolse medewerkers van Tempo-Team Outsourcing

Een taaldocent van UW verzorgt een taaltraining voor een groep Poolse medewerkers die werken bij Tempo-Team Outsourcing in Utrecht.

Lees meer

16

sept.

"Koudwatervrees is nergens voor nodig"

Met ondersteuning van UW biedt het viersterrenhotel NH Utrecht werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Martine Conings van NH Utrecht en Harrie Lantinga van UW vertellen erover in het zakenmagazine Utrecht Business.

Lees meer

01

sept.

Boekje cao Sociale Werkvoorziening 2015 - 2018

De huidige cao voor de Sociale Werkvoorziening loopt van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2018. Onlangs is het cao-boekje verschenen.

Lees meer

27

juni.

UW Jaarverslag 2015

Op 1 januari 2015 traden de Participatiewet en de banenafspraak in werking. 2015 heeft voor een belangrijk deel in het teken van deze maatschappelijke ontwikkelingen gestaan. Lees er meer over in het UW Jaarverslag 2015, dat als interactieve pdf is uitgebracht.

Lees meer

23

juni.

UW'ers verpakken 560.000 zakken chips in 140.000 tassen

Medewerkers van een de verpakkingsafdelingen van UW werken aan een grote klus voor onze klant PepsiCo. Samen verpakken ze 560.000 zakken chips in 140.000 ‘voordeeltassen’, vier zakken chips per tas.

Lees meer

13

juni.

UW informeert leveranciers over dienstverlening

UW heeft begin juni een bijeenkomst voor leveranciers van UW georganiseerd. Doel was onze leveranciers op een inspirerende manier te informeren over - en te interesseren voor - de brede dienstverlening van UW.

Lees meer

01

juni.

Aan het werk bij UMC Utrecht

Wafa Ali is een van de ongeveer 30 medewerkers met een arbeidsbeperking die door UW zijn gedetacheerd bij het UMC Utrecht. Daar is zij inmiddels uitgegroeid tot steun en toeverlaat van veel collega's. In een korte video vertellen Wafa en het ziekenhuis over hun ervaringen.

Lees meer

25

mei.

UW'ers geïnterviewd door Omroep Houten

Een aantal UW-medewerkers is geïnterviewd in De Kracht van Houten, een radioprogramma van Omroep Houten. Thema van de uitzending op 24 mei was 'werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'.

Lees meer

12

mei.

UW Flora beplant dakterrassen Stadskantoor Utrecht

Op drie terrassen van het Stadskantoor van de gemeente Utrecht staan 24 zitbanken die tevens plantenbakken zijn. Medewerkers van UW Flora hebben deze zitbanken voorzien van planten.

Lees meer

19

apr.

UW maakt gebouwen gemeente Houten schoon

UW maakt ook de komende drie jaar de gebouwen van de gemeente Houten schoon. De gemeente is zeer tevreden over een pilot met UW. Na een aanbesteding is besloten de samenwerking voort te zetten.

Lees meer

13

apr.

Werkgevers bijgepraat over Participatiewet en banenafspraak tijdens ontbijt bij UW

Tijdens een ontbijt bij UW hebben 50 werkgevers zich laten informeren over Participatiewet, banenafspraak en over hoe UW hen hierin kan ondersteunen. Tv-presentatrice Lucille Werner vertelde over haar eigen ervaringen.

Lees meer

07

apr.

UW-onderdelen slagen voor audits kwaliteitscertificaten ISO 9001, Groenkeur en VCA

Diverse UW-onderdelen zijn positief beoordeeld tijdens de jaarlijkse audits voor de kwaliteitscertificaten ISO 9001, Groenkeur en VCA**. Ook UW Schoonmaak is nu ISO-gecertificeerd.

Lees meer

29

mrt.

Planten zijn goed voor luchtkwaliteit in gebouwen

Planten in werkruimtes hebben een positief effect op de luchtkwaliteit, akoestiek en het welbevinden van medewerkers. Diverse onderzoeken tonen dat aan. Klanten van UW Flora kiezen steeds vaker bewust voor luchtzuiverende planten.

Lees meer

21

mrt.

Schonere lucht en meer werk door Band op Spanning bij Jaarbeurs in Utrecht

Sinds de start in Utrecht vorig jaar heeft Band op Spanning 63 ton CO2-uitstoot bespaard en werkervaring geboden aan 43 mensen. Band op Spanning werkt in deze pilot samen met de gemeente Utrecht, de Jaarbeurs en UW.

Lees meer

14

mrt.

Handig voor werkgevers: Subsidiecalculator en Regelhulp Premiekortingen

Wilt u als werkgever snel weten voor welke subsidies, premiekortingen en andere regelingen u in aanmerking komt als u iemand in dienst neemt? De Subsidiecalculator en de Regelhulp Premiekortingen kunnen u helpen.

Lees meer

07

mrt.

Nieuwe cao Sociale Werkvoorziening is aangenomen

Er is een nieuwe cao voor de Sociale Werkvoorziening. Leden van de vakbonden FNV en CNV hebben in ruime meerderheid voor de nieuwe cao gestemd. Ook de leden van de VNG (gemeenten) zijn akkoord.

Lees meer

23

feb.

Verbouwing UW-pand Niels Bohrweg is begonnen

Met het doorknippen van een lint en het omverduwen van een binnenmuur op 23 februari is de verbouwing van het UW-pand aan de Niels Bohrweg op het Utrechtse industrieterrein Lage Weide officieel begonnen.

Lees meer

17

feb.

Groepsdetacheringen UW bij Jumbo stoppen; UW zorgt voor nieuwe passende werkplekken voor de medewerkers

De inzet van groepen UW-medewerkers in twee Utrechtse supermarkten van Jumbo wordt tot eind maart afgebouwd. De medewerkers blijven in dienst van UW. UW zorgt voor nieuwe passende werkplekken.

Lees meer

08

feb.

Werk voor Wajongers bij Wilhelmina Kinderziekenhuis

Vier Wajongers hebben begin februari een arbeidscontract gekregen bij UW. Zij werken bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van UMC Utrecht). Indien nodig ontvangen zij begeleiding door een jobcoach van UW.

Lees meer

27

jan.

UW gids naar werk, editie 2016

UW heeft in de loop der jaren een breed aanbod aan trainingen, opleidingen, arbeidsonderzoek en trajecten ontwikkeld. Dit aanbod staat open voor externe opdrachtgevers en is verzameld in de UW gids naar werk. De editie 2016 is in januari verschenen.

Lees meer

18

jan.

UW-groep bezorgt post in Den Dolder en Bosch en Duin

Een groep UW-medewerkers bezorgt sinds begin januari 2016 post in Den Dolder en Bosch en Duin voor PostNL. UW'ers bezorgen al langere tijd post in Houten (sinds januari 2012) en Vleuten.

Lees meer

06

jan.

UW richt de stembureaus in voor gemeente Utrecht

Met ingang van de eerstvolgende verkiezingen (het ‘Oekraïne-referendum’ op 6 april 2016) verzorgt UW de inrichting van alle stembureaus in de gemeente Utrecht. Ook plaatst UW alle grote houten aanplakborden.

Lees meer

14

dec.

Band op Spanning: winst voor milieu, werkgelegenheid, veiligheid en portemonnee

Elke dag worden autobanden van bezoekers van de Jaarbeurs gratis op de juiste spanning gebracht. Band op Spanning, Jaarbeurs, gemeente Utrecht en UW werken hiermee samen aan een beter milieu, meer werk en minder kosten voor automobilisten.

Lees meer

10

dec.

Ron uitgeroepen tot Utrechts conciërge van het jaar 2015

Ron de Krieger is uitgeroepen tot conciërge van het jaar 2015 in Utrecht. Ron is conciërge op basisschool De Schakel in de Utrechtse wijk Overvecht. Hij is er gedetacheerd door UW. Er werken meer dan 40 conciërges via UW bij scholen in Utrecht.

Lees meer

11

nov.

Film over UW

Na de 12 korte films over diensten van UW is er nu ook een 'overkoepelende' film over UW. Deze film geeft in 6 minuten een beeld van de brede dienstverlening van UW.

Alle films zijn te bekijken op de filmpagina op onze website.

Lees meer

02

nov.

Toelichting op Wet banenafspraak en quotumheffing

Participatiewet en sociaal akkoord zijn bijna een jaar geleden in werking getreden. Wat houden de banenafspraak over meer werk voor mensen met een arbeidsbeperking en de quotumheffing precies in voor werkgevers?

Lees meer

26

okt.

UW gids naar werk

UW heeft in de loop der jaren een breed aanbod aan trainingen, opleidingen, arbeidsonderzoek en trajecten ontwikkeld. Opdrachtgevers kunnen rekenen op maatwerk.

Bekijk ons complete aanbod in de UW gids naar werk.

Lees meer

25

sept.

Banencampagne 'Alleen talent telt!' in regio Utrecht-Midden

'Alleen talent telt!' werft banen voor mensen met een arbeidsbeperking in de regio Utrecht-Midden. UW doet mee.

Lees meer

24

sept.

Serie korte films over de dienstverlening van UW

Er is een serie korte films gemaakt over de brede dienstverlening van UW. Bijvoorbeeld over social return, detacheringen, groenonderhoud, verpakken en functiecreatie.

Lees meer

26

aug.

UW maakt en plaatst fietsenrekken voor HKU

Metaal-medewerkers van UW hebben 60 meter fietsenrekken gemaakt voor HKU. Hun collega's van UW Groen hebben de rekken geplaatst.

Lees meer

13

aug.

UW Flora legt palmentuin aan in Stadskantoor Utrecht

In het Utrechtse Stadskantoor heeft UW Flora een palmentuin aangelegd.

Lees meer

01

juli.

Een betaalde baan voor meer mensen door intensivering samenwerking UW en U-stal

UW en U-stal hebben afgesproken om de huidige samenwerking te intensiveren. Het doel is om samen meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit de stad en regio Utrecht aan een betaalde baan te helpen.

Lees meer

27

mei.

Jaarverslag UW 2014

Samen met de gemeente Utrecht, de gemeente Houten en andere partners in de stad en regio Utrecht heeft UW zich in 2014 voorbereid op de inwerkingtreding van de Participatiewet en het sociaal akkoord per 1 januari 2015.

Lees meer

01

mei.

Buurtbewoonster zeer tevreden over schoonhouden Watertorenpark door UW'ers

Een buurtbewoonster schreef een mail over het schoonhouden van het Watertorenpark in Utrecht Overvecht door UW'ers in het project Schone Parken.

Lees meer

17

mrt.

UW aangesloten bij U15

UW is sinds november 2014 aangesloten bij U15, een netwerk van meer dan 150 werkgevers in Midden-Nederland die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Lees meer

27

feb.

UW Groen behoudt kwaliteitscertificaten

UW Groen heeft in februari de jaarlijkse audits voor de kwaliteitscertificaten Groenkeur, ISO 9001 en VCA** (veilig werken) weer uitstekend doorstaan.

Lees meer

15

dec.

Nauwe samenwerking catering UW en Albron

"Doordat UW en Albron de krachten bundelen, kunnen meer mensen bij UW on the job getraind worden voor het werk in de catering."

Lees meer

10

dec.

Glasbewassing Stadskantoor Utrecht door bedrijf uit De Meern

Social Return-afspraak in schoonmaakcontract over leerwerkplekken voor kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer

05

dec.

UW werkt mee aan campagne Nieuw Licht op de Zaak

Door een eenvoudige aanpassing van bestaande armaturen maken UW'ers verlichting bij MVO Nederland energiezuiniger in samenwerking met GreenFox.

Lees meer

12

nov.

Utrechts burgemeester Van Zanen en wethouder Everhardt op bezoek bij UW

Burgemeester Jan van Zanen en wethouder Victor Everhardt toonden zich bijzonder geïnteresseerd in werk UW'ers.

Lees meer

10

nov.

Gemeente Utrecht verlengt tijdelijke contracten Wsw

De gemeente Utrecht heeft besloten om tijdelijke arbeidscontracten van Wsw-medewerkers te verlengen tot 1 september 2015.

Lees meer

04

nov.

Klus geklaard: 1,8 miljoen flesjes Royal Club voorzien van halslabels

In totaal zijn 65.000 kratjes door het magazijn en op de werkvloer verwerkt, een mooie opdracht van Vrumona.

Lees meer

23

okt.

UW maakt 52 fietsenrekken voor de gemeente Houten

Zagen, buigen, lassen: UW-medewerkers van de afdeling metaal maken de fietsenrekken helemaal zelf in hun werkplaats op de locatie Niels Bohrweg.

Lees meer

07

okt.

Aan het werk bij UW via Utrecht Onbeperkt aan de Slag

Utrecht Onbeperkt aan de Slag brengt werkgevers en werkzoekenden met een arbeidshandicap met elkaar in contact.

Lees meer

15

sept.

UW helpt werkgevers bij invulling geven aan Participatiewet en sociaal akkoord

Participatiewet gaat in per 1 januari 2015. Dan wordt ook sociaal akkoord van kracht.

Lees meer

10

sept.

Nieuw Stadskantoor Utrecht biedt werk aan UW-medewerkers

UW maakt schoon, levert en verzorgt planten en onderhoudt koffiemachines.

Lees meer

11

aug.

UW centraal in uitzending The Social Company Show

Aflevering The Social Company Show over UW hieronder terug te luisteren.

Lees meer

04

aug.

32 UW-medewerkers behalen AKA-diploma

32 UW-medewerkers geslaagd voor hun AKA-opleiding.

Lees meer

29

juli.

Fietsenrekken voor fietsgemeente Utrecht gemaakt door UW

In juli heeft UW de eerste fietsenrekken geleverd aan de gemeente Utrecht.

Lees meer

28

juli.

UW-medewerker aan de slag bij NedTrain na jobcarving

UW-medewerker aan de slag bij NedTrain na Jobcarving.

Lees meer

24

juni.

Film over groepsdetachering voor werkgevers, gemeenten en SW-bedrijven

Opnames bij klant UW in Locus-film over groepsdetachering.

Lees meer

20

juni.

Film van interview UW-werkcoach met bestuurslid pensioenfonds voor Wsw'ers

UW-werkcoach Carmen van der Woude heeft Pieter Oudenaarden geïnterviewd.

Lees meer

13

jan.

UW biedt tijdelijke vervangende werkplek voor uitgevallen medewerkers

Leaflet gemaakt over tijdelijke vervangende werkplekken bij UW.

Lees meer

10

juni.

UW-medewerkers aan de slag in heropend Zwembad De Krommerijn

UW-medewerkers zijn gastheer/-vrouw in Zwembad De Krommerijn

Lees meer

02

juni.

PostNL en UW verlengen contract postbezorging in Houten

Contract verlengd: UW-medewerkers blijven post bezorgen in Houten.

Lees meer

12

mei.

Korte film over samenwerking UW en Makro

UW is vorig jaar een samenwerking gestart met Makro.

Lees meer

02

mei.

Thema jaarverslag 2013 UW Reïntegratie: transitie

Jaarverslag UW Reïntegratie 2013 verschenen.

Lees meer

09

apr.

UW helpt cliënten van SBWU aan werk

UW en SBWU zijn bijna twee jaar geleden gestart met het project Van Wajong naar werk.

Lees meer

12

mrt.

Nieuw UW-leaflet voor werkgevers over jobcarving en functiecreatie

Zijn medewerkers naast hun hoofdtaken - te - veel bezig met eenvoudige bijtaken? Jobcarving of functiecreatie biedt uitkomst.

Lees meer

21

feb.

UW werkt met werkgevers en gemeente aan nieuwe samenwerkingsverbanden

UW werkt met werkgevers en gemeente aan nieuwe samenwerkingsverbanden om meer mensen aan werk te helpen.

Lees meer

10

feb.

Gemeente Amersfoort kiest weer voor UW Flora

De gemeente Amersfoort gunt het onderhoud van de interieurbeplanting opnieuw aan UW Flora na een aanbesteding.

Lees meer

28

jan.

UW Flora maakt bloemstukken en corsages voor bijeenkomst met prinses Beatrix

UW'ers hebben ongeveer 10 bloemstukken en 30 corsages gemaakt voor een bijeenkomst van In Vrijheid Verbonden.

Lees meer

22

jan.

Officiële erkenning voor UW als jobcoachorganisatie

UW biedt goede begeleiding aan mensen die aan de slag zijn gegaan bij een werkgever en daarbij ondersteuning nodig hebben.

Lees meer

21

jan.

UW ontvangt ISO-certificaat en is erkend leerbedrijf Transport & Logistiek

VTL (afkorting voor Vakmanschap op de arbeidsmarkt in Transport & Logistiek) heeft UW erkend als leerbedrijf Transport & Logistiek.

Lees meer

10

dec.

UW-medewerkers maken Delta vaas

Na 10 jaar Delta vaas weer in productie bij UW

Lees meer

15

nov.

90 UW-medewerkers geslaagd voor hun AKA-opleiding

Wethouder Hans Spigt reikt AKA-diploma's uit aan 90 UW'ers

Lees meer

14

nov.

Hoe een groepsdetachering werkt; film over samenwerking UW en PenTec

Sinds twee jaar werken dagelijks gemiddeld 25 UW-medewerkers in een groepsdetachering bij het bedrijf PenTec te Woerden.

Lees meer

28

okt.

Korte versie gemaakt van documentaire over samenwerking Abrona - UW

Korte versie van documentaire over samenwerking Abrona en UW

Lees meer

03

okt.

Gemeente Utrecht en UW Groen verlengen onderhoudscontract begraafplaatsen

Gemeente Utrecht en UW Groen verlengen onderhoudscontract algemene begraafplaatsen

Lees meer

25

sept.

Reïntegratiedienstverlening van UW ook ISO-gecertificeerd

UW wordt ook ISO-gecertificeerd voor reïntegratiedienstverlening

Lees meer

18

sept.

UW'ers pakken 130.000 pakketten in bij bedrijf van klant

UW richt twee tijdelijke productielijnen in bij Martens Logistiek

Lees meer

04

sept.

Jaarverslag 2012 UW Reïntegratie

Jaarverslag UW Reïntegratie 2012 verschenen.

Lees meer

29

mei.

Mini-documentaire over samenwerking Abrona - UW

Abrona, gemeente Utrecht en UW Reïntegratie maken mini-documentaire 'Onbeperkt aan het werk'

Lees meer

11

feb.

UW-medewerkers maken lipdub op lied Marco Borsato

UW-medewerkers 'dromen, durven, doen en delen'.

Lees meer

07

okt.

Aan het werk bij UW via Utrecht Onbeperkt aan de Slag

Utrecht Onbeperkt aan de Slag brengt werkgevers en werkzoekenden met een arbeidshandicap met elkaar in contact

Lees meer