Nieuws

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen bij UW

11

okt.

Wil jij weten of werken bij UW iets is voor jou? Kom op 27 oktober naar Werken@UW!

Tijdens Werken@UW kom je in korte tijd meer te weten over werken en leren bij UW. Meld je snel aan via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen daarna contact met je op. Ken jij iemand die werk zoekt? Vertel hem of haar over Werken@UW!

Lees meer

04

okt.

Postbezorgen bij SBPost via UW en WIJ 3.0

Ongeveer 10 mensen zijn er al via UW en WIJ 3.0 aan de slag als postbezorger bij SBPost. Als het aan de drie organisaties ligt worden dat er in de toekomst meer. Dit hebben we afgesproken in een samenwerkingsovereenkomst.

Lees meer

28

sept.

Staatssecretaris Dennis Wiersma (SZW) brengt werkbezoek aan UW: "Zo zorgen we er voor dat iedereen mee kan doen"

Staatssecretaris Dennis Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is op werkbezoek geweest bij UW. De staatssecretaris is bijgepraat over de rol van UW als het sociaal ontwikkelbedrijf van Utrecht. Op onze locatie Niels Bohrweg heeft hij een aantal afdelingen bezocht, met medewerkers gesproken en meegewerkt: “Normaal haal ik bonbons graag úit het zakje, maar gisteren moest ik ze er juist ín doen!"

Lees meer

22

sept.

UW Groen onderdeel tentoonstelling in Centraal Museum: “Dit is uniek”

In het Utrechtse Centraal Museum is tot 9 januari de tentoonstelling ‘De botanische revolutie; Over de noodzaak van kunst en tuinieren’ te zien. In de mooie museumtuin staat een bijzondere keet van UW Groen. In en op de keet zijn dagelijks een presentatie en filmpje met UW Groen-medewerkers Patrick en Gijs te zien, gemaakt door de Franse kunstenaar Cécile Espinasse. In het voorjaar liep zij een aantal weken mee met de groenploeg van beide UW'ers. Gijs en Patrick houden spreekuren voor bezoekers in het museum en in de tuin bij de keet.

Lees meer

21

sept.

Wil jij weten of werken bij UW iets is voor jou? Kom op 6 oktober naar Werken@UW!

Tijdens Werken@UW kom je in korte tijd meer te weten over werken en leren bij UW. Meld je snel aan via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen daarna contact met je op. Ken jij iemand die werk zoekt? Vertel hem of haar over Werken@UW!

Lees meer

17

sept.

Baan bij EASY Noise Control na metaalopleiding bij UW

Na afronding van zijn metaalopleiding bij UW is Erik in dienst getreden bij EASY Noise Control in De Meern. Erik werkt in de buitendienst van het bedrijf en plaatst akoestische wanden en schermen bij klanten.

Lees meer

13

sept.

UW-medewerkers behalen heftruckdiploma

UW-medewerkers Rockey, Petra en Theo zijn geslaagd voor het examen en hebben hun heftruckdiploma ontvangen. UW geeft medewerkers graag de kans om opleidingen en trainingen te volgen. Daardoor blijven medewerkers zich ontwikkelen en kunnen zij verschillende soorten werk doen bij hun UW-onderdeel. Zo houd je je werk afwisselend en uitdagend.

Lees meer

06

sept.

UW-medewerker Leon maakt filmpjes over zijn leven met autisme

Leon is in dienst van UW en is gedetacheerd als facilitair medewerker bij het Utrechtse bedrijf Brandwacht en Meijer. Leon heeft een bijzondere hobby: hij heeft een YouTube-kanaal waarvoor hij filmpjes maakt over zijn leven met autisme. Zijn kanaal heet Leon Leeft.

Lees meer

02

sept.

Aan de slag bij QBTEC na lasopleiding bij UW

Wladimir en Amanuel zijn per 1 september in dienst van het bedrijf QBTEC in Woerden. Zij hebben eerder dit jaar hun lasopleiding bij UW Metaal afgerond met een diploma. Ook hebben zij bij UW werkervaring opgedaan met verschillende metaalbewerkingstechnieken.

Lees meer

23

aug.

Kwaliteit schoonmaakwerk voor gemeente Utrecht weer goedgekeurd: “Complimenten voor allen!”

Medewerkers van UW Schoonmaak maken al vele jaren panden van de gemeente Utrecht schoon, onder andere het Stadskantoor en de wijkbureaus. Vier keer per jaar wordt de kwaliteit van het schoonmaakwerk onaangekondigd gecontroleerd door een onafhankelijk bureau. “Half augustus was het weer zover”, vertelt werkleider Schoonmaak Yvonne van Alfen. “Alles is weer goedgekeurd!” Kandidaten voor leerwerkplekken bij UW Schoonmaak zijn welkom.

Lees meer

20

juli.

Sociaal jaarverslag UW 2020

Het jaar 2020 is ingekleurd door de coronacrisis. In ons sociaal jaarverslag 2020 kijken we met trots terug op de veerkracht en inzet van onze medewerkers, het vertrouwen en de waardering van onze klanten en de betrokkenheid van de gemeente Utrecht en onze vele samenwerkingspartners. Hierdoor konden we het jaar met een positief resultaat afsluiten.

Lees meer

14

juli.

Iwan Burger gaat UW verlaten; Aucke Douwes Isema interim bedrijfsleider UW Diensten

Iwan Burger, bedrijfsleider van UW Diensten, gaat UW helaas verlaten. Aucke Douwes Isema neemt de taken van Iwan waar wat betreft de lopende zaken bij UW Diensten, totdat we een oplossing hebben gevonden voor de opvolging van Iwan.

Lees meer

01

juli.

Er is weer veel meer mogelijk bij UW na versoepelingen coronamaatregelen

Door het opheffen van de landelijke lockdown is er met ingang van 28 juni 2021 ook bij UW weer veel meer mogelijk. We kunnen weer bijeenkomsten, vieringen en bedrijfsbezoeken organiseren, als we maar 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Dit meldt UW-directeur Gertjan Stoker in een filmpje voor medewerkers.

Lees meer

30

juni.

Cao Aan de Slag vanaf 1 juli 2021 voor alle medewerkers die onder de Participatiewet vallen

Vanaf 1 juli 2021 geldt de nieuwe landelijke cao Aan de Slag voor alle medewerkers die onder de Participatiewet vallen. Bij UW vallen de ongeveer 120 medewerkers die bij UW Traject BV in dienst zijn onder deze cao. Zij werken bij verschillende UW-onderdelen, een aantal van hen is gedetacheerd.

Lees meer

28

juni.

UW voldoet aan eisen voedselveiligheid en behaalt certificaat FSSC 22000

UW heeft het FSSC 22000-certificaat behaald. Dat betekent dat we aan de veiligheidseisen voldoen voor het verwerken van open voedselproducten. UW-directeur Gertjan Stoker bedankte alle medewerkers van Verpakken tijdens de uitreiking: “Jullie hebben hard gewerkt om alles volgens de regels te doen. Heel mooi dat jullie dat voor elkaar hebben gekregen.”

Lees meer

09

juni.

Significant Synergy en UW bundelen krachten in onder de aandacht brengen van social return

Significant Synergy en UW gaan samen het thema social return en de dienstverlening van UW onder de aandacht brengen bij de aanbestedende diensten in de regio Utrecht. Dat hebben Gertjan Stoker (UW) en Jan-Pieter Papenhuijzen (Significant Synergy) afgesproken.

Lees meer

25

mei.

Leerwerkbedrijf Logistiek helpt werkgevers aan geschikt personeel en werkzoekenden aan baan

Nieuw op bedrijventerrein Lage Weide: een leerwerkbedrijf Logistiek. Het leerwerkbedrijf helpt werkgevers aan passende medewerkers en helpt werkzoekenden aan een baan in de logistiek. We hebben nog plek voor kandidaten en bedrijven die mee willen doen.

Lees meer

19

mei.

Hoge score UW in tevredenheidsonderzoek UMC Utrecht; “De kandidaat staat centraal bij ons”

UW heeft een 8,8 gekregen in een klanttevredenheidsonderzoek van UMC Utrecht. Het tevredenheidsonderzoek is gehouden onder UMC-medewerkers die door UW zijn begeleid bij hun reïntegratie. “We zijn er blij mee en trots op dat zij zich goed geholpen voelen door ons”, zegt Mariëlle Pinas, reïntegratieconsulent bij UW Arbeidsontwikkeling.

Lees meer

06

mei.

UW en The Colour Kitchen leiden op voor banen in catering / horeca in nieuw leerwerkbedrijf bij UW

UW en The Colour Kitchen zijn in mei samen een nieuw leerwerkbedrijf catering / horeca gestart. Ons nieuwe leerwerkbedrijf biedt kandidaten een opleiding en werkervaring in de catering en horeca.

Lees meer

28

apr.

Complimenten voor bloemstukken UW Flora bij lintjesregen in stadhuis Utrecht

UW Flora heeft het Utrechtse stadhuis voorzien van prachtige bloemstukken voor de lintjesregen ter gelegenheid van Koningsdag 2021. Ook Claudia de Breij ontving een onderscheiding en zij prees onze bloemstukken op het NOS Journaal!

Lees meer

16

apr.

Utrechtse wethouders openen vestiging ARGO360 bij UW; bekijk de aftermovie

De Utrechtse wethouders Linda Voortman (Werk en Inkomen) en Klaas Verschuure (Economische Zaken) hebben het startschot gegeven voor de samenwerking van ARGO360 en UW bij UW. De opening is uitzonden via een livestream. Bekijk de aftermovie en je komt alles te weten over deze bijzondere samenwerking in Utrecht.

Lees meer

08

apr.

Buurjongens en GroenCollect: duurzame bedrijven op locatie UW

Op onze locatie bij Utrecht Lunetten biedt UW werkruimte aan twee bedrijven die, net als wij, duurzaamheid heel belangrijk vinden: GroenCollect en Buurjongens. In april is hun komst naar UW symbolisch gevierd met het aanbieden van een verrijdbare schutting van Buurjongens aan UW-directeur Gertjan Stoker.

Lees meer

25

mrt.

Livestream opening vestiging ARGO360 in pand UW op 9 april

Op vrijdagmiddag 9 april openen de Utrechtse wethouders Linda Voortman en Klaas Verschuure de Utrechtse vestiging van ARGO360 in een pand van UW op industrieterrein Lage Weide. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig zijn vanaf je eigen (thuis)werkplek via een livestream op het YouTube-kanaal van UW. De livestream start op 9 april om 16.30 uur.

Lees meer

10

mrt.

Verras uw medewerkers met een boeket van UW Flora op Nationale Secretaressedag

Donderdag 15 april 2021 is het Nationale Secretaressedag. Thuis werkend of op kantoor: een boeket van UW Flora is altijd een welkom cadeau, voor iedereen! Wij maken en bezorgen speciaal voor deze dag actieboeketten vanaf 14,50 euro.

Lees meer

26

feb.

UW behoudt BIO certificaat; “Een teamprestatie om trots op te zijn”

“Op 11 februari zijn we geslaagd voor de hercertificering voor ons BIO certificaat”, meldt een blije en trotse Jan Renger Renes, teamleider van het bedrijfsbureau UW Productie. “Het magazijn van UW, het bedrijfsbureau en de verpakkingsafdeling voldoen aan alle kwaliteitseisen die verbonden zijn aan het certificaat.”

Lees meer

15

feb.

Sociale werkbedrijven WerkwIJSS en UW assembleren vlaggenmasten voor Limeta

De sociale werkbedrijven WerkwIJSS (IJsselstein) en UW (Utrecht) gaan jaarlijks meer dan 600 vlaggenmasten assembleren voor Limeta. Dat hebben de drie bedrijven afgesproken in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Lees meer

10

feb.

UW ontwerpt en maakt 400 hygiënezuilen voor in stembureaus gemeente Utrecht

UW Metaal heeft 400 hygiënezuilen gemaakt in opdracht van de gemeente Utrecht. Inwoners van de gemeente Utrecht kunnen hiermee hun handen desinfecteren als zij op 17 maart hun stem komen uitbrengen tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Lees meer

04

feb.

UW verzorgt volledige assemblage van 1.000 fietsen voor Popal

Medewerkers van UW Metaal assembleren 1.000 fietsen voor onze klant Popal. “We gaan 300 fietsen per maand maken van het model op de foto”, vertelt Arjan Vos, bedrijfsleider Productie.

Lees meer

20

jan.

Jolanda wint 'Gele Wimpel' Jumbo Supermarkt Overkapel; bekijk het filmpje waarin ze verrast wordt

Jolanda werkt nu vijf jaar via UW bij Jumbo Supermarkt Overkapel (Utrecht). Ze heeft in december Jumbo's 'Gele Wimpel' gewonnen en is daar superblij mee. Bekijk het filmpje van het moment dat haar filiaalmanager Jolanda verrast.

Lees meer

14

jan.

Utrechts burgemeester Sharon Dijksma maakt kennis met UW

Sharon Dijksma heeft als nieuwe burgemeester van Utrecht een kennismakingsbezoek gebracht aan UW. In januari heeft zij een aantal afdelingen op de UW-locatie Niels Bohrweg bezocht en met UW'ers gesproken.

Lees meer

18

dec.

UW-directeur Gertjan Stoker bedankt UW-medewerkers in filmpje

Bij UW hebben we een lastig jaar achter de rug. In dit filmpje bedankt UW-directeur Gertjan Stoker de UW-medewerkers voor hun inzet, collegialiteit en flexibiliteit. Ook kijkt hij kort vooruit naar het jaar 2021.

Lees meer

16

dec.

UW scherpt veiligheidsmaatregelen aan vanwege lockdown

Op 14 december 2020 heeft premier Rutte bekendgemaakt dat Nederland in lockdown gaat. Bij UW hebben we onze veiligheidsmaatregelen opnieuw doorgenomen en aanzienlijk aangescherpt om onze medewerkers een veilige werkplek te kunnen blijven bieden. Dit heeft ook gevolgen voor onze externe contacten.

Lees meer

14

dec.

Reportage over leren en werken bij UW Metaal

Een korte reportage over leren en werken bij UW Metaal is uitgezonden in het RTL 4-programma Dit is Holland. De reportage geeft ook een beeld van de diverse producten die we maken, zoals wandmeubels, fietsenrekken en elektrische bakfietsen.

Lees meer

10

dec.

PostNL beloont UW-postbezorgers voor hun inzet met een extraatje voor de feestdagen

Ook de ongeveer 30 UW-medewerkers die dagelijks post bezorgen voor PostNL in Houten hebben een lastig jaar vol aanpassingen achter de rug. En in deze decembermaand hebben ze het weer megadruk. PostNL is heel blij met de inzet van onze mensen en beloonde dat met een welkom extraatje.

Lees meer

07

dec.

Trots op onze medewerkers, blij met waardering van onze klanten

Ook voor UW was 2020 een bijzonder jaar. Vanaf de eerste maatregelen tegen corona in maart hebben we onze werkplekken en werkwijze ingrijpend aangepast. Hierdoor kunnen we op een veilige manier passend werk blijven bieden. Ook onze klanten waarderen het zeer dat we zoveel mogelijk doorgewerkt hebben.

Lees meer

02

dec.

Kerstarrangementen UW Flora

Ook in dit bijzondere jaar wordt het weer kerst. De kerstarrangementen van UW Flora helpen u om 2020 op sfeervolle wijze af te sluiten. Bekijk onze kerstcatalogus voor de mogelijkheden.

Lees meer

30

nov.

Stem op UW-kandidaat Irma Dijkstra bij verkiezingen voor de ‘Minister van de nieuwe economie’

Irma Dijkstra heeft zich namens UW kandidaat gesteld voor de verkiezingen voor de ‘Minister van de nieuwe economie’. Gedurende de hele maand december kun je op haar stemmen op ministervandenieuweeconomie.nl.

Lees meer

18

nov.

Heel blij met op maat gemaakte stalen wandmeubels van UW

De medewerkers van UW Metaal hebben weer een klant blij gemaakt met twee prachtige stalen kasten. De op maat gemaakte kasten zijn geschikt als wandmeubel en als ‘roomdivider’. Op 12 december tussen 15.30 en 16.00 uur wordt een korte reportage over UW Metaal uitgezonden in het RTL 4-programma Dit is Holland.

Lees meer

07

okt.

Banen in de metaal na leerwerktraject bij UW

UW Metaal biedt al een aantal jaren een succesvol leerwerktraject aan mensen die aan de slag willen in de metaal. Na de zomer hebben weer vier door UW opgeleide lassers een contract gekregen bij een werkgever in de metaal.

Lees meer

01

okt.

Wij blijven veilig werken bij UW

Na een mooie zomer en de goede inzet van onze medewerkers om corona buiten de deur te houden, gaan we een nieuwe uitdagende periode in. Aanleiding voor UW-directeur Gertjan Stoker om een nieuw filmpje te maken voor onze medewerkers.

Lees meer

14

sept.

Tekst cao voor de sociale werkvoorziening 2020

De volledige tekst van de cao voor de sociale werkvoorziening is nu beschikbaar. De looptijd is 1 januari 2020 t/m 31 december 2020. Deze cao geldt voor meer dan 800 medewerkers van UW.

Lees meer

07

sept.

Gertjan Stoker algemeen directeur bij UW

De Raad van Commissarissen van UW heeft Gertjan Stoker gevraagd om Wil Peters op te volgen als algemeen directeur van UW. Wil Peters heeft begin september om gezondheidsredenen zijn functie als algemeen directeur neergelegd.

Lees meer

31

aug.

Baan als lasser bij Lamotec na leerwerktraject bij UW

Kibrom Zeru is op 31 augustus begonnen als lasser bij machinebouwer en lasbedrijf Lamotec in Culemborg. Daarvoor heeft Kibrom bijna twee jaar gewerkt bij UW Metaal. Tijdens zijn dienstverband bij UW heeft hij de diploma’s MAG-lassen 1 en 2, VCA (veilig werken) en basisvaardigheden metaal behaald.

Lees meer

17

juli.

Jaarbericht UW 2019

2019 lijkt alweer lang geleden, want wat is er veel gebeurd sindsdien. We kijken in ons Jaarbericht 2019 kort terug op een mooi en dynamisch jaar voor UW.

Lees meer

15

juli.

Sunbeam en UW bevestigen samenwerking in contract

Sunbeam en UW hebben de goede samenwerking bevestigd met een feestelijke contractondertekening met gebak en alcoholvrije bubbels op de werkvloer bij UW. In opdracht van Sunbeam produceert UW ondersteuningssystemen voor zonnepanelen.

Lees meer

02

juli.

Filmpje over veilig werken bij UW

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen verder versoepeld in Nederland. Heel fijn dat er weer steeds meer mogelijk is. Tegelijk is het belangrijk om veilig te blijven werken bij UW. UW'ers Hatice, Ahmed, Loes, John en Gertjan hebben een filmpje gemaakt waarin zij laten zien hoe we nu werken.

Lees meer

02

juni.

UW behaalt Bio certificaat en pakt biologische producten in voor Mattisson Healthcare

Een mooi succes voor ons bedrijfsonderdeel Verpakken: ons verpakkingsbedrijf is geslaagd voor de audit voor het Bio certificaat. Met dit certificaat mogen we biologische producten verpakken voor onze klant Mattisson Healthcare.

Lees meer

15

mei.

Fotoreportage veilig werken bij UW

Nederland komt langzaam weer in beweging. Dat merken wij ook: steeds meer UW-medewerkers gaan weer aan de slag. Wat is het fijn om collega's terug te zien! Dat kan ook veilig, want we hebben onze locaties en manier van werken grondig aangepast.

Lees meer

07

mei.

UW Flora maakt herdenkingskransen voor gemeente Utrecht

UW had ook dit jaar weer de grote eer om de herdenkingskransen voor de gemeente Utrecht te mogen maken.

Lees meer

23

apr.

Videobericht UW-directeur Gertjan Stoker en OR-voorzitter Carmen van der Woude

Het goede nieuws van deze week is dat de basisscholen en kinderopvang na de meivakantie weer opengaan. Premier Rutte heeft verder verteld dat we de komende weken doorgaan op de ingeslagen weg tegen het coronavirus. Als reactie hebben UW-directeur Gertjan Stoker en OR-voorzitter Carmen van der Woude een videobericht opgenomen voor de UW-medewerkers.

Lees meer

22

apr.

Coronavirus-protocol UW

Het kabinet heeft op 21 april bekendgemaakt dat bijna alle maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn verlengd tot en met woensdag 20 mei. Dit betekent dat het ook het coronaprotocol van UW wordt verlengd tot en met in ieder geval 20 mei.

Lees meer

07

apr.

“Samen veilig en duurzaam door de coronacrisis komen”

Nederland blijft voorlopig in de ban van het coronavirus. Het kabinet heeft alle maatregelen verlengd tot en met 28 april. Wat na 28 april gaat gebeuren is nog onzeker. “Ook voor UW en de UW-medewerkers zijn de gevolgen groot”, aldus waarnemend algemeen directeur Gertjan Stoker.

Lees meer

02

apr.

Videobericht aan UW-medewerkers: coronamaatregelen UW verlengd t/m 28 april

De regering heeft besloten om alle maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus te verlengen tot en met dinsdag 28 april. Welke gevolgen heeft dit voor UW en de UW-medewerkers? Waarnemend algemeen directeur Gertjan Stoker vertelt er meer over in een nieuw videobericht aan de UW-medewerkers.

Lees meer

24

mrt.

Videobericht aan medewerkers over hoe UW omgaat met de coronacrisis

Hoe gaat UW om met de coronacrisis? In dit videobericht aan de UW-medewerkers vertelt waarnemend algemeen directeur Gertjan Stoker er meer over. "Ik dank iedereen voor de inzet en betrokkenheid tijdens deze moeilijke tijden."

Lees meer

20

mrt.

Film 'Werken en leren bij UW Groen'

UW Groen is op zoek naar nieuwe medewerkers. Mensen die graag in het groen aan de slag willen, kunnen het werk in de praktijk leren bij ons. We besteden veel aandacht aan praktijkgerichte trainingen en cursussen voor onze mensen.

Lees meer

10

mrt.

UW in beeld 2019

Het lijkt alweer lang geleden, maar 2019 was een mooi en dynamisch jaar voor UW, er is veel gebeurd. Leuk om terug te kijken in dit korte filmpje.

Lees meer

19

feb.

Film 'Beschut werk! Iets voor jou?'

Wil en kan je werken, maar lukt dat niet alleen? Heb je daarbij veel hulp nodig? Iedereen in Utrecht moet die kans op werk krijgen. Ook als je veel ondersteuning en aanpassingen op de werkplek nodig hebt. Misschien is beschut werk iets voor jou. Bekijk het filmpje!

Lees meer

11

dec.

"Meedoen is zo belangrijk"

Felice Ghering en Sandra de Jong werken beiden bij de Universiteit Utrecht. Na een detachering vanuit UW van een jaar (Felice) en twee jaar (Sandra) heeft de universiteit hen in dienst genomen. Tot hun blijdschap! “Meedoen is zo belangrijk, dat je een plek hebt waar je iets kunt betekenen, dat mensen vertrouwen in je hebben”, aldus Felice.

Lees meer

21

nov.

“De ideale baan voor mensen die graag buiten, zelfstandig en in beweging zijn”

Annemoon Wijsmuller werkt sinds ruim een half jaar als postbezorger bij UW. Samen met haar collega’s bezorgt Annemoon post voor PostNL in Houten. UW is op zoek naar uitbreiding van het bezorgteam. Annemoon: “Het zou leuk zijn als er ook meer vrouwen bij komen. Het is een heel fijne groep, ik voelde mij er meteen thuis.”

Lees meer

06

nov.

Wethouders Verschuure en Voortman geven startschot techniekonderwijs op Lage Weide

De Utrechtse wethouders Klaas Verschuure (Mbo, Economische zaken) en Linda Voortman (Werk en inkomen) gaven op 5 november samen met UW-medewerkers en studenten van MBO Utrecht het startschot voor techniekonderwijs op Lage Weide.

Lees meer

14

okt.

Drie door UW opgeleide lassers aan de slag bij QBTEC

Drie door UW opgeleide lassers zijn begin oktober in dienst getreden van het bedrijf QBTEC. QBTEC is producent van professionele frituur- en kookinstallaties en is gevestigd in Woerden. Omar, Kevin en Mohamed zijn blij met hun baan, QBTEC met drie nieuwe goedopgeleide werknemers.

Lees meer

02

okt.

Beleef een fijne kerst met kerstbomen en kerstversiering van UW Flora

Beleef dit jaar een extra fijne en inclusieve kerst en bestel uw kerstbomen en kerstversiering bij UW Flora. Ook voor kunstbomen zijn bedrijven en instellingen bij ons aan het goede adres. Als u dat wenst, kunnen wij de bomen voorzien van kerstversiering.

Lees meer

23

sept.

Filmpje van feestelijke opening bedrijfspand UW op Lage Weide

UW heeft een nieuw bedrijfspand geopend op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide. UW kan nu nog meer werk-leerbanen in de techniek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van de feestelijke opening - met medewerking van wethouder Linda Voortman - is een mooi filmpje gemaakt.  De opening startte met een elektrische-bakfietsrace.

Lees meer

18

sept.

UW opent nieuwe vestiging op Lage Weide: meer mensen opleiden voor werk in de techniek

Minimaal 20.000 fietsen en elektrische bakfietsen per jaar in elkaar zetten en meer mensen opleiden in de techniek. Dat zijn onze ambities met het in gebruik nemen van een nieuw bedrijfspand op Lage Weide. Wethouder Linda Voortman en UW-directeur Wil Peters openden het pand op 17 september samen met twee UW-medewerkers. Ze namen het tegen elkaar op in een elektrische-bakfietsrace.

Lees meer

12

sept.

Filmpje Werken bij UW Schoonmaak: wij zoeken nieuwe collega's!

We hebben een kort filmpje gemaakt over werken bij UW Schoonmaak. Onze medewerkers Nieta en Melvin zijn gefilmd tijdens hun werk in het Stadskantoor van Utrecht. Wij zoeken nieuwe collega's voor Nieta en Melvin.

Lees meer

12

juli.

UW op Facebook

UW is nu ook te volgen op Facebook! Ga naar facebook.com/UWUtrecht en vind ons leuk. Dan kom je meer te weten over het grootste werk-leerbedrijf van Utrecht en over de geweldige mensen die bij ons werken en worden opgeleid.

Lees meer

02

sept.

MBO Utrecht en UW starten samenwerking

300 studenten van de Academie voor Techniek van MBO Utrecht volgen vanaf begin september (praktijk)onderwijs in het gebouw van UW op bedrijventerrein Lage Weide. Hiermee ontstaan mooie kansen voor studenten, docenten en het bedrijfsleven om intensief én inclusief samen te werken. Wethouders Linda Voortman en Klaas Verschuure geven op 5 november het officiële startschot.

Lees meer

26

aug.

Klant: "UW levert uitstekende kwaliteit met stalen kasten"

UW Metaal heeft twee stalen wandmeubels met houten planken gemaakt voor Eva Reinaldo. Eva had zelf het ontwerp voor de meubels gemaakt. Ze is laaiend enthousiast over het resultaat en de service: "Onze welgemeende complimenten!" Wilt u ook stalen kasten laten maken door ons? Neem contact op met ons!

Lees meer

17

juli.

UW jaarbericht 2018: Inclusief organiseren doen we samen

2018 was het jaar waarin we ons 50-jarig bestaan vierden met een hartverwarmend feest. Het was ook het eerste jaar van ons Ondernemingsplan UW 2018-2022. Lees er meer over in het UW jaarbericht 2018.

Lees meer

15

juli.

Samenwerking MBO Utrecht en UW in technische opleidingen

Begin september 2019 starten studenten van de opleidingen Bouwkunde en Engineering van MBO Utrecht hun nieuwe studiejaar in het gebouw van UW. UW en MBO Utrecht gaan elkaar versterken met hun expertise in de (praktijk)opleiding van mensen voor technisch werk.

Lees meer

11

juni.

UW heeft werk-leerbanen in verschillende soorten werk

Bij UW kunnen mensen werken en leren tegelijk. Werkervaring opdoen en volgen van trainingen en opleidingen helpen mensen bij het maken van een volgende stap naar werk dat bij hen past. UW heeft werk-leerbanen in verschillende soorten werk.

Lees meer

06

juni.

Samenwerking onderwijs en UW voor metaalopleidingen

De vraag naar technisch geschoold personeel is groot in de regio. UW gaat de samenwerking aan met verschillende scholen om meer jongeren op te leiden in Metaal. Werkgevers denken mee over de inrichting van de opleidingen, zodat deze goed aansluiten bij wat in de praktijk wordt gevraagd.

Lees meer

21

mei.

Hofclub Werken & Vergaderen maakt graag gebruik van diensten UW

Kantoor- en vergaderconcept Hofclub Werken & Vergaderen opende onlangs een vestiging in het pand van UW op Lage Weide. Oprichter Arnoud van Raak maakt graag gebruik van de diensten van UW: horeca, receptie, schoonmaak, toezicht.

Lees meer

20

mei.

Kennismaken met werken in techniek en bouw tijdens de Techniek Doe Dag

Op zaterdag 22 juni opent UW de deuren voor de regionale Techniek Doe Dag. Op deze dag steken potentiële nieuwe technici zelf de handen uit de mouwen om te ervaren hoe leuk werken in techniek en bouw is. Diverse bedrijven zijn aanwezig met uiteenlopende soorten werk.

Lees meer

28

feb.

“Met UW kom ik verder dan alleen”

André de Ruiter (56) werkt sinds september 2018 bij Colbrand, resultaat van zijn deelname aan het UW-project Maatwerk. Hij werkt er aan de productie van de bekende roze en blauwe geboortemuisjes van… De Ruijter. “Ik ben van de arme tak”, grijnst André. Na jaren een zwervend bestaan geleid te hebben, heeft hij zijn leven weer op orde.

Lees meer

10

jan.

PSO-adviseur Michelle Jongebloet helpt bedrijven bij inclusiever ondernemen

Sinds december 2018 is Michelle Jongebloet gecertificeerd PSO-adviseur. PSO is de afkorting van Prestatieladder Socialer Ondernemen. PSO is een door TNO op wetenschappelijke basis ontwikkelde norm voor inclusief en sociaal ondernemen. Michelle ondersteunt organisaties bij de certificering voor het PSO-keurmerk en bij het socialer en inclusiever ondernemen.

Lees meer

18

dec.

Hofclub Werken & Vergaderen opent locatie in gebouw UW

Hofclub Werken & Vergaderen opent een locatie in het gebouw van UW op industrieterrein Lage Weide te Utrecht. Hofclub kiest bewust voor samenwerking met UW. Het geeft medewerkers en cliënten van UW de kans om werkervaring op te doen in de 'hospitality branche'.

Lees meer

10

dec.

UW plaatst ruim 7 meter hoge kerstboom in Stadskantoor Utrecht

Medewerkers van UW Flora hebben ongeveer 200 kerstbomen geplaatst en opgetuigd bij klanten. Een van de pronkstukken is de boom van ruim 7 meter hoog die in het atrium van het Utrechtse Stadskantoor staat.

Lees meer

03

dec.

Klant Elvee: “UW’ers hebben een topprestatie geleverd”

Wie Elvee zegt, zegt chocola. UW vult per jaar maar liefst 1,5 miljoen verpakkingen met chocolaatjes en bonbons voor Elvee. De maand oktober was een extra drukke maand. Elvee heeft de UW-medewerkers bedankt voor hun inzet tijdens een speciale bijeenkomst bij UW op de Niels Bohrweg.

Lees meer

26

nov.

“Het allerfijnste is het samen werken met collega’s”

UW heeft plek voor nieuwe medewerkers. UW biedt diverse soorten werk aan mensen die onder de Participatiewet of Wajong vallen. Mensen die door een arbeidsbeperking alleen aangepast werk kunnen doen, kunnen bij UW aan de slag via ‘beschut werk’. Pavlina en Hans zijn blij met hun baan bij UW.

Lees meer

16

nov.

Verhaal over UW in AD Utrechts Nieuwsblad

Het AD Utrechts Nieuwsblad heeft een uitgebreid verhaal over UW gepubliceerd. Aanleiding is het 50-jarig bestaan van UW.

Lees meer

08

nov.

UW Groen bestrijdt onkruid milieuvriendelijk met heet water

In opdracht van de gemeente Houten bestrijdt UW Groen onkruid tussen verhardingen, bijvoorbeeld op stoepen. UW Groen gebruikt daarvoor een milieuvriendelijke methode, namelijk de heet-water-techniek WAVE. Heet-water-techniek?

Lees meer

11

okt.

UW viert 50-jarig bestaan; burgemeester Van Zanen zingt op podium

UW bestaat deze maand precies 50 jaar. Dit hebben we op 10 oktober gevierd met een spetterend feest voor medewerkers en oud-medewerkers. Twee van de hoogtepunten: Utrechts burgemeester Jan van Zanen zingt samen met Danny Temming ‘Als ik boven op de Dom sta’ en ‘Utereg m’n stadsie’. En Tineke Schouten stuurde een filmpje als Beppie Lachebek. Bekijk de filmpjes!

Lees meer

08

okt.

Opvallend bestickerde UW-bedrijfsauto’s ingezet bij werving medewerkers voor Groen en Schoonmaak

We hebben veel werk in de schoonmaak van panden en in het groen- en wijkonderhoud. Een aantal UW-bedrijfsauto’s wordt speciaal bestickerd voor het werven van medewerkers.

Lees meer

27

sept.

Geslaagd voor lasopleiding bij metaalafdeling UW en nu een baan in de metaal

In september zijn weer drie deelnemers aan de lasopleiding van de metaalafdeling van UW geslaagd voor hun lasexamen. Nikol is een van hen. Hij is de eerste statushouder die de lasopleiding bij UW gevolgd heeft en heeft nu een baan bij een werkgever in de metaal.

Lees meer

19

sept.

Nieuws rond de Participatiewet op een rij

De afgelopen weken is er veel rumoer rondom de Participatiewet. De kern: hoe kunnen meer mensen met een arbeidsbeperking aan werk geholpen worden? Ook het kabinet beaamt in de miljoenennota dat er meer nodig is. UW zet de informatie voor u op een rij.

Lees meer

28

aug.

UW maakt 25 parkbanken voor landgoed Amelisweerd

De metaalafdeling van UW heeft weer 25 parkbanken gemaakt voor landgoed Amelisweerd. De bankjes zijn speciaal ontworpen voor het Utrechtse landgoed.

Lees meer

02

juli.

"Ik ben echt tevreden over wat ik bij UW gedaan heb"

Basel (27) heeft gewerkt op een werkervaringsplek bij de afdeling Financiën van UW. Dat verliep zo goed dat hij begin juni aan de slag kon op de financiële afdeling van The Colour Kitchen. Basel is 2,5 jaar geleden gevlucht uit Syrië.

Lees meer

11

juni.

UW-directeur Wil Peters: "Krachten bundelen voor inclusieve arbeidsmarkt Utrecht"

Begin juni is het Utrechtse coalitieakkoord ‘Utrecht: ruimte voor iedereen’ gepresenteerd. In het akkoord vraagt de coalitie expliciet aan bedrijfsleven, UWV en UW om samen met de gemeente nieuwe vormen van samenwerking te ontwikkelen. De energie en ambitie waarvan dit akkoord getuigt spreekt UW-directeur Wil Peters bijzonder aan.

Lees meer

07

juni.

UW zoekt kandidaten voor werk in groen en schoonmaak

We zijn op zoek naar kandidaten die onder de Participatiewet of de Wajong vallen en bij UW aan de slag willen. UW heeft met name veel werk in het buitenonderhoud (onderhoud groenvoorziening en openbare ruimte) en in de schoonmaak. 

Lees meer

31

mei.

Assemblage vlaggenmasten voor Limeta op metaalafdeling UW

UW gaat circa 400 vlaggenmasten per jaar assembleren voor het bedrijf Limeta. Limeta-directeur / eigenaar Jacqueline van der Weijden en UW-directeur Wil Peters hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Lees meer

02

mei.

UW pakt meer chocolade in voor Elvee

UW pakt chocolade in voor Elvee. “Elvee levert duurzaam geproduceerde chocolade in diverse varianten bij ons aan, wij verpakken ze vervolgens in verschillende soorten doosjes en zakjes”, vertelt UW-accountmanager Pascal Somer.

Lees meer

28

mrt.

“Iedereen kan wel iets dat een ander niet kan”

Angelique Slaghekke werkt sinds augustus 2017 met veel plezier als assistent-coördinator bij Buurtwerkkamer TOP, een van de drie Buurtwerkkamers in Utrecht. Angelique is er gekomen via het UW-project Maatwerk. "Ze is uit het goede hout gesneden", aldus coördinator Juriaan Otto.

Lees meer

19

mrt.

Audits ISO, VCA en Groenkeur positief verlopen; UW behoudt kwaliteitscertificaten

De afgelopen periode zijn er audits geweest bij UW voor de kwaliteitscertificaten ISO 9001-2015, VCA** en Groenkeur. Het resultaat: UW heeft de zaken op orde en mag de certificaten blijven voeren.

Lees meer

15

feb.

Interviews met UW-directeur Wil Peters over werkgeluk en zijn ambities met UW

In het SW-Journaal van februari staat een uitgebreid interview met UW-directeur Wil Peters. Eerder dit jaar werd hij ook geïnterviewd op de sofa van Dr. Freund. Wil Peters is nu ruim een half jaar algemeen directeur bij UW. Zijn ambitie: UW als beste participatiebedrijf van Nederland.

Lees meer

13

feb.

Door UW opgeleide lassers aan de slag bij werkgevers in de regio

Vijf deelnemers aan de lasopleiding van UW hebben hun officiële lasdiploma in ontvangst genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst. Drie van hen zijn reeds als lasser c.q. metaalbewerker aan de slag bij werkgevers in de regio Utrecht.

Lees meer

24

nov.

"Werk is belangrijk voor iederéén"

Utrechts grootste werkgever (UMC Utrecht) en grootste sociale werkbedrijf (UW) werken samen. Er werken nu meer dan 40 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het ziekenhuis. "Het wordt steeds normaler dat een groep meedoet die lang langs de zijlijn heeft gestaan.”

Lees meer

15

nov.

Dress for Success Utrecht opent winkel in pand UW

Dress for Success Utrecht en UW gaan samenwerken. Dress for Success heeft op 20 november een winkel geopend in een ruimte met eigen ingang op de UW-locatie Niels Bohrweg 121 (Lage Weide).

Lees meer

06

nov.

UW Groen zet nieuwe bladzuigwagen in tijdens bladcampagne

De herfst heeft zijn werk weer gedaan: stoepen en straten, plantsoenen en parken zijn bezaaid met blad. Om overlast te voorkomen laat de gemeente Utrecht het blad opruimen. In de wijken Kanaleneiland en Lunetten zet UW Groen een gloednieuwe bladzuigwagen in tijdens de bladcampagne.

Lees meer

05

okt.

Baan als lasser bij bedrijven voor deelnemers metaalopleiding UW

Eind 2016 is een groepje jonge medewerkers gestart op de metaalafdeling van UW. Na afronding van hun opleidingen bij UW hebben drie van hen inmiddels een baan als lasser bij bedrijven in de regio, twee anderen zijn bijna klaar om de stap naar een bedrijf te maken.

Lees meer

11

sept.

Grootste zonnepanelendak van Nederland met frames gemaakt door UW

Bij het bedrijf Scania Production Zwolle wordt het grootste zonnepanelendak van Nederland aangelegd. De frames van de ongeveer 22.000 zonnepanelen zijn gemaakt door en bij UW.

Lees meer

04

sept.

UW kan meer werk aan met nieuwe sealmachine

Op de sealafdeling van UW werken medewerkers met een nieuwe sealmachine. “Met de vorige machine moest meer met de hand gebeuren, nu verloopt het proces automatisch”, vertelt werkleider Christiaan van der Burg. De productiecapaciteit is meer dan verdubbeld en de medewerkers zijn er blij mee.

Lees meer

19

juli.

Video-impressie van training 'leidinggeven aan medewerkers met een arbeidsbeperking'

UW heeft een training ontwikkeld voor mensen die in hun bedrijf of organisatie leiding geven aan mensen met een arbeidsbeperking. Van de training die onlangs is gegeven, is een video-impressie gemaakt.

Lees meer

19

juni.

"Ondanks mijn leeftijd is het toch gelukt"

Rita van Rossem is eind december 2016 gestart bij de Werktraining van UW. Na haar deelname aan de Werktraining is Rita in maart aan de slag gegaan in een reguliere baan als chauffeur groepsvervoer. UW-consulent Hafid el Hadia heeft Rita begeleid in haar traject.

Lees meer

15

juni.

1.287 zonnepanelen op dak UW-pand; frames gemaakt door UW

Op het dak van het UW-pand op industrieterrein Lage Weide liggen 1.287 zonnepanelen. “Deze duurzame manier van energie produceren past bij UW als maatschappelijke onderneming”, aldus manager Financiën Gertjan Stoker. De frames zijn gemaakt door UW-medewerkers.

Lees meer

07

juni.

Snoepflessen vullen gaat makkelijker en sneller met nieuwe weeg- en vulmachine

Bij de verpakkingsafdeling van UW is een weeg- en vulmachine in gebruik genomen. De machine wordt gebruikt om flessen te vullen met diverse soorten snoep. Vulmedewerker Remco: “Het vullen van de flesjes gaat makkelijker en sneller, en je hoeft minder te tillen.”

Lees meer

23

mei.

UW-medewerkers onderhouden hanging baskets en bloemtorens in Utrecht

Ze zijn ook dit jaar weer in de hele stad Utrecht te bewonderen: de fleurige hanging baskets en bloemtorens. De baskets aan lantarenpalen en torens bij winkelcentra worden onderhouden door medewerkers van UW Flora.

Lees meer

03

mei.

Zes mensen via UW in dienst bij U-stal

Zes deelnemers aan de Werktraining van UW werken sinds februari 2017 in fietsenstallingen van U-stal. “Na twee maanden Werktraining bij UW en een proefplaatsing bij U-stal, heeft U-stal ze in dienst genomen”, vertelt UW-consulent Hafid el Hadia.

Lees meer

25

apr.

Nieuwe bedrijfsauto’s UW: zuiniger en minder uitstoot

De afgelopen maand heeft UW in totaal 15 nieuwe bedrijfsauto’s in gebruik genomen. De lease-auto’s voldoen met hun Euro 6-motoren aan de hoogste Europese eisen tegen uitstoot van schadelijke stoffen. Om het brandstofverbruik te beperken is gekozen voor motoren die geschikt zijn voor korte ritjes.

Lees meer

05

apr.

Jobcarving door UW bij RVO.NL: “De afdeling heeft enorm aan efficiency gewonnen”

Door jobcarving werkt Sylvia de Jager al ruim een jaar bij RVO.NL, een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Haar leidinggevende Martijn Voerman is blij met Sylvia.

Lees meer

28

mrt.

UW heeft 180 stembureaus gemeente Utrecht ingericht en uitgeruimd

Op 15 maart heeft Nederland een nieuwe Tweede Kamer gekozen. UW heeft in de twee dagen voor de verkiezingen alle 180 stembureaus in de gemeente Utrecht ingericht en na de verkiezingen ook weer uitgeruimd in twee dagen. Van deze megaklus is een fotovideo gemaakt.

Lees meer

09

mrt.

UW monteert 500.000 lantaarnpaalslotjes voor Megafa

UW en Megafa hebben afgesproken dat UW de komende drie jaar maar liefst 500.000 slotjes voor lantaarnpalen gaat maken voor Megafa. Het werk gebeurt op speciaal door UW ontwikkelde montagetafels.

Lees meer

21

feb.

Klanten en relaties bezoeken gerenoveerd UW-pand

Na onze medewerkers en hun familie was het de beurt aan onze klanten en relaties om het gerenoveerde UW-pand op Lage Weide te komen bekijken. Ook zij toonden zich enthousiast over het eindresultaat.

Lees meer

20

feb.

UW leidt medewerkers op voor reguliere banen in de metaal

Op de metaalafdeling van UW wordt een aantal medewerkers voorbereid op werken in de metaalbranche. Ze doen werkervaring op in diverse gangbare technieken en volgen opleidingen. De eersten zijn klaar om de stap naar een reguliere baan te maken.

Lees meer

16

feb.

UW biedt training aan leidinggevenden van medewerkers met een arbeidsbeperking

Leidinggeven aan - en begeleiden van - mensen met een arbeidsbeperking kan vragen oproepen. Waaruit moet de begeleiding bestaan? Waar doe ik goed aan? UW heeft een training voor leidinggevenden ontwikkeld.

Lees meer

02

feb.

Nieuwe bedrijfsruimte voor schoonmakers en postbezorgers UW in Houten

Ongeveer 60 medewerkers van UW maken dagelijks de gebouwen van de gemeente Houten schoon en bezorgen in een groot deel van Houten de post. Houtens wethouder Kees van Dalen heeft een nieuwe bedrijfsruimte voor de UW'ers geopend.

Lees meer

16

dec.

Industrieel erfgoed de Werkspoorkathedraal werkt samen met UW

De Werkspoorkathedraal is een evenementenlocatie in het Werkspoorkwartier. UW-medewerkers houden er de omgeving schoon. De metaalafdeling van UW heeft 14 ‘fietsnieten’ gemaakt en geplaatst.

Lees meer

05

dec.

UW monteert 25 zitbanken voor landgoed Amelisweerd

Medewerkers van de metaalafdeling van UW hebben 25 zitbanken in elkaar gezet. De banken worden door de gemeente Utrecht geplaatst op landgoed Amelisweerd.

Lees meer

30

nov.

Aftermovie Feest van de Techniek 2016

UW heeft meegedaan met het Feest van de Techniek 2016. Ongeveer 1.000 leerlingen van Utrechtse opleidingen voor vmbo en praktijkonderwijs bezochten bedrijven op industrieterrein Lage Weide, waaronder UW. Er is een korte film gemaakt van het event.

Lees meer

16

nov.

UW helpt statushouders bij oriënteren op werk

UW helpt statushouders in de gemeentes Utrecht en Ouder-Amstel bij het oriënteren op werk. De meesten zijn vluchtelingen die een verblijfstatus hebben gekregen in Nederland. Zij bezoeken verschillende bedrijven en krijgen ook trainingen van UW.

Lees meer

15

nov.

Via UW aan het werk bij werkgevers

UW helpt al bijna 50 jaar mensen aan werk. Sinds de invoering van de Participatiewet zoekt UW daarbij nog nadrukkelijker de samenwerking met werkgevers. Jan Beekman is na een periode werken en leren bij UW in dienst bij het schoonmaakbedrijf van André Daalhuizen, tot volle tevredenheid van beiden.

Lees meer

11

nov.

Vmbo-leerlingen bezoeken UW tijdens Feest van de Techniek

Ongeveer 100 leerlingen van diverse Utrechtse opleidingen voor vmbo en praktijkonderwijs zijn op bedrijfsbezoek geweest bij de metaal- en montageafdeling van UW. Zij deden dit in het kader van het Feest van de Techniek.

Lees meer

16

sept.

"Koudwatervrees is nergens voor nodig"

Met ondersteuning van UW biedt het viersterrenhotel NH Utrecht werkplekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Martine Conings van NH Utrecht en Harrie Lantinga van UW vertellen erover in het zakenmagazine Utrecht Business.

Lees meer

01

sept.

Boekje cao Sociale Werkvoorziening 2015 - 2018

De huidige cao voor de Sociale Werkvoorziening loopt van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2018. Onlangs is het cao-boekje verschenen.

Lees meer

23

juni.

UW'ers verpakken 560.000 zakken chips in 140.000 tassen

Medewerkers van een de verpakkingsafdelingen van UW werken aan een grote klus voor onze klant PepsiCo. Samen verpakken ze 560.000 zakken chips in 140.000 ‘voordeeltassen’, vier zakken chips per tas.

Lees meer

13

juni.

UW informeert leveranciers over dienstverlening

UW heeft begin juni een bijeenkomst voor leveranciers van UW georganiseerd. Doel was onze leveranciers op een inspirerende manier te informeren over - en te interesseren voor - de brede dienstverlening van UW.

Lees meer

01

juni.

Aan het werk bij UMC Utrecht

Wafa Ali is een van de ongeveer 30 medewerkers met een arbeidsbeperking die door UW zijn gedetacheerd bij het UMC Utrecht. Daar is zij inmiddels uitgegroeid tot steun en toeverlaat van veel collega's. In een korte video vertellen Wafa en het ziekenhuis over hun ervaringen.

Lees meer

25

mei.

UW'ers geïnterviewd door Omroep Houten

Een aantal UW-medewerkers is geïnterviewd in De Kracht van Houten, een radioprogramma van Omroep Houten. Thema van de uitzending op 24 mei was 'werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'.

Lees meer

12

mei.

UW Flora beplant dakterrassen Stadskantoor Utrecht

Op drie terrassen van het Stadskantoor van de gemeente Utrecht staan 24 zitbanken die tevens plantenbakken zijn. Medewerkers van UW Flora hebben deze zitbanken voorzien van planten.

Lees meer

19

apr.

UW maakt gebouwen gemeente Houten schoon

UW maakt ook de komende drie jaar de gebouwen van de gemeente Houten schoon. De gemeente is zeer tevreden over een pilot met UW. Na een aanbesteding is besloten de samenwerking voort te zetten.

Lees meer

13

apr.

Werkgevers bijgepraat over Participatiewet en banenafspraak tijdens ontbijt bij UW

Tijdens een ontbijt bij UW hebben 50 werkgevers zich laten informeren over Participatiewet, banenafspraak en over hoe UW hen hierin kan ondersteunen. Tv-presentatrice Lucille Werner vertelde over haar eigen ervaringen.

Lees meer

29

mrt.

Planten zijn goed voor luchtkwaliteit in gebouwen

Planten in werkruimtes hebben een positief effect op de luchtkwaliteit, akoestiek en het welbevinden van medewerkers. Diverse onderzoeken tonen dat aan. Klanten van UW Flora kiezen steeds vaker bewust voor luchtzuiverende planten.

Lees meer

14

mrt.

Handig voor werkgevers: Subsidiecalculator en Regelhulp Premiekortingen

Wilt u als werkgever snel weten voor welke subsidies, premiekortingen en andere regelingen u in aanmerking komt als u iemand in dienst neemt? De Subsidiecalculator en de Regelhulp Premiekortingen kunnen u helpen.

Lees meer

08

feb.

Werk voor Wajongers bij Wilhelmina Kinderziekenhuis

Vier Wajongers hebben begin februari een arbeidscontract gekregen bij UW. Zij werken bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van UMC Utrecht). Indien nodig ontvangen zij begeleiding door een jobcoach van UW.

Lees meer

06

jan.

UW richt de stembureaus in voor gemeente Utrecht

Met ingang van de eerstvolgende verkiezingen (het ‘Oekraïne-referendum’ op 6 april 2016) verzorgt UW de inrichting van alle stembureaus in de gemeente Utrecht. Ook plaatst UW alle grote houten aanplakborden.

Lees meer

10

dec.

Ron uitgeroepen tot Utrechts conciërge van het jaar 2015

Ron de Krieger is uitgeroepen tot conciërge van het jaar 2015 in Utrecht. Ron is conciërge op basisschool De Schakel in de Utrechtse wijk Overvecht. Hij is er gedetacheerd door UW. Er werken meer dan 40 conciërges via UW bij scholen in Utrecht.

Lees meer

02

nov.

Toelichting op Wet banenafspraak en quotumheffing

Participatiewet en sociaal akkoord zijn bijna een jaar geleden in werking getreden. Wat houden de banenafspraak over meer werk voor mensen met een arbeidsbeperking en de quotumheffing precies in voor werkgevers?

Lees meer

24

sept.

Serie korte films over de dienstverlening van UW

Er is een serie korte films gemaakt over de brede dienstverlening van UW. Bijvoorbeeld over social return, detacheringen, groenonderhoud, verpakken en functiecreatie.

Lees meer

26

aug.

UW maakt en plaatst fietsenrekken voor HKU

Metaal-medewerkers van UW hebben 60 meter fietsenrekken gemaakt voor HKU. Hun collega's van UW Groen hebben de rekken geplaatst.

Lees meer

13

aug.

UW Flora legt palmentuin aan in Stadskantoor Utrecht

In het Utrechtse Stadskantoor heeft UW Flora een palmentuin aangelegd.

Lees meer

01

juli.

Een betaalde baan voor meer mensen door intensivering samenwerking UW en U-stal

UW en U-stal hebben afgesproken om de huidige samenwerking te intensiveren. Het doel is om samen meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit de stad en regio Utrecht aan een betaalde baan te helpen.

Lees meer

15

dec.

Nauwe samenwerking catering UW en Albron

"Doordat UW en Albron de krachten bundelen, kunnen meer mensen bij UW on the job getraind worden voor het werk in de catering."

Lees meer

23

okt.

UW maakt 52 fietsenrekken voor de gemeente Houten

Zagen, buigen, lassen: UW-medewerkers van de afdeling metaal maken de fietsenrekken helemaal zelf in hun werkplaats op de locatie Niels Bohrweg.

Lees meer

15

sept.

UW helpt werkgevers bij invulling geven aan Participatiewet en sociaal akkoord

Participatiewet gaat in per 1 januari 2015. Dan wordt ook sociaal akkoord van kracht.

Lees meer

10

sept.

Nieuw Stadskantoor Utrecht biedt werk aan UW-medewerkers

UW maakt schoon, levert en verzorgt planten en onderhoudt koffiemachines.

Lees meer

04

aug.

32 UW-medewerkers behalen AKA-diploma

32 UW-medewerkers geslaagd voor hun AKA-opleiding.

Lees meer

29

juli.

Fietsenrekken voor fietsgemeente Utrecht gemaakt door UW

In juli heeft UW de eerste fietsenrekken geleverd aan de gemeente Utrecht.

Lees meer

24

juni.

Film over groepsdetachering voor werkgevers, gemeenten en SW-bedrijven

Opnames bij klant UW in Locus-film over groepsdetachering.

Lees meer

13

jan.

UW biedt tijdelijke vervangende werkplek voor uitgevallen medewerkers

Leaflet gemaakt over tijdelijke vervangende werkplekken bij UW.

Lees meer

02

juni.

PostNL en UW verlengen contract postbezorging in Houten

Contract verlengd: UW-medewerkers blijven post bezorgen in Houten.

Lees meer

12

mei.

Korte film over samenwerking UW en Makro

UW is vorig jaar een samenwerking gestart met Makro.

Lees meer

12

mrt.

Nieuw UW-leaflet voor werkgevers over jobcarving en functiecreatie

Zijn medewerkers naast hun hoofdtaken - te - veel bezig met eenvoudige bijtaken? Jobcarving of functiecreatie biedt uitkomst.

Lees meer

10

feb.

Gemeente Amersfoort kiest weer voor UW Flora

De gemeente Amersfoort gunt het onderhoud van de interieurbeplanting opnieuw aan UW Flora na een aanbesteding.

Lees meer

22

jan.

Officiële erkenning voor UW als jobcoachorganisatie

UW biedt goede begeleiding aan mensen die aan de slag zijn gegaan bij een werkgever en daarbij ondersteuning nodig hebben.

Lees meer

15

nov.

90 UW-medewerkers geslaagd voor hun AKA-opleiding

Wethouder Hans Spigt reikt AKA-diploma's uit aan 90 UW'ers

Lees meer

14

nov.

Hoe een groepsdetachering werkt; film over samenwerking UW en PenTec

Sinds twee jaar werken dagelijks gemiddeld 25 UW-medewerkers in een groepsdetachering bij het bedrijf PenTec te Woerden.

Lees meer

11

feb.

UW-medewerkers maken lipdub op lied Marco Borsato

UW-medewerkers 'dromen, durven, doen en delen'.

Lees meer