Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Buurjongens en GroenCollect: duurzame bedrijven op locatie UW

Op onze locatie bij Utrecht Lunetten biedt UW werkruimte aan twee bedrijven die, net als wij, duurzaamheid heel belangrijk vinden: GroenCollect en Buurjongens. In april is hun komst naar UW symbolisch gevierd met het aanbieden van een verrijdbare schutting van Buurjongens aan UW-directeur Gertjan Stoker.

De schutting is helemaal gemaakt door Walter, een UW-medewerker die werkt bij Buurjongens.

Buurjongens maakt allerlei soorten en maten bijzondere houten schuttingen, banken en bloembakken. Hun producten zijn geschikt voor tuinen, (horeca)terrassen, balkons, gevels, pleinen, enzovoort. Deels verwerken ze gebruikt hout in hun producten, dat hiermee een nieuwe bestemming krijgt. Met hun producten wil Buurjongens de woonomgeving groener en plezieriger maken, en biodiversiteit bevorderen.

Op de foto: Nico Langeveld (Buurjongens), Kim Sauselé (GroenCollect), Philippe Troost (GroenCollect), Max Starr (Buurjongens), Gerrit Rijnbergen (UW) en Gertjan Stoker (UW)

GroenCollect is al iets langer actief op onze locatie. Het bedrijf haalt restproducten op bij met name horecabedrijven, bijvoorbeeld koffiedrab en fruitschillen, maar ook restanten bij bloemenwinkels. Het levert deze restproducten aan andere bedrijven, die het verwerken in nieuwe producten. GroenCollect zamelt ook lege kunststof ‘KeyKegs’ (drankcilinders) in bij de horeca voor verwerking in andere producten.

Bedrijven passen goed bij UW

Bij beide bedrijven werkt een medewerker van UW. Als de activiteiten toenemen, kunnen er meer mensen via UW aan het werk. UW-directeur Gertjan Stoker: “Buurjongens en GroenCollect passen heel goed bij UW: ook wij vinden werken aan duurzaamheid en een circulaire economie belangrijk, in combinatie met werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij helpen beide bedrijven graag verder.”

 

Een schutting van Buurjongens, gemaakt door UW-medewerker Walter.

(Foto’s Norbert Waalboer Fotografie)