18 april is het secretaressedagverras jouw collega met een mooi geschenk of boeket van usociaal.nl

Nieuws

Blij en gelukkig in de keuken van Resto VanHarte

“Trots en blij was ik met de uitnodiging van mijn kandidaat Li Yen voor een etentje bij WereldRestodag in Leidsche Rijn. Deze stond in het teken van de Chinese cultuur. De sfeer was gezellig en het eten was erg lekker”, vertelt Ahmed Haireche, consulent bij UW Arbeidsontwikkeling.

“Li Yen heeft op die dag samen met zijn collega-vrijwilligers Chinees eten bereid onder leiding van de chef-kok van Resto VanHarte. Het eten werd geserveerd in een cultureel sausje in de vorm van een quiz over de Chinese cultuur. Het was duidelijk dat de vrijwilligers liefde als hoofdingrediënt hebben gebruikt voor het eten.” Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar aan de eettafel in hun gezellige buurtrestaurants.

“Ik vond het erg mooi om Li Yen te zien schitteren tussen de overige vrijwilligers”, aldus Ahmed. “In de keuken was hij overduidelijk in zijn element. Om te kunnen werken moest hij eerst allerlei randvoorwaarden op orde krijgen. Daarvoor was hij door de gemeente Utrecht aangemeld voor een reïntegratietraject bij UW. Samen met het Buurtteam Rivieren- en Dichterswijk heb ik hem kunnen ondersteunen bij zijn reïntegratie. Binnen UW heeft hij geleidelijk zijn beschikbaarheid voor werk opgebouwd en bestendigd. Sinds juli levert hij een belangrijke bijdrage aan de voorbereidingen van de gerechten bij Resto VanHarte. Het vrijwilligerswerk past goed bij zijn werkervaring uit het verleden en zijn beschikbaarheid voor werk.”

“Li Yen is zichtbaar blij en gelukkig met zijn rol. Deze keer mocht ik niet betalen van hem. De volgende keer hoop ik hem te mogen trakteren.”