18 april is het secretaressedagverras jouw collega met een mooi geschenk of boeket van usociaal.nl

Nieuws

UW kan meer werk aan met nieuwe sealmachine

Op de sealafdeling van UW werken medewerkers met een nieuwe sealmachine. “Met de vorige machine moest meer met de hand gebeuren, nu verloopt het proces automatisch”, vertelt werkleider Christiaan van der Burg. De productiecapaciteit is meer dan verdubbeld en de medewerkers zijn er blij mee.

Hoe werkt de nieuwe machine? Christiaan: “Met de oude machine moest meer met de hand gebeuren: eerst handmatig folie wikkelen om bijvoorbeeld een tray met flesjes, dan het folie afsnijden en de tray in de machine zetten.” De nieuwe machine werkt eenvoudiger en sneller. Je zet de tray met flesjes op de band, de machine zelf wikkelt de tray in folie en trekt het folie vervolgens strak door het te verhitten tot ongeveer 165 graden. Aan het eind van de band kan het product ook nog gekoeld worden, als dat nodig is voor een strakker resultaat. Vervolgens plakt een medewerker een etiket op de tray en zet het op een pallet. In principe kun je de nieuwe machine dus bedienen met twee medewerkers.”

“Met de nieuwe machine kunnen we onze dagelijkse sealproductie makkelijk verdubbelen. Door deze investering kunnen we als UW meer werk aan en daardoor betaalt de machine zichzelf terug. We gebruiken de machine onder meer voor het sealen van trays met blikjes, snoepflessen en waterflesjes voor een aantal grote klanten.” UW-accountmanager Pascal Somer is blij met de nieuwe machine: “We kunnen klanten nu nog sneller en beter bedienen, vooral als het om grote opdrachten gaat.”

Als werkleider van de afdeling Verpakken was Christiaan betrokken bij de aanschaf van de nieuwe machine. “We hebben allereerst gekeken naar onze medewerkers”, vertelt Christiaan. “De gemiddelde leeftijd is gestegen en blijft stijgen de komende jaren doordat er geen nieuwe Wsw-medewerkers meer in dienst kunnen komen als gevolg van de invoering van de Participatiewet. Daardoor dreigt het werk zwaarder te worden voor onze mensen, zeker het tillen wordt een probleem. De nieuwe sealmachine is een goed hulpmiddel voor onze medewerkers. Door bovendien gebruik te maken van heftafels, kan er op hoogte gewerkt worden en hoeven mensen minder te bukken en te tillen.”

Snel, veilig, makkelijk
Wat vinden de medewerkers van de nieuwe machine? Christiaan: “De medewerkers hebben er echt naar uit gekeken. Ze zijn er blij mee: de machine werkt snel, veilig en is makkelijk te bedienen. Het product komt er ook mooi uit, ook dat vinden onze medewerkers belangrijk.”

 

UW-medewerkers bij de nieuwe sealmachine, van links naar rechts: Patrick, werkleider Christiaan, Martin en Marco.

In het voorjaar heeft UW tevens een nieuwe weeg- en vulmachine in gebruik genomen bij Verpakken. Ook deze machine is aangeschaft om het werk lichter te maken voor de medewerkers en tegelijk de productiecapaciteit te vergroten.