Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Sociaal jaarverslag UW 2021

Ook het jaar 2021 is ingekleurd door corona. UW heeft steeds ingezet op het bieden van veilige leerwerkplekken voor onze medewerkers en kandidaten. Onze ervaringen uit het eerste jaar hielpen daarbij, net als de onverminderde inzet en flexibiliteit van onze medewerkers, die een groot compliment verdienen. Hierdoor konden klanten, samenwerkingspartners en gemeente Utrecht blijven rekenen op UW.

In 2021 hebben we onszelf twee zogenaamde Waanzinnig Belangrijke Doelen gesteld: verhogen van de instroom van nieuwe medewerkers en verhogen van de opbrengsten uit onze producten en diensten.

  • Om de omvang en slagkracht van ons bedrijf minimaal op peil te houden is het belangrijk dat er jaarlijks voldoende nieuwe medewerkers aan de slag gaan op leerwerkplekken. We hebben daarom geïnvesteerd in het werven en op een goede wijze laten instromen van nieuwe mensen.
  • Voor de uitvoering van onze kerntaken – het bieden van passend werk en ontwikkelingsmogelijkheden – hebben we voldoende en divers werk nodig. Daarom hebben we ook geïnvesteerd in de relaties met bestaande klanten en het benaderen van potentiële nieuwe klanten.

Samen werken aan een onbeperkte Utrechtse arbeidsmarkt

We werken graag en veel samen met organisaties en bedrijven bij het realiseren van onze droom: dat iedereen in Utrecht mee kan werken naar vermogen. In 2021 zijn we met ARGO360 en The Colour Kitchen gezamenlijke leerwerktrajecten gestart. We hebben het event ‘Utrecht werkt voor Utrecht – voor een onbeperkte Utrechtse arbeidsmarkt’ georganiseerd met ondernemers en ketenpartners. Samen met de gemeente Utrecht hebben we ‘de ontwikkelbaan’ opgezet. En we hebben met alle samenwerkingspartners in de ADSU (Aan de slag in Utrecht) een nieuw convenant afgesloten.

In het Sociaal jaarverslag UW 2021 (pdf) geven we een korte terugblik in tekst en cijfers op weer een bijzonder jaar.

We bedanken al onze medewerkers voor hun inzet en veerkracht, en onze klanten en samenwerkingspartners voor hun onverminderde vertrouwen in en betrokkenheid bij UW.