Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

UW Groen onderdeel tentoonstelling in Centraal Museum: “Dit is uniek”

In het Utrechtse Centraal Museum is tot 9 januari de tentoonstelling ‘De botanische revolutie; Over de noodzaak van kunst en tuinieren’ te zien. In de mooie museumtuin staat een bijzondere keet van UW Groen. In en op de keet zijn dagelijks een presentatie en filmpje met UW Groen-medewerkers Patrick en Gijs te zien, gemaakt door de Franse kunstenaar Cécile Espinasse. In het voorjaar liep zij een aantal weken mee met de groenploeg van beide UW’ers. Gijs en Patrick houden spreekuren voor bezoekers in het museum en in de tuin bij de keet.

“Geweldig om te doen”

Tijdens hun spreekuur in het museum beantwoorden Gijs en Patrick vragen over groen in de stad. Dit kunnen vragen zijn over je eigen tuin, zoals wat je tegen beestjes kunt doen of hoe je onkruid kunt herkennen. Het kunnen ook vragen zijn over het werk van Gijs en Patrick in het groenonderhoud. “Ik vind dit geweldig om te doen, dit is uniek”, aldus Gijs, rechts op de foto hieronder. Patrick: “En vooral dat het in het Centraal Museum is! Wie had dat gedacht.”

Tekst loopt door onder de foto.

Filmpje met Gijs en Patrick dagelijks te zien in de keet

In opdracht van het Centraal Museum liep kunstenaar Cécile Espinasse in het voorjaar mee met Gijs en Patrick. Zo leerde Cécile over hun dagelijkse werk. Samen gingen ze op zoek naar een andere manier om voor het groen te zorgen, waarbij zij ook keken naar wat er lokaal groeit en wat een buurt nodig heeft. Ook de kennis, wensen en ervaringen van de Groen-medewerkers werden hierin meegenomen. Op basis hiervan heeft Cécile een presentatie voor het museum ontwikkeld. Deze presentatie (met filmpje met Gijs en Patrick) is dagelijks tussen 11.00 en 17.00 uur gratis te zien in en op de keet van UW Groen in de museumtuin. Op maandagen is het museum gesloten.

Voor het spreekuur van 8 oktober (van 13.00 tot 15.00 uur) van Gijs en Patrick in het museum kun je kaartjes bestellen op www.centraalmuseum.nl. Op 29 september en 20 oktober zijn beide UW’ers tussen 13.00 en 15.00 uur bij de keet in de museumtuin om vragen te beantwoorden. De toegang tot de museumtuin met de keet van UW Groen is gratis.

Op en in de keet is een presentatie van kunstenaar Cécile Espinasse te zien.

In de keet draait de hele dag een door Cécile Espinasse gemaakte film met Gijs en Patrick in de hoofdrol.

De keet van UW Groen in de prachtige museumtuin.

(Foto’s: Norbert Waalboer Fotografie)