Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Utrecht werkt voor Utrecht – voor een onbeperkte Utrechtse arbeidsmarkt

Meer dan 20 van onze belangrijke stakeholders zijn op 12 november naar UW gekomen voor het event ‘Utrecht werkt voor Utrecht – voor een onbeperkte Utrechtse arbeidsmarkt’. Met ondernemers en ketenpartners hebben we verkend hoe wij de komende jaren samen kunnen zorgen voor werkgelegenheid voor Utrechters die ook in een florerende economie langs de kant staan. Esther Vergeer, zevenvoudig Paralympisch kampioen rolstoeltennis en chef de mission van TeamNL op de Paralympische spelen in Tokio, opende de bijeenkomst met haar persoonlijke verhaal.

Zij maakte indruk met haar persoonlijke verhaal over het overwinnen van tegenslagen en het werken aan je doelen. Esther nam daarna deel aan de brainstormsessies en begeleidde de gezamenlijke afsluiting. (Tekst loopt door onder de foto.)

Een onbeperkte Utrechtse arbeidsmarkt, die plek biedt aan iedereen die kan en wil werken, daar willen we samen voor gaan. Goed voor de werkgelegenheid en goed voor het ondernemersklimaat in Utrecht. Utrechts wethouder Linda Voortman (foto hieronder) nam deel aan de sessies en was blij met het initiatief van UW om partijen bij elkaar te brengen rondom dit thema. (Tekst loopt door onder de foto.)

UW-directeur Gertjan Stoker nodigde Esther Vergeer uit om over een half jaar terug te komen voor de eerste concrete resultaten. Wordt vervolgd!

Michelle Jongebloet (manager Arbeidsontwikkeling), Esther Vergeer, André van Schie (voorzitter Raad van Commissarissen UW) en UW-directeur Gertjan Stoker

De bijeenkomst werd afgesloten met een lunch in het bedrijfsrestaurant van UW. The Colour Kitchen verzorgde de lunch. UW en The Colour Kitchen zijn in mei 2021 samen een leerwerkbedrijf catering/horeca gestart op locatie van UW.

(Norbert Waalboer Fotografie)