Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Banen in de metaal na leerwerktraject bij UW

UW Metaal biedt al een aantal jaren een succesvol leerwerktraject aan mensen die aan de slag willen in de metaal. Na de zomer hebben weer vier door UW opgeleide lassers een contract gekregen bij een werkgever in de metaal.

Deelnemers aan onze metaal-leerwerktrajecten zijn in dienst van UW, werken mee op de metaalafdeling en worden tegelijkertijd opgeleid voor diploma’s lassen (MIG/MAG/TIG), VCA (veilig werken) en basisvaardigheden metaal.

In deze opzet doen deelnemers tijdens hun traject bij UW al flink wat werkervaring op met diverse technieken in de metaalbewerking. Daardoor zijn ze na het behalen van hun diploma’s breed inzetbaar bij een werkgever. Nog een voordeel voor de deelnemers: zij zijn tijdens hun opleiding in dienst van UW en ontvangen dus ook al een salaris.

Hamed Malmir werkt sinds begin december bij QBTEC, producent van professionele frituur- en kookinstallaties in Woerden. Hamed werkt er als lasser en maakt producten klaar voor de verkoop. Op de foto van links naar rechts: Adrie van Kleef (consulent techniek UW), Christien Tamerus (HR-adviseur QBTEC), Hamed en Michel Woelders (chef productie QBTEC).

Abi Sliman is in september begonnen bij EASY Noise Control. Dit bedrijf maakt akoestische wanden voor grote hallen en bedrijfsruimten. Van links naar rechts op de foto: Adrie van Kleef, Abi, Matthijs van Bouwhorst (chef werkplaats EASY Noise Control), Ingrid Pit (UW-consulent) en Frank Kamminga (productiedirecteur EASY Noise Control).

Luuk Vermeulen is in september begonnen bij machinebouwer en lasbedrijf Lamotec. Links van Luuk staat UW-praktijkopleider Peter Campbell, rechts Henk van de Lagemaat, eigenaar van Lamotec.

Kibrom Zeru is eind augustus begonnen als lasser bij Lamotec, het bedrijf waar ook Luuk werkt. Kibrom en Luuk zijn dus opnieuw collega’s! Links van Kibrom staat Adrie van Kleef, rechts Henk van de Lagemaat.

Ontzettend trots

Adrie van Kleef, consulent techniek bij UW, legt het contact met werkgevers in de metaal voor de banen: “Wij zijn ontzettend trots op alle medewerkers en blij dat het hen is gelukt. We zijn ook heel blij met de goede samenwerking met Lamotec, EASY Noice Control en QBTEC die onze mensen een baan hebben aangeboden.”

Praktijkopleider Peter Campbell heeft een groot aandeel in het succes van onze metaalopleiding. Met zijn vakmanschap als opleider en zijn betrokkenheid bij onze mensen maakt hij het verschil. Peter is intussen alweer aan de slag met het opleiden van acht nieuwe kandidaten.

Meer weten over ons leerwerktraject metaal? Neem dan contact op met Adrie van Kleef via 030-2391500 of a.kleef@uw.nl.

Reportage over UW Metaal in tv-programma Dit is Holland

Op 6 en 12 december 2020 is een korte reportage over UW Metaal uitgezonden in het RTL 4-programma Dit is Holland.

Foto’s: Norbert Waalboer Fotografie