Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

15 bomen aangeplant bij UW op Lage Weide

Medewerkers van UW Groen hebben 15 bomen geplant in de grasstrook aan de zijkant van het UW-gebouw op industrieterrein Lage Weide. De bomen waren gratis beschikbaar gesteld door Parkmanagement Lage Weide. De industrievereniging is van plan om Lage Weide te vergroenen en beter bestand te maken tegen extreme weersomstandigheden.

Als start heeft de vereniging in samenwerking met de stichting The Tree Party in totaal 100 bomen geschonken aan bedrijven die de bomen een plekje wilden geven op hun terrein.

“De 15 bomen die wij kregen kwamen mooi van pas”, aldus Tineke Lissenburg, KAM-adviseur bij UW, die zelf ook heeft geassisteerd bij de aanplant. “We willen van die grasstrook namelijk een mooie tuin maken, waar medewerkers prettig kunnen relaxen in hun pauzes. De aanplant van de bomen is de eerste stap. Bomen zorgen voor schaduw en het ziet er mooier uit.”

Ook Janneke Wielaart (midden) van Parkmanagement Lage Weide hielp een handje bij het planten.

De nieuwe bomen passen ook heel goed bij de milieuplannen van UW. “Als UW vinden we het milieu heel belangrijk”, vertelt Tineke. “We willen klimaatneutraal zijn in 2030, net als de gemeente Utrecht. Bomen nemen CO2 op, helpen wateroverlast voorkomen en bieden schaduw bij hitte. Bij het aanleggen van de tuin overwegen we ook verharding te gebruiken die CO2 opneemt, het zogeheten Green Sand. Veel dank aan groen-collega’s Aris, Martin en Saner voor hun hulp bij het planten!”

Aangeplant zijn 5 meidoorns, 4 ruwe berken, 3 krenten en 3 wilde appels.