18 april is het secretaressedagverras jouw collega met een mooi geschenk of boeket van usociaal.nl

Nieuws

Opening NOA bij Tamarinde

Wethouder Streefland heeft innovatief nieuw onderkomen van zes maatschappelijke organisaties geopend in de Utrechtse wijk Overvecht: NOA bij Tamarinde. UW doet mee. U in de wijk Overvecht maakte een reportage.

30 januari 2024 opende wethouder Rachel Streefland het nieuwe gebouw NOA bij Tamarinde in Utrecht Overvecht. Gelegen aan de Moldaudreef, vlakbij Park de Watertoren, zijn sinds een paar maanden zes maatschappelijke organisaties samen onder één dak en één naam aan en voor Overvecht gehuisvest. Het Leger des Heils, ROC Midden Nederland, Voedselbank Utrecht Overvecht, UW, Werkwinkel en WIJ3.0 bieden gezamenlijk een plek waar zorg, ondersteuning en aandacht samenkomen. NOA richt zich op diverse behoeften, zoals voedsel, werk en zingeving. De nieuwe plek is een initiatief van Careyn, Samen voor Overvecht en Volte, de maatschappelijke projectontwikkelaar van Utrecht.

”Initiatieven zoals deze zijn ontzettend belangrijk en maken mij als wijkwethouder van Overvecht trots.” Aldus wijkwethouder Streefland. Door symbolisch een lint door te knippen, opende ze officieel de deuren van deze nieuwe locatie.

Natuurlijk, Open, Aandachtig, voor iedereen

NOA, dat staat voor Natuurlijk, Open en Aandachtig, belichaamt de gezamenlijke inzet van de zes organisaties om toegankelijke zorg en aandacht te bieden aan iedereen die het nodig heeft. Het motto ‘Open’ weerspiegelt de inclusiviteit van NOA, waar iedereen welkom is en waar gestreefd wordt naar een plek waar eenieder zich thuis voelt. Aandacht is er direct bij binnenkomst in de warme en gastvrije huiskamer waar de koffie en thee altijd voor iedereen klaarstaat. De verbonden organisaties streven actief naar verbinding door hun gasten, deelnemers, klanten en studenten bij elkaar te betrekken. En naar een positieve impact op het leven van anderen.

De locatie aan de Moldaudreef 1 in Utrecht Overvecht is op werkdagen geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

Van links naar rechts: Menno van Piggelen (WIJ3.0), Nico Jongerius (Voedselbank), Nicoline Meijer (ROC Midden Nederland), Harmen van de Kamp (UW), Anita Kamperman (Leger des Heils), Kees Vermaat (Stichting Volte), Eurydice Levenswaard (Werkwinkel), Rachel Streefland (wijkwethouder Overvecht) en Rogier van Dijk (Careyn).