Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Snoepflessen vullen gaat makkelijker en sneller met nieuwe weeg- en vulmachine

Bij de verpakkingsafdeling van UW is een weeg- en vulmachine in gebruik genomen. De machine wordt gebruikt om flessen te vullen met diverse soorten snoep. Vulmedewerker Remco: “Het vullen van de flesjes gaat makkelijker en sneller, en je hoeft minder te tillen.”

Ook werkleider Peter de Jong is blij met de machine: “Het maakt het werk lichter en sneller. Met name het wegen van de benodigde hoeveelheid snoep per flesje door de machine verloopt veel sneller dan handmatig wegen. Weeg- en vulwerk dat eerst handmatig door 12 medewerkers werd gedaan, kan nu gedaan worden door zeven medewerkers met behulp van de machine. Dat komt goed uit, want we hebben werk genoeg!”

580.000 snoepflessen
Dat er voldoende werk is, bevestigt UW-accountmanager Pascal Somer: “We hebben een order voor het vullen van 580.000 snoepflessen in 2017. Niet alles kan met de machine gedaan worden, maar het is een heel mooi hulpmiddel.”

Hoe gaat het werk aan de machine? Peter: “Het werk verloopt nu mooi in een lijntje. Elk flesje krijgt aan het begin van de band een etiket aan de achterkant (machinaal) en aan de voorkant (handmatig). Daarna spuit een apparaatje een houdbaarheidsdatum en een ordercode op het flesje. Dan brengt de band het flesje naar het vulgedeelte. De machine staat ingesteld op de hoeveelheid snoep die in het flesje past, instellen van de machine doe ik zelf. De machine weegt de snoep en Remco laat de snoep met een voetpedaal in het flesje glijden. Remco kan zelf het tempo bepalen. Na het vullen wordt handmatig een dop op het flesje gedraaid, wordt een elastiekje met een kaartje om de hals gedaan en wordt de dop afgeplakt met een sluitzegel. De flesjes worden vervolgens in trays gezet.”

Trots
De weeg- en vulmachine maakt het ‘snoepwerk’ dus makkelijker en lichter voor medewerkers. Tweede voordeel is dat het werk efficiënter verloopt, waardoor UW grotere orders voor klanten kan verwerken. Wat vinden de medewerkers er van? “Ze waren eerst sceptisch”, aldus Peter. “‘We worden toch niet overbodig?’, hoorde je wel zeggen. Al snel vonden ze het een fantastisch hulpmiddel en nu zijn ze er trots op. Ze denken ook echt mee, bijvoorbeeld over hoe we hem zo goed mogelijk kunnen gebruiken met verschillende soorten snoep.”

Remco achter de weeg- en vulmachine.

(8.6.2017)