Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Op weg naar werk: ‘Utrecht trapt af’ op 6 juni in Stadion Galgenwaard

Diverse partijen slaan handen ineen om Utrechters aan baan of opleiding te helpen.

FC Utrecht, UW, de Gemeente Utrecht, een grote groep Utrechtse (sociale) ondernemers en opleiders, verenigd in de Utrechtse Inclusie Coalitie, slaan de handen ineen. Dit om zoveel mogelijk Utrechters die nog langs de kant staan, aan een passende baan of opleiding te helpen. De eerste dertig deelnemers komen op 6 juni naar Stadion Galgenwaard voor ‘Utrecht trapt af’, de start van dit nieuwe initiatief.

Deze ‘koplopergroep’ gaat zes tot acht weken aan de slag bij FC Utrecht. De club biedt verschillende soorten werkzaamheden aan waarmee deelnemers kunnen kennismaken, van horeca tot onderhoud in het stadion en op Sportcomplex Zoudenbalch, van schoonmaak tot werk in de fanshop. Sociaal begeleiders van UW zijn dagelijks aanwezig bij FC Utrecht voor ondersteuning.

Het programma is gericht op het ontdekken waar deelnemers goed in zijn, wat zij leuk vinden en waar kansen voor verdere ontwikkeling liggen. Daarbij is ook ruimte voor sportieve activiteiten onder leiding van ervaren trainers.

Niemand buiten de boot

Na zes tot acht weken krijgt elke deelnemer een onderbouwd advies over wat de beste vervolgstap is op weg naar werk. Een aantal zal direct aan het werk geholpen kunnen worden bij een werkgever, indien nodig met begeleiding van een jobcoach. Het is ook mogelijk dat mensen eerst de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen op een werkervaringsplaats of om hun belastbaarheid op te bouwen. Het uitgangspunt is dat niemand buiten de boot valt.

Utrechtse Inclusie Coalitie

‘Utrecht trapt af’ is een initiatief van de Utrechtse Inclusie Coalitie, een partnerschap van Utrechtse sociale ondernemers, opleiders, het reguliere bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen. Naast FC Utrecht, UW en de Gemeente Utrecht maken ook U-stal, The Colour Kitchen, Maximus Brouwerij, Compass Group, Specialisterren, Vebego en I-did deel uit van de coalitie. Na de eerste fase van zes tot acht weken bij FC Utrecht kunnen deze ondernemingen ook (leer)werkplekken bieden aan deelnemers.

Ook Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en PWC zijn betrokken bij de coalitie. Door samen een betere sociale structuur te bouwen willen partijen meer mensen aan de slag helpen op de Utrechtse arbeidsmarkt en voorkomen dat mensen afhaken.