18 april is het secretaressedagverras jouw collega met een mooi geschenk of boeket van usociaal.nl

Nieuws

1.287 zonnepanelen op dak UW-pand; frames gemaakt door UW

Op het dak van het UW-pand op industrieterrein Lage Weide liggen 1.287 zonnepanelen. “Deze duurzame manier van energie produceren past bij UW als maatschappelijke onderneming”, aldus manager Financiën Gertjan Stoker. De frames zijn gemaakt door UW-medewerkers.

In 2016 is het UW-pand aan de Niels Bohrweg grootschalig gerenoveerd en verduurzaamd. Sinds begin mei 2017 produceren de 1.287 panelen elektriciteit die UW zelf gebruikt (360 Wattpiek per paneel). Hiermee levert ook UW een bijdrage aan de ambitie van de gemeente Utrecht om zoveel mogelijk duurzaam opgewekte energie te gebruiken.

Frames zonnepanelen gemaakt door UW-medewerkers
Het montagesysteem van de panelen is geleverd door het bedrijf Sunbeam uit Zeist. UW zet al een aantal jaren de aluminium frames voor zonnepanelen in elkaar voor Sunbeam. Ook de frames die op het dak van UW liggen, zijn gemaakt door UW-medewerkers.

Op www.sunbeam-pv.com is te lezen: ‘Wij zijn er trots op dat we de assemblage van onze producten laten uitvoeren door UW. In onze ervaring levert UW kwalitatief hoogwaardig werk en biedt ze ons flexibiliteit en snelheid in productie waar menig ‘regulier’ bedrijf nog wat van zou kunnen leren.’ Dat is een heel mooi compliment voor onze montagemedewerkers!

(15.6.2017)