Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Bezoek uit Tsjechië op de fietsafdeling van UW

Een aantal gasten uit het Tsjechische bedrijfsleven en de Tsjechische overheid is op werkbezoek geweest bij de afdeling fietsassemblage van UW. Zij waren in Utrecht vanwege de door de Jaarbeurs Utrecht georganiseerde Dutch Cycling Week. De gasten hebben interesse in de Nederlandse markt op het gebied van productie en verkoop van fietsen. Waar kun je dan beter zijn dan in fietsstad Utrecht?

UW-projectleider Harmen van de Kamp ontving de gasten bij UW samen met UW-directeur Gertjan Stoker. “De fiets is een prachtig product om aan te werken én om mensen aan werk te helpen, zoals we bij UW doen. Hoe tof zou het zijn als bedrijven naar de regio komen om een deel van hun productie hier in Utrecht te laten doen?” aldus Harmen. UW assembleert (elektrische) fietsen en elektrische bakfietsen voor diverse merken, zoals de gasten konden zien tijdens het bezoek.

De dag ervoor had Harmen een grote groep bezoekers van de Dutch Cycling Week in de Jaarbeurs toegesproken tijdens een door de Utrecht Bike Community en Dutch Cycling Embassy georganiseerde inspiratiebijeenkomst. Harmen: “Het zou mooi zijn als we met alle partijen die zich op welke manier dan ook bezighouden met de fiets van de regio Utrecht de ‘Dutch Bike Valley’ kunnen maken. Het bezoek van de Tsjechische delegatie aan de Dutch Cycling Week en aan UW past natuurlijk perfect in dit verhaal. En bij de ambitie van de provincie Utrecht om de nummer 1 fietsregio van de wereld te worden.”

Van links naar rechts: Martina Parikova, Harmen van de Kamp, Eliška Korbová, Daniel Kmínek, Dagmara Abtová, Stanislav Benes, Loek Luijbregts (Jaarbeurs Utrecht), Gertjan Stoker en Kos Pijper (UW). (Foto’s Norbert Waalboer Fotografie)