Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Vuelta was een groot feest

We kijken met veel plezier terug op de Vuelta. Wat een feest is het geweest! Het enthousiasme van het publiek in Utrecht en langs de routes was enorm. UW was alle dagen aanwezig: in de Groene Karavaan, met een stand op de drie duurzaamheidspleinen bij de finish en om te beginnen met grote kleurrijke bloemstukken op het podium van de ploegenpresentatie. We hebben heel veel leuke reacties ontvangen op onze deelname. Gelukkig hebben we de foto’s nog (en een korte video).

Dag 1 – 18 augustus – ploegenpresentatie op het Vredenburgplein

De 23 deelnemende ploegen reden door Hoog Catharijne naar het Vredenburgplein. Daar werden de renners voorgesteld aan het massaal toegestroomde publiek. Daarna stapte elke ploeg in een boot voor een tochtje over de singel. UW Flora had vier grote bloemstukken in de kleuren rood – wit – blauw – oranje geplaatst op het podium (zie foto hieronder). Op het Vredenburgplein stonden acht rode geraniumtorens van UW Flora.

Dag 2 – 19 augustus – 1e etappe: Ploegentijdrit door Utrecht

Samen met onze partners Dyade, Tweewieler Academy (onderdeel van Innovam) en U-stal stonden we met een stand op het duurzaamheidsplein bij de Jaarbeurs.

Bij de stand hebben we de samenwerking tussen UW en Dyade gelanceerd. Samen gaan we voor meer ondersteunende banen in onderwijs en kinderopvang.

Dyade-bestuurder Jessica van Wingerden nam het op de fiets op tegen UW-directeur Gertjan Stoker.

Later die middag volgde met U-stal en Tweewieler Academy de aftrap van ons nieuwe gezamenlijke leerwerkproject de Cycle Hub. In de Cycle Hub gaan we kandidaten opleiden voor allerlei soorten banen in boeiende wereld van fiets.

De officieel beëdigde fietsburgemeester van Utrecht Jelle Bakker was erbij en kreeg een ter plekke gemonteerde fietsketting omgehangen.

Tussen beide feestelijke events door reden we voor de eerste keer mee in de Groene Karavaan, een primeur in het wielerwereldje.

Dag 3 – 20 augustus – 2e etappe: Den Bosch – Utrecht

De stand op het duurzaamheidsplein bij de finish op het Utrecht Science Park deelden we deze dag met Tweewieler Academy en U-stal. We reden ook weer mee in de Groene Karavaan, 176 km lang voor het peloton uit.

Dag 4 – 21 augustus – 3e etappe: Breda – Breda

Ook in Breda stonden we met een stand op het duurzaamheidsplein bij de finish. Deze dag deelden we de stand met onze partner SineFuma, die ‘stoppen met roken’-cursussen verzorgt bij UW. Er reden drie UW-auto’s mee in de Groene Karavaan, 192 km lang over Brabantse wegen. Ook in Brabant stond het publiek rijen dik langs het parkoers.

Hartelijk dank

Aan alle UW’ers die hebben meegeholpen of langs de routes stonden, en aan onze partners die erbij waren: hartelijk dank voor jullie bijdrage aan drie prachtige dagen!

In deze korte video kijken we nog even terug op de vrijdag.