18 april is het secretaressedagverras jouw collega met een mooi geschenk of boeket van usociaal.nl

Nieuws

UW lanceert nieuw leerwerkproject tijdens Vuelta: de Cycle Hub

Samen met een aantal partners lanceert UW tijdens de Vuelta ons nieuwste leerwerkproject: de Cycle Hub. In de Cycle Hub leiden we mensen op voor concrete banen in de boeiende wereld van de fiets. Denk aan monteren en afleveringsklaar maken van fietsen, onderhoud, reparaties, service en verkoop. Deelnemers hebben de unieke mogelijkheid tot het leren van het vak in een echte werkomgeving.

Deelnemers worden opgeleid tot Branchemedewerker Basis Fietstechniek. Door de combinatie van praktijkleren en theorie worden deelnemers goed voorbereid op hun baan bij een werkgever in de tweewielerbranche. De Utrechtse Cycle Hub is een initiatief van Tweewieler Academy, U-stal en UW.

Leuke prijzen

Op de duurzaamheidspleinen van La Vuelta Holanda kunnen Utrechters kennismaken met verschillende werkzaamheden waarvoor de Cycle Hub opleidt. Bezoekers kunnen er onder andere leren hoe zij het beste hun fiets kunnen onderhouden. Daarnaast kun je bij ons verschillende leuke prijzen winnen, onder andere een als nieuw opgeknapte fiets van de Utrechtse sociale onderneming BikeFlip.

Op vrijdag 19 augustus is ook onze partner Dyade aanwezig bij onze stand. Vanuit het principe ‘Iedereen doet mee’ lanceren Dyade en UW een uniek concept om instroom van ondersteunend personeel voor het onderwijs en de kinderopvang te realiseren. Door de handen ineen te slaan wordt het talent en potentieel van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt benut én worden beide sectoren versterkt.

Kom een kijkje nemen

Iedereen is op 19, 20 en 21 augustus welkom om een kijkje te komen nemen bij UW op het duurzaamheidsplein van de Vuelta. Op 19 augustus vind je het duurzaamheidsplein bij de finish bij de Jaarbeurs, op 20 augustus bij de finish op het Utrecht Science Park. Op 21 augustus is het duurzaamheidplein in de finishplaats Breda. De pleinen zijn vanaf 15.00 uur open voor het publiek. (www.lavueltaholanda.com)

In juni is het samenwerkingsmanifest voor de Cycle Hub ondertekend. Aan tafel, van links naar rechts: Pieter Mosterd (U-stal), Gertjan Stoker (UW) en Herme Bruin (Innovam). Staand: Robbert-Jan van den Berg (Tweewieler Academy) en Arjan Vos (UW).

Foto’s: Norbert Waalboer Fotografie