Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

“Werken bij UW Flora voelde als een warm bad”

Francis Bennink heeft in de periode juli tot eind november 2021 op een vervangende werkplek gewerkt bij UW Flora en Groen. Francis volgt een reïntegratietraject bij UW, nadat zij was uitgevallen bij haar huidige werkgever. UW-reïntegratieconsulent Mariëlle Pinas begeleidt haar op weg naar een andere baan. “Door Mariëlle en mijn periode bij UW Flora heb ik alweer een stuk meer zelfvertrouwen”, aldus Francis.

Waar ben jij in dienst?

“Ik ben nog in dienst van het St. Antonius Ziekenhuis. Ik werkte als administratief medewerker op de poli endoscopie: afspraken maken, onderzoeken regelen, telefoontjes beantwoorden, dat soort werkzaamheden. Mijn werk had geen uitdagingen meer voor me en daar ben ik ziek van geworden.”

Hoe ben je bij UW gekomen?

“Het ziekenhuis had geen passend vervangend werk voor mij en ik wilde niet thuis zitten. P&O van het ziekenhuis heeft mij toen doorverwezen naar Mariëlle Pinas van UW voor een reïntegratietraject. Mariëlle heeft ervoor gezorgd dat ik tijdelijk bij UW Flora kon werken.”

Wat heb je bij UW Flora gedaan en wat heeft het jou opgeleverd?

“Ik heb vooral bloemorders ingevoerd in het computersysteem. Ik heb mijn hele werkende leven in het ziekenhuis gewerkt. Bij UW heb ik nu een andere kant gezien, die ik erg leuk vond. Ik heb heel veel geleerd. De mensen die bij UW Flora en UW Groen werken zijn erg vriendelijk. Het voelde als een warm bad. Patricia is een geweldige leidinggevende op de bloembinderij. Zij ziet alles en geeft om haar mensen. Op deze afdeling kan iedereen zichzelf zijn. Ik wil UW dan ook zeker aanraden als plek om te reïntegreren.”

Hoe is de begeleiding door Mariëlle?

“Mariëlle is een geweldige vrouw. Door haar en mijn periode bij UW heb ik alweer een stuk meer zelfvertrouwen. Mariëlle ondersteunt mij heel erg en ziet al het positieve in mij, wat ik zelf niet meer zag. Ik ben tijdens de periode dat Mariëlle mij begeleidt erg gegroeid. Ik weet dat ik er nog niet ben, maar door Mariëlle ben ik al een heel eind op weg.”

Hoe was de begeleiding op je werkplek?

“De begeleiding bij Flora en Groen was erg goed. Als ik iets wilde weten, was er altijd wel iemand die me hielp. Ik vond het erg jammer dat ik niet kon blijven. Ik verving namelijk een zieke medewerker totdat hij beter was. Nu werk ik tijdelijk op de opleidingsafdeling van het ziekenhuis. Daar doe ik werk dat in alle drukte blijft liggen. Ik doe er zoveel mogelijk ervaring op, terwijl ik op zoek ben naar een nieuwe baan.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Samen met Mariëlle ben ik druk op zoek naar een baan. Volgend jaar ga ik verhuizen naar Beneden-Leeuwen, dus zoek ik een baan in die regio. Het is wel lastig, omdat ik inmiddels 57 jaar ben. Maar ik ben ervan overtuigd dat er een leuke baan op mijn pad komt.”