Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

UW-medewerkers aan de slag bij cupXchange

Sinds begin 2024 mogen bedrijven geen plastic wegwerpbekers meer gebruiken voor koffie en thee. Het bedrijf cupXchange biedt een oplossing: het brengt schone bekers naar bedrijven en haalt gebruikte weer op en maakt ze schoon. Er werken nu drie UW’ers bij cupXchange.

Door deze maatregel van de overheid komen er dagelijks miljoenen wegwerpbekers minder bij het afval terecht. Vooral voor grotere bedrijven kan het echter lastig zijn om zelf hun gebruikte bekers af te wassen. Die bedrijven kunnen cupXchange inschakelen. cupXchange brengt herbruikbare koffiebekers naar bedrijven, haalt ze na gebruik weer op, wast de bekers af in hun wasstraat en brengt ze weer terug naar de bedrijven.

cupXchange is ook in Utrecht gevestigd, op industrieterrein Lage Weide. “Roger, Jeroen en nog een collega werken op dit moment via UW in de wasstraat van cupXchange”, vertelt Paul Souverein, teamleider groepsdetacheringen bij UW. “cupXchange groeit snel en daardoor kunnen mogelijk meer UW’ers aan de slag bij dit bedrijf.”

(Foto Norbert Waalboer Fotografie)