18 april is het secretaressedagverras jouw collega met een mooi geschenk of boeket van usociaal.nl

Nieuws

“Peter past perfect bij ons”; gezamenlijk leerwerkbedrijf van UW en The Colour Kitchen bestaat één jaar

Op 1 mei 2021 is UW samen met The Colour Kitchen een leerwerkbedrijf catering / horeca gestart in het bedrijfsrestaurant van UW. We bestaan nu één jaar! Kandidaten worden er opgeleid en doen tegelijk werkervaring op. Meerdere kandidaten zijn daarna aan de slag gegaan bij werkgevers in de horeca. Daarnaast kunnen ook medewerkers met ervaring in de horeca het leerwerkbedrijf gebruiken als springplank naar een nieuwe werkplek. Zo is het bij Peter ter Hoeven gegaan.

Peter ter Hoeven (57) werkt sinds half maart 2022 bij Café Keet aan de Kanaalweg in Utrecht. “Ik doe vooral voorwerk voor de kok, groente snijden, brood bakken, dat soort werk”, vertelt Peter. “En ik help bij het maken van de lunches.” Peter werkt al 38 jaar bij UW, daarvan werkt hij 18 jaar bij bedrijven in de catering. Voor zijn komst naar Café Keet heeft Peter een half jaar in het bedrijfsrestaurant van UW gewerkt. “Op mijn vorige werkplek heb ik zeven jaar gewerkt. Dat hield helaas op vanwege corona”, aldus Peter. “Ik ben heel blij dat ik dan kan terugvallen op UW. Ik heb het nu heel erg naar mijn zin bij Café Keet.”

Chef-kok Koen Jacobs, Peter ter Hoeven en Eric Jozee

“Peter past perfect bij ons”, vertelt Eric Jozee, uitbater van Café Keet. Café Keet is gevestigd in Kanaal30, een groot gebouw aan het Merwedekanaal, waarin tot 2015 een drukkerij zat. Kanaal30 herbergt diverse creatieve bedrijven en er zijn ook ruimtes te huur voor evenementen en bijeenkomsten. Het team van Eric verzorgt de catering in het pand. “Daarnaast zijn we ook zelfstandige horeca”, zegt Eric. “We wonen zelf aan de andere kant van het kanaal en we wilden Café Keet ook een buurtfunctie geven. Dat is goed gelukt, ondanks dat we een week voor de coronacrisis gestart zijn…”

Hoe is Peter bij jullie gekomen? Eric: “Omdat het weer drukker werd, zochten we versterking van ons team. Ik kende The Colour Kitchen en heb gevraagd of zij kandidaten hadden. The Colour Kitchen stelde toen Peter aan ons voor, na overleg met Hans Huberts, de UW-consulent die Peter begeleidt. Peter past perfect bij ons. Ik zou het mooi vinden als Peter verder kan groeien bij ons en bijvoorbeeld zelfstandig lunches kan verzorgen.”

“Ik kan al veel, hoor!”, vertelt Peter. “Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren. Mijn consulent Hans komt regelmatig langs om te bespreken hoe het gaat. Het gaat goed en ze zijn hier blij met mij.”

Leerwerkbedrijf bestaat één jaar

Het gezamenlijk leerwerkbedrijf catering / horeca van UW en The Colour Kitchen bestaat op 1 mei 2022 precies één jaar. Kandidaten worden er opgeleid, kunnen hun certificaten behalen en doen tegelijk werkervaring op. Doel: een passende werkplek bij een werkgever in de catering / horeca.

“Sinds de start van onze samenwerking zijn ongeveer 15 kandidaten begonnen in het leerwerkbedrijf op locatie bij UW”, meldt Arne Flantua, een van de oprichters van The Colour Kitchen. “Ongeveer 12 kandidaten zijn doorgestroomd naar een werkplek bij een werkgever in de catering / horeca. Een aantal van hen maakt eerst een tussenstap op een andere locatie van The Colour Kitchen.” Bedrijven in de horeca staan te springen om gemotiveerd personeel. Arne: “Sinds het einde van de coronamaatregelen is de markt enorm in beweging en nemen de resultaten toe. We kijken dan ook met alle vertrouwen naar de toekomst.”

Het huidige cateringteam, staand van links naar rechts: Gerrit Wormgoor, Miranda Daalderop, John Remkes, Esmeralda Righart en Ahmed Ait Moulay Radi. Voorgrond: Jasmijn Munnik, Zoë Gruters en Bianca de Jong.

Foto’s: Norbert Waalboer Fotografie