Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Dress for Success Utrecht opent winkel in pand UW

Dress for Success Utrecht en UW gaan samenwerken. Dress for Success heeft op 20 november een winkel geopend in een ruimte met eigen ingang op de UW-locatie Niels Bohrweg 121 (Lage Weide).

Daarmee is een einde gekomen aan een periode van grote onzekerheid voor de vrijwilligersorganisatie die mensen met een kleine beurs gratis kleedt voor sollicitatiegesprekken, Dress for Success zat namelijk al enige tijd zonder winkel.

Ook UW is blij met de samenwerking. Mensen die door UW aan werk geholpen worden bij werkgevers in de regio Utrecht, kunnen voortaan ‘in huis’ terecht bij Dress for Success voor kleding, advies en een workshop kleur en stijl. Een goede eerste indruk vergroot immers de kans op een baan.

UW-consulenten die mensen naar werk begeleiden krijgen een workshop met informatie over Dress for Success en kledingadvies van kledingadviseurs, zodat zij een goede inschatting kunnen maken wanneer door te verwijzen naar de winkel. Door deze samenwerking versterken UW en Dress for Success elkaar bij het ondersteunen van mensen die op zoek zijn naar een passende baan.

Onderdeel van de samenwerkingsafspraken is verder dat Dress for Success twee werkervaringsplekken beschikbaar stelt voor kandidaten van UW, een in de winkel en een bij het wassen en strijken van kleding. Op deze werkplekken kunnen kandidaten werkervaring opdoen op hun weg naar een baan.

Dress for Success blijft een zelfstandige organisatie, de werkwijze verandert niet. Alle klanten blijven zoals voorheen welkom tijdens openingstijden van de winkel. De winkelruimte heeft een eigen ingang.

De foto is gemaakt in de nieuwe winkelruimte tijdens het ondertekenen van de huurovereenkomst. Aan tafel de ondertekenaars Wil Peters (algemeen directeur UW) en Agnes Wesseling (voorzitter bestuur Dress for Success Utrecht). Daarachter van links naar rechts Matthijs van der Stroom (junior-accountmanager UW), Fransje Dofferhoff (accountmanager UW), Trijntje Knaapen (manager Dress for Success Utrecht) en Gertjan Stoker (manager Financiën UW).

Rechts manager Trijntje Knaapen in de inmiddels ingerichte winkel in het pand van UW.