Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Winnaars eerste Social Sustainability Awards van ARGO360 en UW: Universiteit Utrecht, TU Delft en Telindus

ARGO360 en UW hebben op 22 september de eerste Social Sustainabilty Awards uitgereikt. Er waren drie prijzen te winnen: de CO2 Trofee, de Social Impact Prijs en de Repurpose Prijs. De grote winnaars waren respectievelijk Universiteit Utrecht, TU Delft en Telindus. Bekijk het filmpje!

Elke prijs is uitgereikt aan drie partners die het hoogst scoorden.

CO2 Trofee

Deze trofee is uitgereikt aan drie bedrijven die de meeste CO2 in kilogram hebben bespaard, doordat hun IT-apparatuur een tweede leven heeft gekregen via ARGO360. Voor elk product dat opnieuw in gebruik wordt genomen, hoeft immers geen nieuw product geproduceerd te worden. Via een database kunnen wij herleiden hoeveel productie CO2 in kilogram dat is voor een product. De winnaars:

1. Universiteit Utrecht (690.190 kg CO2 bespaard, links op de foto)
2. Royal IHC (439.163 kg)
3. Van Oord Dredging and Marine Contractors (386.205 kg)

Social Impact Prijs

Deze prijs is overhandigd aan drie bedrijven die voor de meeste mensuren hebben gezorgd in 2021. Hoe meer IT-apparatuur ARGO360 ontvangt van haar klanten, hoe meer werk wij kunnen bieden aan mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Want ARGO360 is een sociale onderneming die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt nieuwe kansen geeft op de arbeidsmarkt. In Utrecht werkt ARGO360 samen met UW en gemeente Utrecht. De winnaars:

1. TU Delft (398 mensuren)
2. Brunel International (299 mensuren)
3. Coolblue (287 mensuren)

Repurpose Prijs

Deze prijs is gewonnen door drie partijen waarvan de hergebruikpercentages van bij ARGO360 ingeleverde apparatuur het hoogst zijn. Hoe zuiniger bedrijven omgaan met eigen IT-apparatuur, hoe groter de kans voor herinzet. De winnaars:

1. Telindus (100% van de ingeleverde apparatuur kon worden hergebruikt!)
2. Sanoma (99% hergebruikt)
3. Sodexo (94% hergebruikt)

De uitreiking vond plaats bij UW, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van bedrijven, gemeenten en andere organisaties voor wie duurzaamheid op nummer 1 staat. Tussen de uitreikingen door verzorgden Fairphone, Universiteit Utrecht, Stichting Leergeld en The Colour Kitchen inspirerende verhalen over hoe zij bezig zijn met het thema duurzaamheid. De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerkborrel die verzorgd werd door The Colour Kitchen in samenwerking met UW.

ARGO360, UW en gemeente Utrecht werken ruim anderhalf jaar samen. Doelen van onze samenwerking: mensen opleiden voor banen in de ICT, invulling van social return bieden aan bedrijven en organisaties die hun overbodige en verouderde hardware laten recyclen, dataveiligheid en duurzaamheid.

(Foto’s Norbert Waalboer Fotografie)